Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Aπάντηση του Δημ. Κουφοντίνα σε άθλιο σχόλιο της Ελευθεροτυπίας

Απάντηση σε παρασκήνιο

elet@enet.gr

Από τη δικηγόρο κ. Ιωάννα Κούρτοβικ λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

«Στο φύλλο της εφημερίδας σας της 7/7/2008 δημοσιεύθηκε στη στήλη των πολιτικών παρασκηνίων, μέσα σε πλαίσιο, φωτογραφία που αποτελούσε αυθαίρετο μοντάζ και σχόλιο με υποσημαινόμενες αιχμές, σε σχέση με την οργάνωση 17Ν, αλλά και κατά πολιτικού κρατούμενου, τον οποίο εκπροσωπώ και τον οποίο, όπως φαίνεται, έχετε στοχοποιήσει ως αντίπαλό σας την τελευταία περίοδο.

Ως εκπρόσωπός του, σας αποστέλλω συνημμένο στην παρούσα κείμενο - απάντηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, το οποίο μου παρέδωσε από τις φυλακές σήμερα το πρωί. Καθώς το παραπάνω σχόλιό σας είναι απροκάλυπτα προσβλητικό για την προσωπικότητά του και για την πολιτική του ιστορία, η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει τη δημοσίευση της απάντησης στο ίδιο σημείο με το προηγούμενο».

Προς Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

«Χθες, η εφημερίδα σας διέπραξε μια αθλιότητα. Μέσα σε μαύρο πλαίσιο, εν είδει κηδειόσημου, το οποίο σαφώς καταγράφει τον ενταφιασμό ήθους και δημοσιογραφικών αρχών, επιτίθεται απαξιωτικά στο ρεύμα λαϊκής αντιβίας της Επαναστατικής Αριστεράς.

Αφού επιλέξατε, δίκην δικαστού, να διαχωρίσετε τους πολιτικούς κρατούμενους για την υπόθεση της 17Ν, τώρα σπιλώνετε οργανώσεις και αγωνιστές. Στρατεύεστε στην υπηρεσία του βαθύτερου και φαιού κράτους. Εργαλειοποιείστε, για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους, στην υπηρεσία γνωστών και άγνωστων κέντρων.

Εύγε! Ο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας", όπως εσείς αποφασίσατε να αποκαλείτε μια πολιτική ιστορία 27 χρόνων, συντασσόμενοι με την κρατική προπαγάνδα, απόκτησε άλλο ένα όπλο».

Δημήτρης Κουφοντίνας Ειδική Πτέρυγα Φυλακών Κορυδαλλού 8 Ιουλίου 2008

ΥΓ1: Οσο για τον Γκυ Ντεμπόρ, που επιλέξανε να χρησιμοποιήσετε, αφήστε τον ήσυxο, δεν σας αντιστοιχεί. Εχει μιλήσει, όπως της πρέπει, γι' αυτήν τη μορφή της δημοσιογραφίας.

ΥΓ2: Αν σας έμειναν ακόμη ίχνη δεοντολογίας, για την οποία τόσο πολύ κόπτεσθε, οφείλετε να δημοσιεύσετε αυτή την επιστολή, στο ίδιο σημείο, όπου και το κατάπτυστο κείμενό σας». Το φωτομοντάζ αφορά τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Η ερμηνεία του κειμένου του Γκυ Ντεμπόρ αφορά τον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Ε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες