Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΕΛΜΕ -ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Γιάννενα 17-4-2008


Σε µία περiοδο όπου οι αγώνες των εργαζοµένων πραγµατοποιουνται για καλύτερους µισθούς, για καλύτερη εκπαiδευση και ασφάλιση πληροφορήθηκε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ότι πραγµατοποιεiταl ανάκριση για τις µαθητικές καταλήψεις της προηγουµενης χρονιάς.
Για άλλη µια φορά µηχανισµοΙ εκφοβισµου και καταστολής, επιστρατειύoνται µε στόχο να τσακiσουν κάθε ιδέα αγωνιστικής διεκδίκησης στην συνείδηση των µαθητών και µαθητριών. Θέλουν να γiνει στάση ζωής τους η υποταγή και η µοιρολατρiα. Αυτές οι µεθoδεύσεις βρiσκουv την εκπαιδευτική κοινότητα κάθετα αντίθετη. Τα προβληµατα δεν λυνονται µε µαθητοδικεiα στα Δικαστήρια και στα Αστυνοµικά Τµηµατα, αλλά στους κοινούς αγώνες για την Εκπαiδευση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για µόρφωση και δουλειά.
Απαιτούµε να σταµατησει τώρα κάθε δικαστική παρέµβαση που στόχο έχει την ποινικοποίηση των µαθητικών αγώνων.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι. και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικούν την κατάργηση του νοµοθετικου πλαισίου που ποινικοποιεi τους µαθητικούς αγώνες. Το Δ.Σ. της ΛΕΜΕ-Ι. θα σταθεi στο πλάι των µαθητών µας.
Ανεπιφύλακτα συµπαραστεκόµαστε και εΙµαστε αλληλέγγυοι στους µαθητικούς αγώνες αφού αυτοί αναδεlκνυουν ζητήµατα που αφορούν άµεσα ολόκληρη την εκπαiδευση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ιωαννινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες