Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ

Γράφει ο/η Περικλής Παππάς
08.01.08
uoiΗ ανοιχτή επιστολή- ανακοίνωση της παράταξης «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» η οποία κυκλοφορεί ως φειγ βολάν στους χώρους του Πανεπιστημίου, πέρα από την επίθεση στο Τεχνολογικό Πάρκο περιέχει ένα ακόμη σημείο, που πρέπει να προβληματίσει το
σύνολο της επιστημονικής κοινότητας. Η παράταξη δια της υπογραφής του καθηγητή Βασίλη Τσίκαρη ζητά να μην γίνει το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, «ενός ακόμη υποψήφιου φορέα υπονόμευσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου και καταβόθρας του δημόσιου χρήματος.

Τα κονδύλια που προορίζονται για το ΚΕΤΗ να διατεθούν για την βελτίωση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής υποδομής του Πανεπιστημίου».

Αυτά μεταξύ των άλλων αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση και είναι αρκετά για να καταδείξουν τον υπόγειο και σκληρό πόλεμο μεταξύ των Πανεπιστημιακών για το μοίρασμα των κονδυλίων.

Μόνο που το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και είναι υπόθεση που αφορά στο σύνολο της Ηπείρου και των φορέων της περιοχής και δεν μπορεί να μετατραπεί σε υπόθεση μιας μικρής ή μεγαλύτερης ομάδας Πανεπιστημιακών.

Το Κέντρο Έρευνας θα αποτελέσει μία πραγματική επανάσταση για την περιφέρεια της Ηπείρου, όπως ακριβώς συνέβη πριν από χρόνια στην Κρήτη με την ίδρυση του ΙΤΕ. Αλήθεια υπάρχουν Πανεπιστημιακοί που αμφισβητούν το έργο και την προσφορά του ΙΤΕ; Που εκτιμούν ότι υπονομεύει το δημόσιο Πανεπιστήμιο; Αν υπάρχουν θα θέλαμε πραγματικά να τους μάθουμε!

http://www.epirusgate.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να μην κάνω paste όλο το άρθρο. Δες και εδώ:
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4364885&publDate=9/1/2008


Αναγνώστες