Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Μια πρωτοβουλία για Κοινωνικό Νόμισμα (Οβολός)


LONDON - MAY 31:  Party revellers enjoy the at...

Σημείο των καιρών νομίζω ότι είναι η πρωτοβουλία "ΟΒΟΛΟΣ" για την δημιουργία ενός κοινωνικού νομίσματος που πρόκειται να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα:
Αντιγράφω:
"οβολός" κοινωνικό νόμισμα έρχεται ως η Ελληνική απάντηση στην χρηματοοικονομική κρίση.
Οι πολίτες δημιουργούν και στην Ελλάδα το εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών. Με το ανταλλάξιμο κοινωνικό νόμισμα "οβολός" κάθε πολίτης και επιχείρηση θα μπορεί να συναλλάσσεται, να παρέχει υπηρεσίες, να εμπορεύεται, να πουλά και να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη χρήσης του ευρώ. Το "τοπικό σύστημα συναλλαγών "οβολός" θα λειτουργεί με την μορφή συμμετοχικών συνεταιρισμών.

"Κάθε πολίτης θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες και προϊόντα και να πληρώνεται σε "οβολούς" και κάθε επιχείρηση να διαθέτει τμήμα των προϊόντων και υπηρεσιών της με χρήση "οβολών". Εναλλακτικά συστήματα λειτουργούν στις περισσότερες χώρες του κόσμο και ο "οβολός" κοινωνικό νόμισμα είναι η Ελληνική συμμετοχή. Το σύστημα θα λειτουργεί με κάρτες χρέωσης-πίστωσης "οβολών" και με χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εκατό "οβολοί" θα αντιστοιχούν σε ένα Ευρώ. Το σύστημα οργανώνεται αρχικά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Η ομάδα πρωτοβουλίας δέχεται προτάσεις ανάπτυξης του συστήματος σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Ήρθε η στιγμή οι Έλληνες πολίτες να δώσουν την απάντηση τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την χρήση του Ελληνικού Κοινωνικού Νομίσματος "οβολός"! ".

Δείτε το σάιτ εδώ: ΟΒΟΛΟΣ
και στο facebook: Facebook, ΟΒΟΛΟΣ

Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό αλλά οπωσδήποτε θα το παρακολουθούμε το ζήτημα γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες