Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΤΗΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ




Κατεβάστε και διαβάστε το ψήφισμα της κινητοποίησης:

Πολλά καθαρά πρόσωπα. Χαμόγελα. Από τους αναπήρους και τους συνοδούς. Ήταν μία γιορτή χθες. Γιορτή αγώνα.

Στις 5.30 αρχίσαμε να μαζευόμαστε - άλλοι από εμάς είχαμε φτάσει και μισή ώρα πριν - και μέχρι τις 6.30 είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση. Γύρω στους 100 και κάτι ίσως νοματαίους, ανάπηροι και συνοδoί. Καθόλου άσχημα, ιδίως σε μία περίοδο που η τρομοκρατία στους χώρους μας έχει ενταθεί. Όμως, όλο και περισσότεροι ανάπηροι, απεγκλωβίζονται.

Ήταν και ο enraged εκεί. Ήταν και τα κανάλια!!! Πλάκα κάνω…μόνο ο 902 ήταν και δεν αποτελεί έκπληξη αυτό. Αγωνίες της ώρας: φτάνουν τα καροτσάκια; ποιοί μπορούν να κάνουν πορεία με τα πόδια; υπάρχουν αρκετοί συνοδοί; πόσο κόσμο λες πως μαζεύτηκε σύντροφε; από εκεί και πέρα το δολοφονικό αυτοσαρκαστικό χιούμορ των αναπήρων, όπλο μεγάλο στην μάχη που δίνει ο καθένας.

Μίλησαν από το ΠΑΜΕ, η βουλευτής του Κόμματος, μέλη φορέων. Διαβάστηκε και το φήφισμα. Ξεκινά η πορεία. Από Κάνιγγος για βουλή.

Πολλά συνθήματα στον δρόμο. Φωτογραφίες και από όσους είναι στην πορεία, αλλά νομίζω και από κάποιους που περνούσαν εκείνη την ώρα, με κινητά. Ο κόσμος κοιτάζει. Κάποιοι εκφράζουν συμπαράσταση. Όλοι παίρνουν την ανακοίνωση και την διαβάζουν και όπως περπατάνε. Φτάνουμε βουλή. Νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα και ότι στη μέση του δρόμου θα “έμενα”. Τελικά έφτασα εκεί και είχα κι άλλες δυνάμεις! Νά ‘ταν τα καινούρια ορθοπεδικά παπούτσια που βοήθησαν; νά ‘ταν η χαρά του αγώνα; πάντως, έφτασα, όπως και οι άλλοι συναγωνιστές.

Έξω από τη βουλή, η επιτροπή συγκροτείται για να πάει να επιδώσει ψήφισμα. Όχι ότι θα έβγαινε κάτι -αλίμονο αν είχαμε τέτοιες αυταπάτες - αλλά έπρεπε να δώσουμε το μήνυμα: μπορεί να τα βρίσκεται με τους συμβιβασμένους, αλλά με εμάς θα τα βρίσκετε σκούρα! Στην αναμονή, άρχισαν οι πλάκες. Έβγαλα και την κάμερα, άρχισαν συνομιλίες μεταξύ μας που διακόπτονταν κάθε τόσο από συνθήματα. Έμαθα και τα νέα: ανοίξαμε ιστοσελλίδα, πολύ σημαντικό για τον χώρο των ΑμΕΑ.

Η επιτροπή βγήκε. Φυσικά και απέσπασε συμπάθειες κτλ. Κααααλά. Τα γνωστά δηλαδή. Ξεκινά πορεία μέχρι το ΕΣΡ, το οοποίο τα βάζει με τον Σφουγγαράκη, αλλά με τον εξευτελισμό των ΑμΕΑ και την ελεημοσύνη που επιδεικνύεται από τα ΜΜΕ δεν έχει πρόβλημα. Εγώ δεν ακολούθησα. Έπρεπε να γυρίσω για φάρμακα. Από το τρόλεϊ έβλεπα τους συντρόφους και τους συναγωνιστές έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ να διαδηλώνουν. Το επόμενο ραντεβού είχε έτσι κι αλλιώς οριστεί από πολύ νωρίτερα: Στις 12 του Δεκέμβρη κατεβαίνουμε μαζί με τους εργάτες στην απεργία για το ασφαλιστικό.

Επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα μας: http://www.eskamea.gr

Πάρτε και το βιντεάκι που έφτιαξα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες