Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα



'Είμαστε ολοι Αφγανοί' - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 200 περίπου ατόμων έγινε έξω από εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας, κατά της επιχείρισης σκούπας, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο καταυλισμό των Αφγανών προσφύγων. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρίσκονταν ο Σιούφας και άλλοι παράγοντες της πόλης.
Η συγκέντρωση είχε αρκετή ζωντάνια και δυναμικότητα και το πολύ ευχάριστο ήταν ότι έδειξαν μαζί την αλληλεγγύη τους διαφορετικές οργανώσεις της αριστεράς και του αναρχικού χώρου. Λίγη ώρα μετά ο κόσμος με μερικά σπρωξίματα κατάφερε να αποκλείσει την είσοδο του εκθεσιακού χώρου και να χαλάσει την όρεξη των επισήμων παρευρισκομένων.
Οι επόμενες 6 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες. Οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίσουν τα γκλοπς των μπάτσων και τις μπουλντόζες της νομαρχίας. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι με την παρουσία μας εκεί να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, και ότι δεν είναι βορά στις κατασταλτικές δυνάμεις.

www.fotofraxia.org


στις ναρκες του έβρου στο πάτο του αιγαίου κρύβεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου

στις 8 σημερα λόγω της επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα σε εγκαίνια έκθεσης , πολλές ομάδες και οργανώσεις διαφόρων πολιτικών χώρων (μια εκ των οποίων η Κίνηση Στήριξης των Δικαιωμάτων των Προσφύγων )
παρευρέθησαν στο χώρο για να διαμαρτυρηθούν για το πογκρομ που άρχισε τις τελευταίες μέρες (συνεχίστηκε σήμερα με την καταστροφή μέρους του καταυλισμού των προσφύγων και αναμένεται κορύφωση τις ερχόμενες ημέρες )

οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της έκθεσης αλλά η πορεία τους διεκόπη απο τα όργανα της "τάξεως " ενώ οι προσκεκλημένοι της έκθεσης και οι δημοσιογράφοι ταμπουρώθηκαν μέσα στο κτήριο .
η πίεση απο τους διαδηλωτές συνεχίστηκε για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα. μετά από μία ώρα περίπου μάθαμε ότι ο κος σιούφας είχε εξέλθει του κτηρίου από τη πίσω πόρτα ...

από την αρχή οι διαδηλωτές καταφέραν να κρατήσουν κλειστό σε εκείνο το σημείο την οδό γούναρη (μια απο τις κεντρικότερες οδούς της πόλης ). εις μάτην ο κος βουλευτής του σύριζα κύριος τσούκαλης προσπαθούσε να αποκλιμακώσει την κατάσταση και την πίεση που ασκούσαν οι διαδηλωτες (ώστε να αναγκάσουν τελικά και τον υπουργό εις άτακτη φυγή ) ζητώντας μετά 5 λεπτών του κλεισίματος του δρόμου και σε συνεννόηση με τα όργανα της τάξεως να φύγουν οι διαδηλωτές συντεταγμένα σε πορεία ως την πλατεία γεωργίου ώστε να επανέλθει η ομαλότητα

μετά από μία ώρα περίπου του αποκλεισμού τελικά η πορεία έγινε ως το παράρτημα (συμμετεχόντων των περισσοτέρων(...) πολιτικών δυνάμεων που εβρίσκοντο και στον πρότερο αποκλεισμό)

γύρο στα 100-120 άτομα πλαισίωσαν την σημερινή δράση κ ενώ από πλευρά συνθημάτων τα πράγματα δεν ήταν και πολύ θερμά

κάποια συνθήματα που ακούστικαν είναι

οι ξένοι εργάτες δεν ειναι από την ασια ειναι σαν τους έλληνες που ζουν στη γερμανία

και επειδή οι μπάτσοι δε ξέρουν αγγλικά no borders σημαίνει σύνορα ανοιχτά

(thx ..!)

στις ναρκες του έβρου στο πάτο του αιγαίου κρύβεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου

οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι / στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι


είμαστε όλοι μετανάστες


κτλ

http://patras.indymedia.org

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εισαστε ολοι αφγανοι λαθρομεταναστες? Καλο ταξιδι στο αφγανισταν! Υπαρχει και η εναλλακτικη λυση να τους παρετε στα σπιτια σας.


Αναγνώστες