Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Στους δρόμους οι Bούλγαροι κτηνοτρόφοι για το γάλα

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007 - 10:17

Σε κλείσιμο δρόμων και οδικών αρτηριών προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν οι γαλακτοπαραγωγοί στη Βουλγαρία, στην περίπτωση που τα αιτήματά τους για επιδότηση στην τιμή πώλησης του γάλακτος από 0,30 έως 0,50 λέβα, που ζητούν δεν ικανοποιηθούν.

Οι γαλακτοπαραγωγοί στη Βουλγαρία διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος στους εμπόρους, με το βασικό πρόβλημά τους να εντοπίζεται στην αύξηση του κόστους διατροφής των βοοειδών. Η οικονομική αυτή επιβάρυνση υπολογίζεται στα 0,50 λέβα (περίπου 0,25 ευρώ) ανά λίτρο γάλακτος, ενώ η αντίστοιχη επιβάρυνση για ένα κιλό κρέατος προσδιορίζεται στα 0,60 λέβα (0,30 ευρώ).

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Οικονομίας και Τροφίμων, Νιχάτ Καμπίλ, χαρακτήρισε τις απαιτήσεις των γαλακτοπαραγωγών ως εξωπραγματικές, τονίζοντας ότι η ικανοποίησή τους θα απαιτήσει κεφάλαια 300 εκατ. λέβα. Παράλληλα, χαρακτήρισε αρνητικά κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικών επιδοτήσεων στην αγροτική οικονομία, αντιπαραβάλλοντας τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (E.E.).

Ωστόσο, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η κτηνοτροφική και αγροτική οικονομία στη γειτονική χώρα, δεν έχει λάβει τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανάπτυξή της. Ο κ. Καμπίλ θα παρουσιάσει ειδική έκθεση στο επόμενο συμβούλιο των υπουργών Αγροτικής Οικονομίας της Ε.E.


http://www.agronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες