Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Εκτέθηκαν στην Παραμυθιά κοινωνία και αστυνομία!

Γράφει ο/η Άγγελος Αλεξίου
24.01.08
p7250186Εικόνες ντροπής! Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές που εκτυλίχθηκαν στην Παραμυθιά κατά την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη από τους λιγοστούς «οργισμένους Θεσπρωτούς» που αντιδρούν στην κατασκευή του ΧΥΤΑ. Ήταν σίγουρο ότι η ανευθυνότητα με την οποία χειρίστηκαν την υπόθεση του Καρβουναρίου οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής - αρχής γενομένης από τον βουλευτή και Υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα- θα οδηγούσε σε τέτοιες καταστάσεις. Οι ίδιες και ακόμη χειρότερες εικόνες είχαν εκτυλιχθεί και τον Δεκέμβριο, όταν κάτοικοι του Καρβουναρίου είχαν βιαιοπραγήσει σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Πανοζάχου, αλλά δεν βρέθηκε κανένας να τους αποδοκιμάσει!Η πολιτική ανοχή που απολάμβαναν ή απολαμβάνουν ακόμη, οδηγεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παραμυθιάς (θεσμικό παράγοντας της περιοχής δηλαδή) να δηλώνει μετά τα όσα συνόδευσαν την επίσκεψη
Στυλιανίδη, ότι τώρα η κατάσταση δεν ελέγχεται και θα υπάρξουν άσχημες εξελίξεις. Οι τόνοι ανεβαίνουν και το μέτωπο των αντιδράσεων διευρύνεται, ισχυρίζεται ο κ. Άλκης Χατζάρας, αντί να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες και τον ρόλο του. Γιατί ο κ. Χατζάρας μπορεί να βλέπει με ενδιαφέρον την θέση του Δημάρχου, αλλά για να την κερδίσει δεν αρκούν οι λεονταρισμοί και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Όσα συνέβησαν όμως κατά την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, εκθέτουν βαθύτατα και την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων αφού δεν φρόντισε έγκαιρα και αποτελεσματικά να εξασφαλίσει την τάξη.

Οι φήμες άλλωστε που συνοδεύουν την στάση της Αστυνομίας εδώ και ένα δίμηνο που επιδίδεται στο κρυφτούλι με τους αντιδρούντες του Καρβουναρίου είναι πολλές και θα πρέπει να απασχολήσουν τους καθ΄ ύλην αρμόδιους. Γιατί ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι η υλοποίηση των επιθυμιών που εκφράζουν πολιτικά γραφεία αλλά η διασφάλιση της τάξης, της νομιμότητας ή εν τέλει η επιβολή της τάξης και της νομιμότητας. Σήμερα δεν το πέτυχε και έχει εκτεθεί!

Μία ομάδα ογδόντα περίπου κατοίκων, κατάφερε να φτάσει στο υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς και να κλείσει τον δρόμο στον Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο Υπουργός αρχικά προσπάθησε να συζητήσει μαζί τους. Αποδείχθηκε μάταιο. Οι κάτοικοι απαιτούσαν από τον κ. Στυλιανίδη να μεταβεί στον χώρο που κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ αρνούμενοι να αποχωρήσουν.

Μόνο τότε επενέβη η αστυνομία για να τους απωθήσει. Ο Υπουργός και η αυτοκινητοπομπή συνέχισαν τις επισκέψεις τους ακολουθώντας άλλο δρόμο και οι κάτοικοι με τις μαύρες σημαίες απειλώντας με θερμά επεισόδια προσπαθούσαν να ακολουθήσουν. Όμως αυτή την φορά η αστυνομία τους κράτησε σε απόσταση ασφαλείας.

Η κατάσταση στο Καρβουνάρι τις τελευταίες ημέρες είναι εκτός ελέγχου. Οι κάτοικοι υποκινούνται πια από διάφορα πολιτικά σχήματα, που με πρόσχημα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες θέλουν να κάνουν αισθητή την δική τους πολιτική παρουσία. Άμοιρα ευθυνών δεν είναι και ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που λησμονώντας όσα έπραξαν και όσα έκαναν, θέλουν σήμερα να κεφαλαιοποιήσουν τις αντιδράσεις με μία κοντόφθαλμη, άστοχη και αποτυχημένη μικροπολιτική επιλογή που κάνουν. Πριν λοιπόν έρθουν τα χειρότερα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και κυρίως να τις αναλάβουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντογνώστη Αλεξίου γράφεις που γράφεις πες κ τίποτα σωστό!!Βαρέθήκαμε να διαβάζουμε ότι ο κ.ΑΛΚΗΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου.Για να σου υπενθυμήσουμε, ο κ.Χατζάρας δεν διεκδίκησε τη θέση του Δημάρχου όταν του δόθηκε η ευκαιρία και ούτε τη διεκδικεί τώρα όπως ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ να ΛΕΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ,είσαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ. ο κ.Χατζάρας δεν εκμεταλεύεται ποτέ καταστάσεις.Ρίξε μια ματιά: xatzaras.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

alkis xatzaras


Αναγνώστες