Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΟΧΙ


ΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ-ΔΕΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Αυτή είναι λοιπόν η Ευρώπη της Ειρήνης; Της Δημοκρατίας; Του Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Το Κοινό Σπίτι των Λαών;
Ανησυχία και οργή, σκεπτικισμός και μίσος για τις λαϊκές επιλογές είναι πλέον τα συναισθήματα που κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, στους Ευρωπαϊκούς Συνδέσμους Βιομηχάνων, στα ευρωπαϊκά κατεστημένα-κρατικά σωματεία, αλλά και στις επίσημες εκκλησίες. Σε μια χώρα τόλμησαν (γιατί ήταν υποχρεωμένοι) να κάνουν Δημοψήφισμα και σε αυτή εισέπραξαν την λαϊκή απόρριψη.
Λοιδορία και απειλές δε μπορούν να κρύψουν αυτό που κατανοεί ακόμα και η ισπανική κυβέρνηση: «το ιρλανδικό όχι ήταν μια οργισμένη αντίδραση στα ζητήματα της ακρίβειας των τροφίμων και των τιμών-ρεκόρ στο πετρέλαιο». Να προσθέσουμε εμείς και τα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίησης κάθε κοινωνικού αγαθού, τις 65 ώρες δουλεία, στον ωμό κρατικό αυταρχισμό. Οι λαοί συνειδητοποιούν ότι Ε.Ε. σημαίνει στυγνή εργατική εκμετάλλευση, άγρια καταστολή και πολεμική υπεράσπιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
Όμως ανασυγκροτούνται. Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τις επόμενες (8) χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Τσεχία, Κύπρο, Σουηδία, Βρετανία Ισπανία) να συνεχίσουν τις διαδικασίες επικύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας (άραγε τι θα κάνει ο Χριστόφιας-ΑΚΕΛ;;;) και η γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ δηλώνει: «η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η διεύρυνση της Ε.Ε. στα δυτικά Βαλκάνια, κάτι που είναι απαραίτητο για τη σταθερότητα της περιοχής και προς όφελος της Ε.Ε.».

Με την συντηρητική πολιτικό μπορούμε να συμφωνήσουμε μόνο με το ένα σκέλος της εκτίμησης της. Από που προκύπτει η διαπίστωση ότι η Ε.Ε. φροντίζει και ενδιαφέρεται για την σταθερότητα της περιοχής; Μήπως η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και η ανάγκη των λαών για δημοκρατία-ελευθερία-ευημερία-σταθερότητα δεν μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά αποτελούν προπέτασμα καπνού προκειμένου να χαραχτούν ξανά τα βαλκανικά σύνορα, συνοδοιπορώντας με ακραίους εθνικισμούς, οξύνοντας τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας-Ε.Ε. για την εξασφάλιση αγορών, έλεγχου δρόμων ενέργειας, φθηνών πρώτων υλών και την εκμετάλλευση του πάμφθηνου εργατικού δυναμικού;
Σε ποια σταθερότητα των Βαλκανίων συμβάλλει η παράνομη, σύμφωνα με το δικό σας ιμπεριαλιστικό Διεθνές Δίκαιο, μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου;
Μιας χώρας που την αναγνωρίζουν τα 41 από τα 192 κράτη του ΟΗΕ και 20 κράτη-μέλη της Ε.Ε. (αλήθεια αφού αγωνιάτε για την ανάγκη κοινής εξωτερικής-αμυντικής πολιτικής και θέλετε ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ, Συνθήκη Λισαβόνας, γιατί σε κάθε ευκαιρία παρουσιάζει το κάθε κράτος-μέλος διαφορετική στάση ανάλογα τα εθνικά-αστικά σας συμφέροντα, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις συμφωνίας επιβολής αντεργατικών μέτρων;).
Μιας ανεξαρτησίας από του Σέρβους, που απλά ενίσχυσε την παρουσία «ξένων φαντάρων» και την ιμπεριαλιστική παρουσία και εξάρτηση. Στα 16000 στελέχη του ΝΑΤΟ (με κυρίαρχη την παρουσία των ευρωπαϊκών στρατευμάτων) θα προστεθούν 2200 μέλη της ευρωπαϊκής EULEX, ενώ το ΝΑΤΟ θα ενισχυθεί με 2500 προσωπικό-συμβούλους, που αναλαμβάνουν τον σχηματισμό και εκπαίδευση της Κοσσοβάρικης Δύναμης Ασφάλειας (τη μέθοδο των συμβούλων χρησιμοποίησε ο αμερικανικός στρατός στο Βιετνάμ καμουφλάροντας την επέμβαση του).
Η αστυνομική και δικαστική αποστολή της Ε.Ε. (EULEX) όχι μόνο δε μπορεί να συγκροτηθεί (στο Κόσσοβο έχουν φτάσει μόλις 350 από τα 2200 μέλη, που μέχρι την 15η Ιουνίου έπρεπε να έχουν αντικαταστήσει την Πολιτική Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών-UMNIK), αλλά διερευνά την ενσωμάτωση της στην UMNIK, προκειμένου να νομιμοποιήσει την παρουσία της (ενώ οι Κοσσοβάροι Αλβανοί θέτουν σε εφαρμογή το Σύνταγμα του Ανεξάρτητου Κοσσόβου, η περιοχή παραμένει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο επαρχία της Σερβίας, καθώς δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας διαφορετική από την 1244 που αναγνώριζε σερβική κυριαρχία στην περιοχή και ούτε απόφαση του ΟΗΕ αντικατάστασης της UMNIK από την EULEX).

Τα χειρότερα σενάρια επαναχάραξης των Βαλκανικών συνόρων βρίσκονται προ των πυλών: τα σύνορα Κοσσόβου-Δημοκρατίας της Μακεδονίας μένουν αδιευκρίνιστα και χιλιάδες Αλβανοί Κοσσοβάροι συμμετέχουν παράνομα στις εκλογές στη Δημοκρατία της Μακεδονίας αποκαλύπτοντας τους ισχυρούς δεσμούς με το 25% της Αλβανικής κοινότητας της χώρας αυτής.
Το βόρειο Κόσσοβο ουσιαστικά αυτονομείται. Οι Σέρβοι κάτοικοι του δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου, ψήφισαν στις Σερβικές εκλογές και ανακοίνωσαν τη δημιουργία παράλληλου Σερβικού κοινοβουλίου με 45 βουλευτές στη Μιτρόβιτσα.
Κάθε φορά τα εθνικιστικά-αστικά κατεστημένα θα επιχειρούν να καταστήσουν τη χθεσινή μειοψηφία σε πλειοψηφία ενός νέου μικρότερου βαλκανικού κράτους με Μεγαλοϊδεατικούς στόχους και επιδίωξη εισόδου στην Ε.Ε., διεκδικώντας μερίδιο από την συνεχώς διευρυνόμενη ευρωπαϊκή εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Τα νέα κράτη όχι μόνο θα εξοπλίζονται με το σύνολο του νεοφιλελεύθερου-αυταρχικού-αντιδημοκρατικό-αντεργατικού οπλοστασίου της σύγχρονης πραγματικότητας της Ε.Ε., αλλά συχνά θα είναι απλά προτεκτοράτα. Η Βοσνία –Ερζεγοβίνη υπογράφει Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης (SAA) προσδοκώντας ευρωπαϊκά κονδύλια και εμπορικό άνοιγμα, αλλά διατηρεί ως Ανώτατο Άρχοντα από το 1995, τον Ύπατο Εκπρόσωπο του ΟΗΕ. Η καταπολέμηση του εθνικισμού των τοπικών εθνοτήτων νομιμοποιεί την εγκαθίδρυση και διαιώνιση του διεθνούς προτεκτοράτου, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για Διαφθορά στο τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων!!!

Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο κινείται και το ελληνικό κεφάλαιο, με την ενίσχυση της κυβέρνησης της Ν.Δ. που υπερφίαλα αναζητά για το ελληνικό κράτος την αναγνώριση των βαλκανικών λαών απέναντι στην ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια.
Εκβιάζοντας τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το ζήτημα του ονόματος και αναμένοντας πολιτικά-οικονομικά-εδαφικά;;; οφέλη από την εσωτερική εθνοτική σύγκρουση.
Συμμετέχοντας σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, δίνοντας το στρατιωτικό παρόν σε κατοχικά καθεστώτα που επιβάλλει ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. σε Βαλκάνια-Νοτιοανατολική Ευρώπη-Μ.Ανατολή-Αφγανιστάν-Αφρική.
Με την στράτευση στα 18, το νέο πολεμικό δόγμα και τις τρομακτικές αγορές πολεμικού υλικού στοχεύει στη μετατροπή της σε Ισραήλ των Βαλκανίων και στην ενίσχυση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού της ρόλου. Έτοιμη να απαντήσει Πρώτη-Προληπτικά-Αποτρεπτικά στους νέους γύρους του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Πιστεύουμε ότι το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην χώρα μας, που καταδίκασε έμπρακτα όλους τους πολέμους της Νέας Καπιταλιστικής-Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων δικαιώνεται.
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η καταδίκη του εθνικισμού-ιμπεριαλισμού. Ενάντια στην επαναχάραξη των συνόρων και το Μεγαλοϊδεατισμό.
Η ανάγκη κοινών αγώνων των εργαζόμενων και στις δύο ακτές του Αιγαίου, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.
Με πλήρη σεβασμό των εθνικών-θρησκευτικών κλπ ιδιαιτεροτήτων. Υπεράσπιση των μειονοτικών δικαιωμάτων
Αναγνώριση στο γειτονικό λαό της Δ.Μακεδονίας του δικαιώματος στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό και κυρίως κάλεσμα για ανάπτυξη ανεξάρτητων, από εθνικά δίκαια και εθνικούς στόχους, εργατικών αγώνων, από την σκοπιά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Έξω οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια. Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου. Αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών.
Όχι στις αποστολές εκτός συνόρων. Να γυρίσουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα.
Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ. Μείωση της θητείας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες