Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΚΟΑ

ανανεωτική κομμουνιστική οικολογική αριστερά

Ακαδημίας 62 106 79 Αθηνα τηλ. 36 19 513 - 14 fax 36 19 610


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαν να γνωρίζονταν από χρόνια. Με άψογο συντονισμό. Νεοφασίστες και ΜΑΤ με στιλέτα, τσεκούρια και χημικά επιτέθηκαν χθες σε αντιφασίστες αναστατώνοντας για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας.

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, με τα ντοκουμέντα που υπάρχουν για την κοινή δράση Χρυσαυγιτών και Αστυνομίας (μαρτυρίες, φωτογραφίες, τηλεοπτική εικόνα) θα είχε τουλάχιστον παρέμβει εισαγγελέας αν δεν είχε ήδη παραιτηθεί υπουργός.

Η διαβρωμένη από το φασιστικό παρακράτος αστυνομία αφού επιτέθηκε μαζί τους, αφού τους κάλυψε και τους φυγάδεψε, ώρες μετά επιτέθηκε βάρβαρα, τραυμάτισε και συνέλαβε μια εκατοντάδα πολίτες –έναντι ουδενός χρυσαυγίτη– πολίτες που διαμαρτύρονταν για την φασιστική πρόκληση.

Τα περισσότερα, δυστυχώς και τα κρατικά, ΜΜΕ θόλωσαν ακόμη μια φορά συνειδητά την εικόνα. Υπερπροβάλλοντας εικόνες αναρχικών και αντιεξουσιαστών αδιαφορώντας για τις δολοφονικές επιθέσεις και τα μαχαιρώματα της Χρυσής Αυγής.

Έτσι η φασιστική συμμορία αν και ολιγάριθμη αποθρασύνεται. Με την «δημοφιλία» των ινδαλμάτων τους (Χίτλερ, Μουσολίνι κ.λπ.) μονίμως σε ύφεση ανακαλύπτουν «εναλλακτικά» την πατρίδα. Παρεμπιπτόντως αν αυτή η πατρίδα ξεπουλιέται ολόκληρη (παιδεία, υγεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, δάση, αέρας, νερά) καρφάκι δεν τους καίγεται. Αντίθετα, τα μόνα καρφιά που ετοιμάζουν είναι για να σταυρώσουν φτωχούς μετανάστες και ανθρώπους αποικλεισμένους χωρίς φωνή που χαλάνε την παρανοϊκή εικόνα της ρατσιστικής τους καθαρότητας.

Τώρα πρέπει! Προοδευτικοί πολίτες, νεολαία, κοινωνικοί φορείς, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς να τους σταματήσουμε.

Αθήνα 3 –2 – 2008 Το Γραφείο Τύπου της ΑΚΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες