Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Ο Καστοριάδης στο Λαβύρινθο


Ο Καστοριάδης στο «Λαβύρινθο»

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ

Το περιοδικό Contact διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Κορνήλιου Καστοριάδη και ομιλητές τους Δημήτρη Μαργαρίτη και Αλέξανδρο Σχισμένο. Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 20:00 στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο «Λαβύρινθο» (Άννης Κομνηνής και Ζαλοκώστα γωνία, κάτω από τη μητρόπολη).

Τα δέκα χρόνια από το θάνατο του φιλοσόφου της ατομικής και κοινωνικής αυτονομίας, υπήρξαν η αφορμή για σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Εμείς, όμως, γνωρίσαμε τον Καστοριάδη όχι μέσα σε ένα ακαδημαϊκό-θεωρητικό περιβάλλον αλλά μέσα από την πολιτική πράξη, μέσα από την συλλογική μας διαδρομή στους δρόμους της κοινωνικής απελευθέρωσης, μία διαδρομή που ακόμη διαρκεί. Η εκδήλωση-συζήτηση για τη σκέψη του Καστοριάδη δεν έχει σκοπό να αποτελέσει ένα ακόμη φιλοσοφικό μνημόσυνο, αλλά μία συνάντηση που φιλοδοξεί να εμπλουτίσει και να εμπνεύσει το πολιτικό και κοινωνικό μας πράττειν.

Για την ιστορία να πούμε ότι το περιοδικό Contact, το οποίο κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό με μία συζήτηση του Καστοριάδη με έλληνες αναρχικούς το 1990, διοργάνωσε στο Αγρίνιο τον Ιανουάριο του 1998 την πρώτη πολιτική εκδήλωση μετά το θάνατό του, καθώς και την αντίστοιχη εκδήλωση τον περασμένο Νοέμβριο του 2007 στην Αθήνα.

Ο «Λαβύρινθος» είναι ανοιχτός τις καθημερινές από τις 18:00 έως τις 22:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες