Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Η τρομοκρατία κράτους και παρακράτους δεν θα περάσει

Καταγγελία για την κοινή επίθεση ΜΑΤ νεοναζί

e-mail: ergatikiex@yahoo.com

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Συνδέσμου Εργατική Εξουσία

Ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος χαιρετίζει τους εκατοντάδες αντιφασίστες κομμουνιστές, διεθνιστές, αριστερούς και αντιεξουσιαστές αγωνιστές που συμμετείχαν στη μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση αποκλείοντας το σημείο όπου επιχείρησε να συγκεντρωθεί η νεοναζιστική συμμορία της χρυσαυγής, κάτω από την προστασία της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Η στάση της αστυνομίας, προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές, ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια των αντιφασιστικών εκδηλώσεων σε απόλυτη συνεργασία και συντονισμό με τα νεοναζιστικά καθάρματα. Απόγειο αυτής της στάσης ήταν η από κοινού επίθεση των ΜΑΤ και 40 συμμοριτών νεοναζιστών, στις 11 π.μ. στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Η επίθεση ξεκίνησε με τους ναζιστές να πετάνε πέτρες και μάρμαρα πίσω από τις παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ και συνεχίστηκε με τα ΜΑΤ να επιτίθενται εκτοξεύοντας ασφυξιογόνα, δακρυγόνα και κροτίδες προς την αντιφασιστική συγκέντρωση. Στη συνέχεια και αφού η περιοχή μετατράπηκε σε νταχάου, ΜΑΤ και ασφαλίτες από κοινού με τα φασιστικά αποβράσματα που κρατούσαν σιδελοστούς, μαχαίρια, τσεκούρια και αναισθητικά σπρέι επιτέθηκαν προκειμένου να διαλύσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση. Παρά τη σφοδρή επίθεση, επίσημου κράτους και παρακρατικών νεοναζί, οι αντιφασίστες διαδηλωτές αμύνθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην άνιση αυτή άμυνα τραυματίστηκαν 4 αγωνιστές εκ των οποίων δύο πολύ σοβαρά. Ο ένας δέχτηκε μαχαιριά στη κοιλιά και την σπλήνα για την οποία ήδη έχει χειρουργηθεί, ενώ ο δεύτερος (μέλος του Κομμουνιστικού Συνδέσμου) δέχτηκε δύο τουλάχιστον δολοφονικά χτυπήματα με σιδελοστό προκαλώντας του κάταγμα κρανίου και στη συνέχεια ενώ ήταν πεσμένος μαχαιρώθηκε στο πόδι και όλα αυτά μέσα στον κοινό κλοιό νεοναζί και ΜΑΤ.

Η απροκάλυπτη στάση των δυνάμεων καταστολής συνεχίστηκε με δεκάδες πλέον διμοιρίες να περικυκλώνουν το χώρο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Το προγραμματισμένο κάλεσμα για την Πλ. Κολοκοτρώνη στις 2μμ μεταφέρεται αναγκαστικά μετά την κατάληψη του χώρου από τα ΜΑΤ στα Προπύλαια την ίδια ώρα. Ακόμα και εκεί όμως και λίγο πριν τις 2 μ.μ. ακολούθησε νέα επίθεση των ΜΑΤ στο χώρο των Προπυλαίων με δακρυγόνα δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και αναγκάζοντας το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων να εγκαταλείψει το χώρο. Και ενώ οι εναπομείναντες λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να αποχωρήσουν ειρηνικά λίγο μετά τις 7 το απόγευμα δέχτηκαν νέα απρόκλητη και βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς και προσαγωγές, ολοκληρώνοντας το ενορχηστρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που σκοπό είχε την προστασία των φασιστών. Η αποτυχημένη έτσι κι αλλιώς φασιστοσύναξη που δεν συγκέντρωσε περισσότερα από 70 άτομα του υποκόσμου δεν μπόρεσε να ξεμυτίσει ούτε 50 μέτρα από τη Σταδίου και διαλύθηκε άδοξα στα στενά προς το Μοναστηράκι. Η δικαστική «απαγόρευσή» της ύστερα από την άγρια καταστολή της αντιφασιστικής συγκέντρωσης έγινε για τα μάτια του κόσμου κάτω από την λαϊκή κατακραυγή και την αποκάλυψη της αγαστής συνεργασίας κράτους και φασιστών.

Τα ΜΜΕ παρά τα αποκαλυπτικά τηλεοπτικά πλάνα και το φωτογραφικό υλικό που ήδη έχει δημοσιευτεί για την κοινή δράση ΜΑΤ και νεοναζί επιχείρησαν για ακόμα μια φορά και σε διατεταγμένη υπηρεσία να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα με το γνωστό παραμύθι των κουκουλοφόρων που δήθεν καινε το κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας με τη σειρά τους τις υπηρεσίες τους στην ακροδεξιά και φασιστική προπαγάνδα. Για ακόμα μια φορά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και λοιποί εκπρόσωποι της αστυνομίας παρέλασαν από τα δελτία των 8 για να αραδιάσουν τα ψέματά τους και να λασπολογήσουν ενάντια στην αριστερά, τον αντιεξουσιαστικό χώρο, το άσυλο και τις διαδηλώσεις.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να παραδώσει αμέσως τα ονόματα των επικεφαλής των διμοιριών που από κοινού με τους φασίστες συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση. Καλούμε τις οργανώσεις του μαζικού κινήματος και της αριστεράς να πάρουν μια ξεκάθαρη και άμεση θέση απαιτώντας τώρα την αποκάλυψη και την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών των ηθικών αυτουργών που έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές δεκάδων αγωνιστών. Όσον αφορά τέλος τις πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση Καραμανλή βαρύνεται πλέον και με την ανοιχτή συνεργασία με την παρακρατική ναζιστική συμμορία της «χρυσαυγής».

Καμία ελευθερία τους οπαδούς του Άουσβιτς και του Νταχάου
Εργάτες και νεολαία οργανώστε στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές ομάδες περιφρούρησης και αυτοάμυνας στη ρατσιστική και φασιστική βία
Οι νεοναζιστικές συμμορίες θα απομονωθούν και θα συντριφτούν
Η τρομοκρατία κράτους και παρακράτους δεν θα περάσει

Αθήνα, 3/2/2008

Κ.Σ. Εργατική Εξουσία

www.ks-ee.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες