Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Καταγγελία για τα γεγονότα στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας

Το πρωί της Τετάρτης 30/1 στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς κάτοικοι της περιοχής και αγωνιστές απ’ όλη τη Θεσπρωτία που αγωνίζονται εδώ και μήνες ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ δίπλα στα σπίτια του χωριού, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το πρωί της Τετάρτης 30/1 στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς κάτοικοι της περιοχής και αγωνιστές απ’ όλη τη Θεσπρωτία που αγωνίζονται εδώ και μήνες ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ δίπλα στα σπίτια του χωριού, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Η αστυνομική βία ήταν λυσσαλέα. Ξύλο και χημικά χρησιμοποιήθηκαν αδιακρίτως κατά γέρων, γυναικών και παιδιών. Ακόμα κι ο παπάς του χωριού είχε τη τιμητική του. Το μπαράζ της τρομοκρατίας συνεχίστηκε με τη σύλληψη δύο κατοίκων του Καρβουναρίου που μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας για να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Εξοργισμένοι οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν άμεσα συγκέντρωση έξω από το Α.Τ της Ηγουμενίτσας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συναγωνιστών, γεγονός που πέτυχαν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης με προκλητική «συνοδεία» ασφαλιτών.

Η αποφασιστικότητα και το πάθος των αγωνιστών ενόχλησε την κυβέρνηση και προχώρησε στην παλιά συνταγή της τρομοκράτησης σε προσωπικό επίπεδο. Το βράδυ της ίδιας μέρας και το μεσημέρι της επόμενης οδηγήθηκαν στην ασφάλεια για «συνετισμό» δύο φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου και μέλη του νομαρχιακού σχήματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» που όλον αυτόν τον καιρό συμμετέχει ενεργά στον αγώνα των κατοίκων του Καρβουναρίου. Σωματική βία, γδύσιμο, απειλές και ανάκριση για κάθε όνομα που υπήρχε στα κινητά των συντρόφων δεν έκαμψαν το ηθικό τους.

Καταγγέλλουμε

  • Την αστυνομική βία και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση απέναντι σ’ όσους αντιστέκονται στην οικολογική και οικονομική καταστροφή του τόπου τους και σε όσους συμπαραστέκονται έμπρακτα.
  • Τους υποκριτές τοπικούς «άρχοντες» (νομάρχη, υφυπουργό Μπέζα) που προεκλογικά έταζαν στους κατοίκους συμπαράσταση και τώρα είναι απέναντί τους και συνιστούν ψυχραιμία.

Καλούμε όλο το θεσπρωτικό λαό, τα συνδικάτα, τα κόμματα να καταδικάσουν έμπρακτα την κρατική τρομοκρατία, την ποινικοποίηση των αγώνων και τον εκφασισμό της ζωής μας.

  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ
  • Η ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ΝΑΡ)

www.nka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες