Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA»

Σωκράτους 51 – 5ος όροφος, Αθήνα Τηλ. 2105229813

Αθήνα 19.12.07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, ιδιωτικοποιεί την υγεία, την παιδεία, ζητά από τους εργαζόμενους νέες θυσίες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της που συναποφασίζεται στην Ε.Ε. είναι αυτοί που φέρουν αποκλειστική ευθύνη για την αύξηση της φτώχιας, της ανεργίας, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, είναι αυτοί που έχουν φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες εργατικές οικογένειες, ενώ από την άλλη τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται.

Η πραγματικότητα που όλοι μας καθημερινά βιώνουμε είναι χαρακτηριστική : η εργοδοτική τρομοκρατία, ο φόβος της ανεργίας, η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνοι, οι μισθοί των 600 και 700 ευρώ, η απλήρωτη δουλειά «δοκιμάζουν» τις αντοχές των εργαζομένων που βλέπουν μια σειρά από κατακτημένα δικαιώματα τους να καταστρατηγούνται καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς.

Έχουν φροντίσει βέβαια για αυτό οι εκάστοτε «μπλε» και «πράσινες» κυβερνήσεις, οι πολιτικές των οποίων έδωσαν «αέρα στα πανιά» των εργοδοτών, βιομηχάνων, για να δοκιμάσουν στις πλάτες των εργαζομένων σκληρότερα μέτρα.

Δούλεψαν και οι δύο συντονισμένα ώστε να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους για να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τη δουλειά χωρίς δικαιώματα με την απειλή της ανεργίας, τις απολύσεις, τους μισθούς πείνας, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους της Carrefour, σε όλη την Ελλάδα, ότι ο Όμιλος «Καρφούρ – Μαρινόπουλος» προχώρησε σε δύο παράνομες και εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών από το κατάστημα της στη Καλαμπάκα, λίγες μέρες μάλιστα μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων του συγκεκριμένου καταστήματος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Δεκέμβρη.

Η «Καρφούρ – Μαρινόπουλος» απέλυσε την Φωτεινή Νικολάου, μέλος και ταμία της διοίκησης του παραρτήματος του σωματείου, μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Νομού Τρικάλων.

Την Δήμητρα Τσιαντούλα, δραστήριο μέλος του σωματείου.

Οι δύο εργαζόμενες συμμετείχαν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προπαγάνδιση της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη και στη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων από αυτό το κατάστημα.

  • Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η «Καρφούρ – Μαρινόπουλος» με τις απολύσεις θέλει να τιμωρήσει παραδειγματικά τις εργαζόμενες, λίγες μέρες μετά από την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων συνολικά αλλά και του συγκεκριμένου καταστήματος στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 12/12/07.
  • Αμφισβητούμε το «δικαίωμα» της εργοδοσίας να απολύει όποτε και όταν θέλει, να τρομοκρατεί, να κτυπά την συνδικαλιστική δράση και είναι σίγουρο ότι θα μας βρουν μπροστά τους καθημερινά στους αγώνες των εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Τα σωματεία των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες θεωρώντας ότι οι ενέργειες αυτές του ΟΜΙΛΟΥ «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» έχουν ως κύριο στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, πολύ περισσότερο το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στην απεργία. Θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο και μορφή την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Εμείς παλεύουμε μαζί με το ΠΑΜΕ, που με τον πολύμορφο και καθημερινό αγώνα του υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

  • Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (νόμοι Σιούφα, νόμος Ρέππα για το ασφαλιστικό, νόμοι που προβλέπουν την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στηρίζουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης)
  • Υπεράσπιση – διεύρυνση των ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ επαγγελμάτων με ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων. Καθιέρωση – κατοχύρωση της εργοδοτικής εισφοράς για ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου.
  • 7ωρο – 35ωρο – 5νθημερο
  • Κατώτερος μισθός 1400€, κατώτερο μεροκάματο 56€. Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων.
  • Να καταργηθούν η μερική απασχόληση και όλες οι αντεργατικές μορφές εργασίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε. & ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΦΟΙ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες