Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Συγκρούσεις κατοίκων-αστυνομίας

Επεισόδια στη Νάπολη που ασφυκτιά μέσα σε τόνους απορριμμάτων
Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη διάρκεια των επεισοδίων στην Πιανούρα.
Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη διάρκεια των επεισοδίων στην Πιανούρα.
Νάπολη: Σοβαρά επεισόδια στη Νάπολη μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε χωματερή της περιοχής, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Νάπολης, αφότου διακόπηκε η αποκομιδή των απορριμάτων, πριν από δύο εβδομάδες, λόγω υπερπληρότητας των χωματερών της περιοχής.

Ως λύση προτάθηκε η επαναλειτουργία μιας παλιάς χωματερής στη συνοικία Πιανούρα, στα περίχωρα της πόλης, όμως εξοργισμένοι κάτοικοι απέκλεισαν την πρόσβαση με συρματοπλέγματα και σωρούς σκουπιδιών.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν και ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει μια «ριζική» λύση εντός των επομένων 24 ωρών.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί επέστρεψαν έπειτα από λίγο και συγκρούστηκαν με τους εκατοντάδες διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νεαρούς άνδρες που είχαν κλείσει τους δρόμους.

Ορισμένοι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή με ασθενοφόρα και σύμφωνα με τη Repubblica συνελήφθη τουλάχιστον ένα άτομο. Είχαν προηγηθεί συμπλοκές και το βράδυ της Κυριακής.

Εντός της ημέρας ο Ρομάνο Πρόντι συγκαλεί εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο για να εξεταστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει με σκληρά πρόστιμα εάν η Ιταλία δεν δώσει τέλος στην κρίση εντός της εβδομάδας.

Τη Δευτέρα ο στρατός καθάρισε με εκσκαφείς ορισμένα σημεία γύρω από σχολεία στη Νάπολη, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες