Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

«40 χρόνια από το Μάη του 1968. Η ομορφιά είναι ακόμη στο δρόμο»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

08 Μαΐου 2008

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από το Μάη του ’68, έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του παγκόσμιου κοινωνικού – εργατικού κινήματος.

Σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου ο πόλεμος, η φτώχεια, η κατάρρευση των κοινωνικών συστημάτων, η περιβαλλοντική καταστροφή έχουν θέσει ξανά στο προσκήνιο του ιστορικού γίγνεσθαι την απαίτηση για μια επαναστατική ανατροπή της διεθνούς βαρβαρότητας και για την προώθηση ριζοσπαστικών, ρεαλιστικών και ελπιδοφόρων λύσεων για την μετεξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας.

Η μελέτη των γεγονότων του Μάη του ’68 μας διευκολύνει στην αναζήτηση αποτελεσματικών στρατηγικών και τακτικών για το κοινωνικό – εργατικό κίνημα.

Ως εκ τούτου, απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση ώστε, μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, να ανοίξουμε τη συζήτηση για τους αγώνες που έρχονται. Γιατί η προοπτική της ανθρώπινης κοινωνίας περνά μέσα από το δίλημμα: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»

Το θέμα της εκδήλωσης είναι:

«40 χρόνια από το Μάη του 1968. Η ομορφιά είναι ακόμη στο δρόμο»

Ομιλητές: Mauro Faroldi αγωνιστής στο

ιταλικό "θερμό φθινόπωρο" του 1969

Άγγελος Φουρνοτζής από την

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.)


Χώρος: στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Πέμπτη 15 Μαΐου και ώρα 19:00μμ.

Επίσης καλείστε σε Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου 2008, στις 13:00 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες