Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!
Καταγγέλλουμε την εγκληματική επίθεση φασιστών της Χρυσής Αυγής, μέσα στο κέντρο της Αθήνας (!) με την πλήρη συνεργασία (!!) της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, αφού καταρχήν λειτούργησαν ως προστατευτικό τείχος (!) στους 50 συγκεντρωμένους και πάνοπλους με λοστούς, μαχαίρια, και πέτρες, φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής, στην συνέχεια επιτέθηκαν με ρίψη χημικών στα περίπου 200 συγκεντρωμένα μέλη οργανώσεων που καλούσαν σήμερα αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη!
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι στην πραγματικότητα οι αστυνομικές δυνάμεις λειτούργησαν ως το προκεχωρημένο φυλάκιο των ίδιων των φασιστών. Κατά τη διάρκεια που οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθονταν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους ακολουθούσαν κατά πόδας. Και κάποια στιγμή οι γραμμές των ΜΑΤ ανοίξανε επιτρέποντας στην πραγματικότητα στους φασίστες να επιτεθούν με δολοφονικές διαθέσεις ενάντια στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Τα δύο μαχαιρώθηκαν από φασίστες, ο ένας στο πόδι (Κουνενάκης Κώστας) και ο άλλος στην κοιλιά (νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και αυτή την στιγμή εγχειρίζεται γιατί η μαχαιριά διαπέρασε την σπλήνα του). Και δύο τραυματίστηκαν στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι φασίστες (Ηλέκτρα Κλείτσα, μέλος YRE, φοιτήτρια).

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, φοιτητή, μαθητή, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Απαιτούμε και μπορούμε να επιβάλλουμε με την μαζική συμμετοχή όλων μας, την ματαίωση της φασιστικής σύναξης των δολοφόνων!

Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των νέων επιθέσεων!

Απαιτούμε την πολιτική καταδίκη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, η οποία είναι συνένοχη για τους τέσσερις τραυματίες.

Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των φασιστικών οργανώσεων και εφημερίδων!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

* ΑΔΕΔΥ * ΟΛΜΕ * ΠΟΕΔΗΝ *Φοιτητικοί σύλλογοι (ΑΣΟΕΕ, πολ. Μηχανικοί ΕΜΠ κ.λ.π.) * Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων & μεταναστών * Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Kίνηση Απελάστε το Ρατσισμό * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ * ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία * Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών * Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών * Νεολαία ΣΥΝ * Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος * ΔΕΑ * ΞΕΚΙΝΗΜΑ * ΚΟΚΚΙΝΟ * Εργατική Εξουσία * ΑΚΟΑ * ΚΟΕ


ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

2 μαχαιρωμένοι νέοι – 1 εκ των οποίων χρειάστηκε χειρουργείο λόγω διάτρησης
σπλήνας. Ο 2ος (Κώστας Κουνενάκης) φέρει τραύμα στο πόδι.
2 μέλη της YRE η μία με ανοιγμένο κεφάλι (Ηλέκτρα Κλείτσα), ο άλλος με κάταγμα στο χέρι (Πέτρος Τζομάκας). Και άλλος ένας ακόμα με ανοιγμένο το κεφάλι.
Συνολικά 5 άτομα πέρασαν σήμερα τις πύλες του Ευαγγελισμού από τραύματα – που θα μπορούσαν να ήταν θανατηφόρα- που τους προκάλεσαν μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τα μαχαιρώματα και οι δολοφονικές επιθέσεις έγιναν ακριβώς μπροστά στα μάτια των ΜΑΤ που άνοιξαν τις γραμμές τους για να περάσουν οι φασίστες και ταυτόχρονα «έραιναν» με τόνους χημικών τους αντιφασίστες διαδηλωτές.
Δηλαδή η αστυνομία « διευκόλυνε» τους φασίστες ενάντια σε μια αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούσαν συνδικάτα ( ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ) φοιτητικοί σύλλογοι ( ΑΣΟΕΕ, Πολ.μηχ. ΕΜΠ), αριστερά κόμματα και οργανώσεις ( ΣΥΡΙΖΑ, ν.Συν), προσωπικότητες –σύμβολα όπως ο Μ.Γλέζος κτλ.
Η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛΑΣ φέρει ακέραιη την ευθύνη για τα όσα έγιναν. Χρειάστηκαν 5 τραυματίες για να απαγορευτεί τελικά η συγκέντρωση των φασιστών στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
Επίσης οι «ίσες αποστάσεις» του ΛΑΟΣ από θύτες και θύματα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα νήματα που συνδέουν τους φασίστες με την κοινοβουλευτική ακροδεξιά.
Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά αυτό που οι αντιφασίστες διαδηλωτές έλεγαν ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη, αλλά μια στυγνή συμμορία δολοφόνων.
Ο αγώνας μας φυσικά δεν θα σταματήσει επειδή η κυβέρνηση υποχρεώθηκε – κατόπιν αιματηρής εορτής - να απαγορέψει την φασιστική, σύναξη αλλά θα συνεχιστεί απαιτώντας:
Την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των δολοφονικών επιθέσεων.
Την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 που εφαρμόστηκε στην πρόσφατη περίπτωση της καταδίκης του ναζιστή Πλεύρη και με το οποίο οργανώσεις τύπου ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρέπει να είναι εκτός νόμου.
Την πολιτική καταδίκη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, ως συνένοχη για τον τραυματισμό 5 ανθρώπων

Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη - YRE



ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ
Πορεία ξεκινάει τώρα!
Η σημερινή μέρα. σφραγίστηκε από τις βίαιες επιθέσεις στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Βίαιη επίθεση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που απαίτησαν να μην προχωρήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, και η παράδοσή της στον γερμανικό πολυεθνικό κολοσσό RWE, που θέλει να «πουλήσει» στην Ελλάδα τις καταστροφικές για το περιβάλλον μονάδες λιθάνθρακα, που δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει στην Αυστρία και την Γερμανία. Και από την άλλη η κοινή επιχείρηση των ΜΑΤ και των φασιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές.
ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΜΕ.Ρ.Α
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
grantenna_02-02-2008_12.07.33.wmv grmega_02-02-2008_12.10.33.wmv
mega.wmv mega2.wmv alter.wmv net.wmv edo
Πεδίο μάχης το κέντρο

...η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει, με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, να ξεπεράσει την όλο και πιο μεγάλη κρίση του πολιτικού συστήματος και την μπόχα από την μυρωδιά των σκανδάλων, συντρίβοντας τις λαϊκές αντιστάσεις, προχωρώντας την αντεργατική πολιτική (ασφαλιστικό, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση»). Στην κατεύθυνση η κυβέρνηση και τα κέντρα εξουσίας αξιοποιούν και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, και τις άλλες αντιστοίχου φυράματος συμμορίες.

Είναι σαφές ότι το κύμα αυταρχισμού (λιμάνια, επιθέσεις ενάντια σε εργατικά σωματεία, και στέκια συλλογικοτήτων στις γειτονιές, σε μετανάστες κλπ) δείχνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει, με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, να ξεπεράσει την όλο και πιο μεγάλη κρίση του πολιτικού συστήματος και την μπόχα από την μυρωδιά των σκανδάλων, συντρίβοντας τις λαϊκές αντιστάσεις, προχωρώντας την αντεργατική πολιτική (ασφαλιστικό, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση»). Στην κατεύθυνση η κυβέρνηση και τα κέντρα εξουσίας αξιοποιούν και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, και τις άλλες αντιστοίχου φυράματος συμμορίες.

Το κρίσιμο ζήτημα για την αριστερά και τους εργαζόμενους είναι, επομένως, να αναπτυχθεί ένα μεγάλο μαζικό πολιτικό κίνημα για την ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ, την αποτροπή της αντιδραστικής αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος, και την ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε όφελος των εργαζόμενων, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Μόνο ένα τέτοιο κίνημα θα μπορέσει να αποκρούσει και να νικήσει την κρατική τρομοκρατία και τα ακροδεξιά παρακλάδια της.

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΜΕ.Ρ.Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 02/02/2008

Η πλήρης συνεργασία της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία, μετέτρεψε σε θάλαμο αερίων το κέντρο της Αθήνας και οδήγησε σε άγριο κυνηγητό και τραυματισμούς των αντιφασιστών διαδηλωτών, καθώς και δεκάδες προσαγωγές. Η αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε ο στόχος των (από κοινού επιτιθέμενων) αντρών των ΜΑΤ και των λοστοφόρων και μαχαιροβγαλτών της χιτλερικής συμμορίας. Οι είκοσι και πλέον ναζιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, υπό την ανοχή, την ολιγωρία, τη συγκάλυψη της ελληνικής αστυνομίας, σήμερα κορυφώθηκαν και τέθηκαν υπό την αιγίδα της ΕΛΑΣ.

Αποτελεί πρόκληση η κοινή έφοδος αστυνομικών και νεοναζί φορτωμένων με τσεκούρια, στιλέτα, λοστούς, και πέτρες. Αποδεικνύεται ότι η εντολή της κυβέρνησης ήταν το ξέσπασμα ανεξέλεγκτων επεισοδίων και όχι η «διατήρηση της τάξης». Αν οι φυσικοί αυτουργοί των μαχαιρωμάτων είναι οι νεοναζί, ηθικός αυτουργός είναι η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση, αλλά και όλοι όσοι έχουν δώσει άσυλο και βήμα στα ακροδεξιά μπουμπούκια του ΛΑΟΣ - νυν ή πρώην - κολλητούς της Χρυσής Αυγής.

Η επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές εργαζόμενους της ΔΕΗ σήμερα, αλλά και το διαρκές κυνηγητό και τα επαναλαμβανόμενα όργια καταστολής σε κάθε εκδήλωση του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος, αποδεικνύουν ότι η ευθύνη είναι πολιτική και διαχρονική. Σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή και η δικαστική εξουσία απαγόρευσε προσχηματικά τη φασιστική σύναξη, στην ουσία όμως την προστάτεψε και την κάλυψε, ως παρακρατική εκδήλωση, ώστε να κυριαρχήσει το τηλεθέαμα των επεισοδίων και να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.

Απαιτούμε να βγει εκτός νόμου η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Να σπάσει το μαύρο μέτωπο φασιστών – αστυνομίας. Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση Καραμανλή.


MATωμένο Σάββατο

Των ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΩΡΟΥ - ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ

Μέλη φασιστικών οργανώσεων επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν αντιφασίστες υπό την "προστασία" των ΜΑΤ, το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 10 από αυτούς πέρασαν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις και αφού τραυμάτισαν διαδηλωτές ξανακρύφτηκαν πίσω τους ανενόχλητοι, σαν να μην είχε προηγηθεί τίποτα.

Oλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια συμπλοκών στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, που είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τους χρυσαυγίτες να επιτίθενται στους συμμετέχοντες σε πορεία αντιφασιστικής διαδήλωσης. Η έκταση των επεισοδίων και η προκλητική στάση των ΜΑΤ, εξόργισε ακόμη περισσότερα μέλη αριστερών οργανώσεων και αναρχικούς, που έσπευσαν να ενισχύσουν το αντιφασιστικό μπλοκ.

Τα έκτροπα και οι οδομαχίες κράτησαν επί ώρες κλειστό το κέντρο της Αθήνας. Η σχεδόν προαναγγελθείσα αναμέτρηση μελών της Χρυσής Αυγής και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, ξεκίνησε με αφορμή μια πορεία των πρώτων για τα Ιμια και κλιμακώθηκε σε μια ανεξέλεγκτη μάχη με τέσσερις τραυματίες (τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι) και πολλές υλικές ζημιές.

Αφετηρία για τα επεισόδια ήταν η προγραμματισμένη ετήσια συγκέντρωση των μελών της οργάνωσης Χρυσή Αυγή εις ανάμνηση των γεγονότων στα Ιμια πριν από 12 χρόνια, που είχε προαναγγελθεί για τις 19.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Σε απάντηση αυτής της πορείας διοργανώθηκε αντιδιαδήλωση, προγραμματισμένη για τις 14.00 στον ίδιο χώρο, από αντιφασιστικές οργανώσεις, αριστερά σχήματα και την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά στην πλατεία κατέφθασαν από το πρωί του Σαββάτου περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής, όπου υπήρχαν και δυνάμεις των ΜΑΤ. Οταν, γύρω στις 10.30, οι περίπου 200 αντιφασίστες κατέβηκαν από τα Προπύλαια -όπου είχαν προσυγκεντρωθεί- στην πλατεία Κολοκοτρώνη, δέχτηκαν επίθεση τόσο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και από τα ΜΑΤ. Οπως κατήγγειλαν οι αντιφασίστες και επιβεβαιώθηκε από τα τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" επιτέθηκαν υπό την "προστασία" των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων τους επέτρεψαν να περάσουν ανάμεσά τους οπλισμένοι. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν από πέτρες στο κεφάλι δύο διαδηλωτές και μαχαιρώθηκαν άλλοι δύο (ένας εκ των οποίων χειρουργήθηκε).

Η είδηση των τραυματισμών και η στάση των ΜΑΤ εξόργισε άλλες ομάδες, που έσπευσαν να ενισχύσουν το αντιφασιστικό μπλοκ. Οι πρώτοι που ενώθηκαν με τους αρχικούς διαδηλωτές ήταν πάνω από 200 αναρχικοί που διαδήλωναν εκείνη την ώρα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο διεθνούς διαμαρτυρίας για τα μεταλλαγμένα. Δεκάδες άλλοι ήρθαν από άλλες περιοχές της Αθήνας ή ακόμη και ταξιδεύοντας από άλλες πόλεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα ήταν ήδη τεταμμένο λόγω των τουλάχιστον 20 ρατσιστικών επιθέσεων που είχαν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον μεταναστών.

Μέχρι το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας είχε ήδη μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με αδιάκοπο πετροπόλεμο, ρίψη δακρυγόνων, πυρπόληση κάδων σκουπιδιών, ακόμη και επίθεση σε τηλεοπτικά συνεργεία. Από την πλατεία Κολοκοτρώνη, οι χρυσαυγλίτες τελικά αποχώρησαν μετά από παρέμβαση Εισαγγελέα και πίεση των αστυνομικών δυνάμεων.

Το εντυπωσιακό είναι πως, παρότι είχε γίνει γνωστό από την Παρασκευή ότι οι δυο πλευρές επρόκειτο να συναντηθούν στο κέντρο της Αθήνας και είχαν σημειωθεί μικρότερες επιθέσεις από χρυσαυγίτες στην περιοχή των Εξαρχείων, η Ελληνική Αστυνομία μίλησε για "αιφνιδιασμό" και υποβάθμιζε την έκταση των συμπλοκών και τον αριθμό των τραυματιών επί ώρες.

"Εγκληματική επίθεση φασιστών, με την συνενοχή της αστυνομίας" κατήγγειλαν σε δήλωση που συνυπέγραψαν δεκάδες οργανώσεις και σύλλογοι (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, φοιτητικοί σύλλογοι, Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών κλπ).




ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 03/02/20

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπαδοι του Πολ-Ποτ και λοιπων δημοκρατικων δογματων με την αμεριστη υποστηριξη των πλουτοκρατικων ΜΜΕ σπατε και κλεψτε αφοβα, δεν προκειται ποτε να συλληφθει κανεις χαρις στην ευγενικη χορηγια του τΣΥΡΙΖΑ. Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Αναφερεστε σε "βίαιη επίθεση κατά των εργαζομένων της ΔΕΗ". Το ότι στείλανε έναν άνθρωπο στο νοσοκομείο προφανώς για εσάς δεν έχει και τόση σημασία.


Αναγνώστες