Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Δημοκρατική Συσπείρωση:Αλληλεγύη στους μετανάστες

Ζητάμε: · Τη νομιμοποίηση των μεταναστών · Την απόδοση σε αυτούς ισότιμων κοινωνικών, εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. · Την ικανοποίηση των αιτημάτων των σύγχρονων δουλοπάροικων - μεταναστών της Ηλείας. · Την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης. · Τη διεξαγωγή έρευνας για την ολιγωρία και ενδεχόμενη άρνηση η παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

www.dimsi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταδικάζει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών, στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, καθώς και δημοσιογράφων και τεχνικών καναλιών από «επιστάτες» των μεγαλοκαλλιεργητών φράουλας που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο 19-20/4/2008 στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Επίσης, καταδικάζει την απουσία, την ανοχή και την άρνηση παροχής έννομης προστασίας προς τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης, εκ μέρους των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, που όταν πρόκειται για κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο και αποδεικνύονται ιδιαίτερα δραστήριοι και προκλητικά παρόντες.

Επισημαίνουμε ότι οι εισαγγελικές αρχές είχαν υποχρέωση να παρέμβουν υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών πολύ πριν εκδηλωθούν οι δίκαιες κινητοποιήσεις τους, με βάση τις επανειλημμένες αναφορές του Τύπου στις μεσαιωνικές, απάνθρωπες συνθήκες γαλέρας κάτω από τις οποίες εργάζονται και ζουν οι 2000 σύγχρονοι είλωτες της Ηλείας.

Οι ευθύνες είναι πολιτικές και πρέπει να αναζητηθούν στην αυταρχική και απάνθρωπα αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που υποθάλπουν την εργοδοτική ασυδοσία, οπλίζουν τα χέρια των «επιστατών» της Μανωλάδας σήμερα, των αστυνομικών του 4ου , της Πάτρας και των συνοροφυλάκων χτες.

Οι διώξεις σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών θα ενταθούν όταν τεθεί σε ισχύ η νέα Συνθήκη της Λισαβόνας, που προβλέπει «ενισχυμένη πρόληψη της μετανάστευσης» στην ΕΕ.

Πριν λίγες μέρες, η «Δημοκρατική Συσπείρωση», με αφορμή την τραγικότητα των προβλημάτων των προσφύγων της Πάτρας, απηύθηνε επιστολή με τις θέσεις της για τους μετανάστες και πρόσφυγες προς τους αρμοδίους, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι μόνοι τους. Θα βρισκόμαστε σταθερά δίπλα τους, σταθερά απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική, κυβέρνηση ή διακρατική ένωση καταπατά τα δικαιώματά τους». Ζητάμε:

·Τη νομιμοποίηση των μεταναστών,
·Την απόδοση σε αυτούς ισότιμων κοινωνικών, εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
·Την ικανοποίηση των αιτημάτων των σύγχρονων δουλοπάροικων - μεταναστών της Ηλείας.
·Την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης.
·Τη διεξαγωγή έρευνας για την ολιγωρία και ενδεχόμενη άρνηση η παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών.
Αθήνα, 21η Απριλίου 2008

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες