Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η μεγαλειώδης συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο της 12Δεκέμβρη 2007, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές προσπάθειες για ανατροπή των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων. Η παραίτηση του Υπουργού Εργασίας, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται η κυβέρνηση, ήτανε αποτέλεσμα της μεγάλης κινητοποίησης που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αναζητήσει κινήσεις αναπροσαρμογής της τακτικής της, με άλλους όρους, πιο επικοινωνιακούς. Η αλλαγή του Υπουργού εργασίας, μπορεί και πρέπει:

Να δημιουργήσει κλίμα αυτοπεποίθησης στις δυνατότητες νίκης ενός ενωμένου και αγωνιστικά αποφασισμένου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με πλήρη συνειδητοποίηση πως η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πρόκειται να αναστείλει την ουσία της πολιτικής της στο Ασφαλιστικό, αλλά θα την συνεχίσει αξιοποιώντας και την αλλαγή υπουργού για πιο αποτελεσματική διαχείριση της πολιτικής της.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να αναστείλει, αλλά να επιμείνει στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αντιμέτωπη με τη λαϊκή αποδοκιμασία και για τα μέτρα που έχει πάρει και για την όλη ατμόσφαιρα διαφθοράς, προσπαθεί αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος εκφραστής των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. Η συνέχιση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο νέος γύρος λιτότητας που προβλέπει ο προϋπολογισμός, η προσπάθεια να περάσουν οι ιδιωτικοποίησης σε κοινωφελείς επιχειρήσεις όπως η Ολυμπιακή ή τα Λιμάνια, η ωμή αστυνομική βία στην απεργία του ΟΛΠ, οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και την υγεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική με όποιο κόστος. Η νέα Υπουργός Απασχόλησης το έκανε άλλωστε σαφές: πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιμείνει στις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ και οι δηλώσεις Αναλυτή αποτελούν το προανάκρουσμα μιας μεγάλης επιδρομής στα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προωθείται από την κυβέρνηση, την Ε.Ε., τον ΣΕΒ και το ΔΝΤ και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση ενός νέου νόμου το καλοκαίρι.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν πότε και πώς θα εκδηλωθεί αυτή η επίθεση, πότε και πώς θα ανακοινωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών ή θα κατατεθεί ο νόμος. Από σήμερα πρέπει να ξεδιπλώσουν μαζικούς, συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες, με κέντρο τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τις συνελεύσεις, τις επιτροπές δράσης σε κάθε χώρο για την απόκρουση της επίθεσης, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Άλλωστε η πρόθεση της κυβέρνησης φαίνεται και από το ότι προχωρά ήδη στην εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου Ρέππα, που προβλέπει μείωση των συντάξεων, ενοποιήσεις ταμείων, αυξήσεις εισφορών, αύξηση ορίων ειδικά για τους νέους ασφαλισμένους. Παράλληλα ξεκινάει η μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα χρονιά λιτότητας.

Η εξαγγελία της απεργίας για τις 13 Φλεβάρη μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ακόμα ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, να απαιτήσουμε να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία, αλλά και να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα και όλες οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Πρέπει δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε την κινητοποίηση. Αν η κυβέρνηση καταλάβει ότι έχει μπροστά της μια εργατική εξέγερση με μαζικότητα και διάρκεια, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δεν βαδίζει σε αυτό το δρόμο. Στην πρόσφατη δήλωσή του, μετά την συνάντηση με την νέα Υπουργό Απασχόλησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όχι μόνο δεν έθεσε κανένα ζήτημα βελτίωσης της άθλιας κατάστασης των συντάξεων ή μείωσης των ορίων για συνταξιοδότηση, αλλά απαίτησε την ‘απαρέγκλιτη’ εφαρμογή του Νόμου Ρέππα.! Μια τέτοια λογική δεν οικοδομεί κινήματα και αντιστάσεις και υπονομεύει τις πραγματικές δυνατότητες για νίκη του εργατικού σ.κ., όπως αποδείχθηκε από την μεγαλειώδη συμμετοχή στην Απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 12/12/07! Και όπως φάνηκε και από το μαζικότατο συλλαλητήριο του Βόλου αλλά και το μεγάλο απεργιακό μπλοκ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ που καταδίκαζε, πέραν των αντεργατικών πολιτικών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΣΕΒ, στο σύνολο του τον ξεπουλημένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και την πολιτική τους.

Αντί να εκθειάζεται ο νόμος Ρέππα, επιτακτικά αναγκαίο είναι, να τεθούν επιθετικά και αγωνιστικά το πλαίσιο και τα αιτήματα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για την βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων, για την υπεράσπιση των σύγχρονων κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αυτή η λογική μπορεί να αποτελέσει την βάση πάνω στην οποία θ αναπτυχθούν οι αγώνες της επόμενης μέρας, που θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και θα είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι.

Τα συνεργαζόμενα σωματεία πιστεύουν στις δυνατότητες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην νικηφόρα προοπτική του. Γι΄αυτό και συντονίζουμε τις προσπάθειες και τους αγώνες μας. Η μέχρι τώρα εμπειρία του συντονισμού των σωματείων δείχνει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια. Ότι υπάρχει διάθεση και από αλλά σωματεία και συνδικαλιστές να συντονιστούμε αγωνιστικά οικοδομώντας ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης ικανό να αναμετρηθεί με την κυρίαρχη πολιτική. Για όλους αυτούς τους λόγους οργανώνουμε εκδήλωση-συζήτηση, την Παρασκευή 8 Φλεβάρη, 19.00, στο κτίριο Παπαστράτου(πανεπιστήμιο-παραλία), για την αποτίμηση της έως τώρα δράσης μας στη μάχη του ασφαλιστικού και συγκεκριμένα της έως τώρα εμπειρίας του οριζόντιου συντονισμού 20 πρωτοβάθμιων Σωματείων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την απεργιακή προετοιμασία και συμμετοχή στις 12 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα τα θέματα συζήτησης:

  • Αποτίμηση οριζόντιου συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 12 Δεκέμβρη
  • Προετοιμασία για την απεργία στις 13 Φλεβάρη
  • Εξελίξεις στο ασφαλιστικό
  • Συμβάσεις, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ

· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ-ΡΕΠΠΑ-ΜΑΓΓΙΝΑ-ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ

· ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ-1400 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ‘ΜΑΥΡΟΙ’, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ, ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

· ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΕΝΙΑΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

H μάχη του Ασφαλιστικού και η ως τώρα εμπειρία της Πρωτοβουλίας 20 Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Αττικής

ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/2, ΩΡΑ 19:00

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ (ΠΑΡΑΛΙΑ)

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

Τετάρτη 13/2

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες