Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Η ΣΑΠΙΛΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΑΠΟ ΤΟ : http://gortynios.blogspot.com


«Συλλογίζομαι κάθε μέρα και περισσότερο πως είμαστε ένα κουβάρι από σκουλήκια»
Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ (ΜΕΡΕΣ)

«Αδυνατώ να καταλάβω πως ένας έντιμος άνθρωπος μπορεί να πιάσει στα χέρια του εφημερίδα χωρίς ένα ρίγος αηδίας»
Σ. ΜΠΟΝΤΛΕΡ

«Η Ιθάκη μπορεί να βομβαρδίστηκε με φωτιά και ατσάλι/ μπορεί να χτίκιασε από την πείνα και την ανέχεια / μπορεί να της φυτέψανε βαθειά-βαθειά στα σωθικά της τον καρκίνο / μα παραμένει όρθια , κάστρο ρημαγμένο, μα απόρθητο / λεύτερο , ζωσμένο με περηφάνια, ελπίδα, υπομονή μα και ΘΑΝΑΤΟ.»
ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ

Η κατρακύλα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ιλιγγιώδεις ταχύτητες αναπτύσσονται στον ολισθηρό κατήφορο της διαφθοράς , της συναίνεσης και της υποταγής.
Γέμισε ο τόπος γερασμένους (ηλικιακά και ιδεολογικά) κίβδηλους κήνσορες και αδέκαστους (sic) Τήλε-δικαστές , ξοφλημένους πρώην επαναστάτες και νυν λακέδες εκδοτικών και πολιτικών συμφερόντων , διαδρομιστές και ποικιλόχρωμα παπαγαλάκια που αφού κατέστρεψαν όλους τους καθρέφτες που τους υπενθύμιζαν την κατάντια τους , την κατάντια μας, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν, να πείσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους ότι δεν είναι αυτοί υπερβολικά γερασμένοι , δεν είναι οι ιδέες τους σάπιες και ανυπόφορα δύσοσμες , εμείς παρά-είμαστε νέοι ,πως τα γαρύφαλλα σύμβολα ελπίδας και επανάστασης που φυτεύουμε στα ,χρόνια τώρα, χέρσα τους χωράφια μοσκοβολούν περισσότερο από το επιτρεπτό όριο που οι απαράβατοι νόμοι τους ορίζουν .
Η σαπίλα στην ημερήσια διάταξη, παρελαύνει στις τηλεοπτικές οθόνες των νοικοκυραίων ,πασπαλισμένη πρόχειρα την φτηνή χρυσόσκονη της νεοταξικής τηλέ-γκλαμουριάς σκορπώντας πότε ρίγη αηδίας, πότε «χαιρέκακα» μειδιάματα μπροστά στην γύμνια άφθαρτων μέχρι χτες αφεντάδων της τηλε-δημοκρατίας και πότε τρανταχτά κακαρίσματα στους ηδονοβλεψίες τηλεθεατές .
Μια κοινωνία σαπίζει χρόνια τώρα αποκλειστικά αφοσιωμένη στην λατρεία της αρπαχτής. Αποθεώνει ανερυθρίαστα χρυσοστόλιστους δεσποτάδες , κουστουμαρισμένους βο(υ)λευτές , ματσωμένους μεγαλοδικηγόρους, σκανδαλοθήρες και εκβιαστές τηλε-δημοσιογράφους , ψευτο- διανοούμενους αριστεροδεξιούς σπουδαρχίδες , ατάλαντους αρτίστες , αδίστακτους καρεκλοκένταυρος , κάθε λογής γιάπηδες και γιάνκηδες και άεργους ειδήμονες του life style και του σαβουάρ βιβρ.
Ένας ακόμα εν εξελίξει ακατάσχετος και παραληρηματικός πολυφωνικός μονόλογος ζητά την νομιμοποίηση του ελληνικού λαού για να κλείσει άρον-άρον την όλη υπόθεση απαλλάσσοντας τους ανευθυνο-υπεύθυνους απ’ τις ευθύνες τους και πλέον η όποια αλλαγή πλεύσης δεν είναι αρκετή , θα πρέπει οι γερασμένοι και οι νεόκοποι λαθρεπιβάτες , το βουτηγμένο στην διαφθορά πλήρωμα και όλοι όσοι τους σιγοντάρουν, τους ανέχονται και τους επιδοκιμάζουν να πεταχτούν μια για πάντα στον μολυσμένο ωκεανό από ψέματα και μεγαλόστομες ηθικολογίες που τόσα χρόνια μας πλασάρουν.
Είναι ο επιθανάτιος ρόγχος ενός σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος , που η σινιέ αληταρχία των καρεκλοκενταύρων προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επαναφέρει στην ζωή , ίσως τελικά να τα καταφέρουν μα τίποτα δεν θα ‘ναι όπως πριν…
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ...

Η σημερινή κατάντια του κ. Θέμου Αναστασιάδη δεν είναι η μόνη "μαύρη" δραστηριότητά του. Έχει παρελθόν... Η "Μαύρη Τρύπα" στην "Ελευθεροτυπία" της δεκαετίας του '90 κατάφερε να αποσπάσει το μέγιστο βραβείο: του γιαουρτώματος! ΕΒΡΑΙΟΙ "ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ"! Χιούμορ το έλεγε. Διαβάστε τι είχε γράψει για τη λίστα του Σίντλερ, για τους Εβραίους ομήρους και τα θύματα των Ναζί (στις 15.3.94): "Έχετε να χάσετε τέσσερις ολόκληρες ώρες; Να πάτε να δείτε τη 'Λίστα του Σίντλερ'. Μέχρι και τα ελάχιστα γυμνά που έχει είναι φούρνου"... "Α" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ Όπως -προς τιμήν του από τις στήλες της "Ελευθεροτυπίας" είχε σημειώσει στις 12.5.95- ο Γ. Βότσης, ο "Μαυρο-Τρύπας" είχε υποδείξει -κάνοντας "μαύρο χιούμορ", όπως υποστήριξε- να βάζουμε... ένα "Α" στο πέτο των Αλβανών για να ξέρουμε ποιους δέρνουμε... Τι μας θυμίζει; ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Και όταν ένιωσε ασφαλής ο κ. Θέμος Αναστασιάδης, καθώς τα κείμενά του δεν προκαλούσαν μόνο καταδίκη αλλά και... χασκόγελα, προχώρησε και στην επίθεση στον αντιστασιακό και αγωνιστικό κόσμο του "Ρήγα Φεραίου". Προσέβαλε πρωτίστως βάναυσα τις νέες γυναίκες του "Ρήγα". Η αντίδραση ήταν ταχύτατη. Μεγάλη ομάδα παλιών μελών του "Ρήγα Φεραίου" επισκέφθηκε τα γραφεία της "Ελευθεροτυπίας". Ο Μιχ. Σαμπατακάκης διάβασε στον διευθυντή Σ. Φυντανίδη και τον εκδότη Θ. Τεγόπουλο το ψήφισμα, ενώ στο δίπλα δωμάτιο δύο γυναίκες οργισμένες από τις σεξιστικές επιθέσεις του Θ. Αναστασιάδη του έριξαν γιαούρτι. * Αναδημοσιεύουμε ορισμένα μόνον υλικά από τα τότε γεγονότα. Είναι πάρα πολλά τα άρθρα και σχόλια που δημοσίευσαν τότε η "Αυγή", η "Ελευθεροτυπία" και άλλες εφημερίδες.
* Θεωρώ τίτλο τιμής το ότι ουδέποτε υπήρξα μέλος ή συμπαθών της (μεταδικτατορικά) αρχι-φλωρικής οργάνωσης "Ρήγας Φεραίος". * Ναι, υπήρξα μαοϊκός, αναρχικός, "ορθόδοξος", κρυπτοδεξιό σκουλήκι, και νυν εντελώς απολιτικός γαύρος, αλλά ουδέποτε τόοσοο ξενέρωτος για να 'μαι "Ρήγας"! * "Συναινετικοί" (ήτοι γλείφτες), "ήπιοι (κότες!), "διαλλακτικοί" (έτοιμοι να τα κατεβάσουν) και... "πολυσυλλεκτικοί" (όπου φυσάει ο άνεμος πάμε). * Σ' όλους τους λαϊκούς αγώνες της Μεταπολίτευσης ήσαν οι πρώτοι που την κοπανάγανε άμα τη εμφανίσει των ΜΑΤ σε απόσταση χιλιομέτρου! * Κι ακόμη ήσαν οι πρώτοι "αριστεροί" που επάνδρωσαν επ' αμοιβή τον κρατικό μηχανισμό αρχικά επί ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα επί Τζαννετάκη (δήθεν στιλ οικουμενικό). * Και μετά χάνοντας το οιοδήποτε πρόσχημα έγιναν συνδαιτυμόνες του Μητσοτάκη και Φιλιππινέζες της Ντόρας. Θέλετε ονόματα; * Ειλικρινώς τιμώ πολύ περισσότερο τον οιοδήποτε αθώο εν τη βλακεία του ΚΝίτη, παρά τους τραβεστί "φωταδιστές" του "Ρήγα" του ΚΚΕ εσ. κ.λπ. * Αποτελούν το όνειδος της Μεταπολίτευσης, μνημείο πολιτικού κρετινισμού, υποκρισίας και αεριτζίδικου ανεπάγγελτου καριερισμού. * Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί το ότι εξακολουθούν να σύρουν τις διαψευσμένες "ελπίδες" τους σε πάρτι απελπισμένων "πουρών". * (ΥΓ.: Κι όχι ότι... έχουμε κόμπλεξ επειδή κααάποτε είχαν στους κόλπους τους τις πιο ωραίες αγωνίστριες! Άλλωστε εκείνες... άλλους είχαν στους... κόλπους τους!!!). * (Επιπροσθέτως ζητώ συγγνώμη από τον κομπραδόρικο ελληνικό καπιταλισμό γιατί θίγω τον πιστότερο και φθηνότερο υπηρέτη του: Τους αριστερούς διανοούμενους). ("Ελευθεροτυπία", 10.5.1995)
Και οι ευθύνες της "Ελευθεροτυπίας"
Ε, όχι και μαοϊκός ο μπούλης "Θεμιστοκλής", όταν ο γνωστότερος μαοϊκός εκείνης της περιόδου, που τυχαίνει να δουλεύει στην ίδια εφημερίδα, δήλωσε δημόσια ότι ντρέπεται να δουλεύει μαζί του; "Υπήρξα μαοϊκός, αναρχικός, ορθόδοξος...", γράφει ο Θεμιστοκλής. Δεν υπήρξε τίποτα, αγοράκι. Είσαι από αυτά τα κομπλεξικά ανθρωπάκια που δεν έζησαν και δεν ζουν τη ζωή, τον έρωτα, τον τζόγο, την πολιτική. Δεν έχεις ρισκάρει τίποτα. Ανακάλυψες σε μεγάλη ηλικία το ψευτοχαϊλίκι για την κονόμα. Είναι γνωστό ότι πουλάει. Δίπλα σ' αυτούς που έζησαν και ζουν τη ζωή με ρίσκα, χρειάζονται και γελωτοποιοί (οι εκδότες το ξέρουν καλά). Επικαλείσαι το μοντέρνο και το χαϊλίκι, που ποτέ δεν το 'χεις ζήσει στη ζωή. Πουλάς φρικ, χωρίς να είσαι. (Γίνεται ο μπούλης φρικ;). Απλά κάνεις επάγγελμα. Βρίζεις για να βγάλεις το ψωμί σου. Δεν βγάζεις όμως μοντέρνο πράγμα, Θεμιστοκλή, αφού είσαι βαλκανογιάπης. Στο Ρήγα φυσικά και δεν μπορούσες να είσαι. Δεν παίρναμε ποτέ άτριχα αγόρια με ροδαλά μάγουλα. Είναι άλλο πράγμα, Θεμιστοκλή, να γαμάς και άλλο απλώς να μιλάς για γαμήσια. Οι Ρηγίτες και οι Ρηγίτισσες, Θεμιστοκλή, τολμούσαν. Όταν αυτοί που τολμούσαν ήταν τόσο λίγοι. Οι καταδίκες στα στρατοδικεία συσσωρεύονται σε πολλούς αιώνες. Δεν θα 'χεις βέβαια διαβάσει τις απολογίες της Τσεμπελίκου και της Γεραλή. Όπως δεν θα 'σουν, βέβαια, Θεμιστοκλή στο μακελειό με τα ΜΑΤ, του Ρήγα κυρίως, το '80. Εσύ πότε τόλμησες; Έγραψες ποτέ για εργολάβους, εκδότες, προμηθευτές του Δημοσίου, μιζαδόρους; Τσιράκι για χρόνια ενός μεγάλου απ' αυτούς, κατάφερες στο τέλος να τον κλέψεις. Ανθρωπάκι που υποστήριζε τον Μπερλουσκόνι. Και η 'Ελευθεροτυπία'; Τι κάνει με την αναίδεια αυτού που δεν υπήρξε τίποτα; Ή μήπως δεν θέλει να χάσει τον γελωτοποιό της;
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ (11.5.1995)

Το ψήφισμα που διάβασε στα γραφεία της "Ελευθεροτυπίας" ο Μ. Σαμπατακάκης εκ μέρους των μελών του "Ρήγα" είχε ως εξής: "Συγκεντρωθήκαμε αυθόρμητα σήμερα, Παρασκευή 12 Μαϊου, στα γραφεία της εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία', πολίτες που ήμασταν μέλη της οργάνωσης 'Ρήγας Φεραίος', βαθιά προσβεβλημένοι από την επίθεση που δεχτήκαμε από την 'τρύπα' της εφημερίδας. Είμαστε οργισμένοι διότι: - στο όνομα μιας εμπορικής αντίληψης για τον πλουραλισμό προβάλλονται χυδαιογραφήματα, που προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, - στο όνομα του χιούμορ συκοφαντείται ο ανυπεράσπιστος πολίτης και διαδίδονται αντισημιτικές, ρατσιστικές, ξενοφοβικές, εθνικιστικές και σεξιστικές ιδέες. Χιούμορ και διάλογος δεν γίνεται με τους υποστηρικτές των κρεματορίων, με όσους προτείνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ξένους σήμερα. Το θέμα δεν αφορά μόνο την 'Ελευθεροτυπία'. Είναι ευρύτερο και αφορά το πρόσωπο του φασισμού που αναδύεται από τα μίντια. Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στο διάβημά μας αυτό επειδή διαπιστώσαμε ότι η 'Ελευθεροτυπία', εφημερίδα δημοκρατικών και προοδευτικών αρχών, δεν αποδοκιμάζει τη συνεχή και διαρκή πρόκληση του συνεργάτη της. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στα φασιστοειδή να προσβάλλουν το αγωνιστικό βίωμά μας και να παραχαράσσουν την ιστορία της γενιάς μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχθούμε τον κυνισμό που αποπνέει η μιντιακή 'δημοσιογραφία'. Προειδοποιούμε: δεν είμαστε απόμαχοι, δεν είμαστε πολίτες στη γωνία. Είναι δικαίωμα των εφημερίδων να επιλέγουν και να προβάλλουν τους δημοσιογράφους τους. Είναι κυρίως δικαίωμα των πολιτών να διαβάζουν ή να πάψουν να διαβάζουν ορισμένες εφημερίδες και να διαμαρτύρονται για την περιφρόνηση θεμελιωδών ανθρώπινων αξιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες