Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΜΑΤ ΚΑΙ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ


ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ

KAI ΤΩΝ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΩΝ


EPΓATIKΌ EΠANAΣTATIKO KΌMMA

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και τον υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων των ΥΜΕΤ για το όργιο κρατικής και παρακρατικής βίας ενάντια στους αντιφασίστες διαδηλωτές στις 2 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού, απλώς τώρα ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των ΜΑΤ και των μαχαιροβγαλτών της ναζιστικής συμμορίας της "Χρυσής Αυγής" που επιτέθηκαν από κοινού με τις αστυνομικές δυνάμεις μαχαιρώνοντας και χτυπώντας δολοφονικά αντιφασίστες διαδηλωτές. Αφού οι μαχαιροβγάλτες βγήκαν μέσα από τις γραμμές της αστυνομίας διέφυγαν ανενόχλητοι και παρέμεναν επί ώρες υπό την προστασία των αστυνομικών διμοιριών που τους φυγάδευσαν με το σύνολο του οπλοστασίου τους άθικτο.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία έπνιγε στα δακρυγόνα την αντιφασιστική διαδήλωση με αποκορύφωμα την μαζική επίθεση που έκανε αργά το απόγευμα στο μπλοκ της αντιφασιστικής πορείας που αποχωρούσε, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας πάνω από 100 διαδηλωτές.

Δεν χωράει καμιά αμφιβολία για την συνεργασία μεταξύ των ναζί και των δυνάμεων της αστυνομίας. Της ίδιας αστυνομίας που την ίδια στιγμή χτυπούσε τους εργαζόμενους στης ΔΕΗ που διαμαρτύρονταν για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Της ίδιας αστυνομίας που χτύπησε τους απεργούς λιμενεργάτες πριν από δύο βδομάδες. Της ίδιας αστυνομίας που χτύπησε την πορεία των εργαζομένων στην μεγάλη απεργία της 12 Δεκεμβρίου.

Ας μην υπάρχει καμιά αυταπάτη: τα επεισόδια δεν οφείλονται στην «ανικανότητα» δήθεν της αστυνομίας. Είναι προϊόν συνειδητού πολιτικού σχεδίου μιας κυβέρνησης και ενός κράτους που καταρρέει μέσα στην δίνη πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων, και που είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν «τάξη και ασφάλεια» για να περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα του ασφαλιστικού, των ιδιωτικοποιήσεων, της αποδόμησης υγείας και παιδείας, του τρομοκράτους χαφιέ κλπ.

Το ΕΕΚ έγκαιρα καλώντας στην αντιφασιστική διαδήλωση της 2ας Φλεβάρη είχε προειδοποιήσει και είχε καταγγείλει την συνεργασία των διαφόρων παρακρατικών ομάδων με την επίσημη αστυνομία και το κράτος, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα είχε εξαπολυθεί ένα κύμα επιθέσεων κατά πολιτικών και συνδικαλιστικών χώρων και κατά μεμονωμένων μεταναστών και αγωνιστών του κινήματος. Τα γεγονότα της 2ας Φλεβάρη επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή και αποδεικνύουν ότι η ίδια η αστική δημοκρατία παραβιάζει τα όρια της για να χτυπήσει κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες όταν δεν μπορεί να επιβάλλει την πολιτική και κοινωνική συναίνεση στα σχέδια της αστικής τάξης.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί κάθε οργάνωση και κάθε σωματείο της εργατικής τάξης και του νεολαιΐστικου κινήματος, να καταδικάσει την κρατική τρομοκρατία και να καταγγείλει στην κοινωνία την ευθύνη κυβέρνησης και παρακρατικών. Καλεί άμεσα στην συγκρότηση μετώπου υπεράσπισης και περιφρούρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία και προτείνει την συγκρότηση μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας γι’ αυτόν τον σκοπό άμεσα, ενόψει και πριν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στις 13 Φλεβάρη.

Ζητάμε:

  • Την τιμωρία των μαχαιροβγαλτών της "Χρυσής Αυγής" για τις απόπειρες δολοφονίας κατά αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος.
  • Την τιμωρία των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που συνεργάστηκαν με τους μαχαιροβγάλτες και χτύπησαν αναίτια τους αντιφασίστες διαδηλωτές προσάγοντας πάνω από 100 στην ΓΑΔΑ και διαλύοντας την αντιφασιστική πορεία.
  • Την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου και του Υφυπουργού στρατηγού Χηνοφώτη και όλης της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας.
  • Κάτω η κυβέρνηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, των σκανδάλων, της αστυνομικής καταστολής και των παρακρατικών συμμοριών.
  • Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας. Καταγγέλλουμε την στάση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στους εκπρόσωπους των χιτλερικών καθιστώντας τους επίσημους συνομιλητές τους κι επιχειρώντας να συσκοτίσουν την υπόθεση και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.
  • Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα του εργατικού και νεολαιΐστικου κινήματος. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Aθήνα 4/2/2008

www.eek.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες