Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο λογιστής Στουρνάρας εξοντώνει τους Ελληνες. Τα πρωτοσέλιδα


Ποια θέματα κυριαρχούν: το νέο ψαλίδισμα που θα υποστούν οι συντάξεις ασφαλισμένων στους οποίους έχει καταβληθεί εφάπαξ, η σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με Βενιζέλο και Κουβέλη, οι παρεμβάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και της ρευστότητας που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ώρα των αποφάσεων
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο τεστ αντοχών για την κυβέρνηση αποτελεί η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των τριών πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν. Λίγο πριν από την από έλευση της Τρόικας στην Αθήνα και την κρίσιμη από αυτήν έκθεση αξιολόγησης των κυβερνητικών πεπραγμένων, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης γνωρίζουν καλά πως τα περιθώρια για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας μας στενεύουν επικίνδυνα".
ΑΥΡΙΑΝΗ: Το αντάρτικο Βενιζέλου προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλαβε ο Ευ. Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ από την οποία έλαμψε δια της απουσίας του ο Ανδρέας Λοβέρδος".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΕΟΖ όπως στην Κίνα αλλά με μισθούς Βουλγαρίας
Η εφημερίδα γράφει ότι "η χρεοκοπημένη Ελλάδα, που δεν μπορεί να αγγίξει την προκλητική φοροδιαφυγή, προτείνει δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να στήσει στην επικράτειά της, για να αναπτυχθεί, Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) όπως στην Κίνα, με μισθούς Βουλγαρίας!".
ΕΘΝΟΣ: Εισφορά 1% κάθε μήνα στις συντάξεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις θα υποστούν 800.000 ασφαλισμένοι, στους οποίους έχει καταβληθεί εφάπαξ. Η εισφορά, της οποίας η παρακράτηση έχει δρομολογηθεί, αντιστοιχεί στο 1% της κύριας σύνταξης. Καταλογίζεται χωρίς να ληφθεί υπόψη αν οι υπόχρεοι είχαν καταβάλει ποσά μεγαλύτερα από το βοήθημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες