Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;

ΙΩΑΝΝΙΝΑ www.epirusgate.gr

Γράφει ο/η Περικλής Παππάς
12.01.08
inst_gr_ioanninaΟ αναβρασμός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στους χώρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δείχνει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Ο Πρύτανης δέχεται τα βέλη όχι μόνο από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση αλλά και από τον Σύλλογο ΔΕΠ ο οποίος προχωρά και σε κινητοποιήσεις.
Πέρα από τον υπόγειο πόλεμο που φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ των Πανεπιστημιακών, για λόγους που μάλλον σχετίζονται με τα προγράμματα και το μοίρασμά τους, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι επί Πρυτανείας Γεροθανάση, ξεκίνησαν, ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη πάνω από είκοσι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις.

Η εντολή για την διενέργεια ΕΔΕ φαίνεται ότι αποτελεί την εύκολη λύση για τον σημερινό Πρύτανη και πιθανόν να έχει δίκιο. Μόνο που για ορισμένα τουλάχιστον θέματα, που απασχόλησαν σφόδρα την κοινή γνώμη, καλό θα ήταν να γίνεται γνωστό και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ...

Από την άλλη, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σε ορισμένα τμήματα είναι σε εξέλιξη ένας πρωτοφανής πόλεμος μεταξύ των καθηγητών.

Αλληλοκατηγορίες, εντάσεις, και έντονο παρασκήνιο, διαμορφώνουν ένα ζοφερό τοπίο που δεν συνάδει σε Πανεπιστήμιο αριστείας!

Οι ευθύνες της Πρυτανικής Αρχής είναι τεράστιες. Και η πρώτη ευθύνη είναι να πει δημόσια την αλήθεια. Αν δηλαδή οι καταγγελίες που διατυπώνονται έχουν βάση και ποια είναι. Διαφορετικά πρέπει να αποκαλύψει τους λόγους και τις αιτίες που γίνονται. Εξάλλου ορισμένα μέλη του Πανεπιστημίου ισχυρίζονται ότι πίσω από πολλά εκ των καταγγελλόμενων, κρύβεται η αντίδραση κάποιων που δεν θέλουν να αλλάξει στο παραμικρό ένα κατεστημένο ετών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες