Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ελεύθερος ο Π. ΒΗΧΟΣ με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα

Ν I K H Σ Α Μ Ε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Είμαστε εκεί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων με κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του σ. Παναγιώτη Βήχου που έχουν καταπονήσει την υγεία του και τον έχουν εξουθενώσει οικονομικά και ψυχικά. Όλοι, όμως, ξέρουμε ότι ο σύντροφος είναι αθώος από όσα τον κατηγορούν χρόνια τώρα. Ο σύντροφος που τη μία χρονιά αθωώνεται πανηγυρικά και την επόμενη ξανασύρεται στα δικαστήρια με τις ίδιες σχεδόν ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες για να αθωωθεί, ουσιαστικά και πάλι.

Έχει περάσει ένας χρόνος και δύο μήνες από την ώρα που το δικαστήριο που δίκασε το σ. Βήχο με την κατηγορία της..ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ (!!!) αποφάνθηκε: «Το Δικαστήριο ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΑΘΩΟ του ότι: Στην Καλλιθέα Αττικής κατά το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2002 και ειδικότερα την 1-11-2002, στις 2-11-2002… με περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος από κερδοσκοπία επιχείρησε να διευκολύνει έστω και συγκαλυμμένα με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο την ασέλγεια με ανηλίκους.

Συγκεκριμένα προς πορισμό παρανόμου εισοδήματος συνδέθηκε επανειλημμένα στο ΊΝΤΕΡΝΕΤ μέσω των εταιρειών ΟΤΕΝΕΤ και HOL με χρήση της υπ. Αριθ. 210-95***** τηλεφωνικής σύνδεσης της οικίας του και προσπέλασε συγκεκριμένο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.pathfinter.gr όπου και διατηρούσε ψευδώνυμο χρήστη “****” Με ονομασία «*******» «*****» και «******», μέσω των οποίων με τη μετάδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου έφερνε σε επαφή διάφορους χρήστες ΊΝΤΕΡΝΕΤ με σκοπό να διευκολύνει την ασέλγεια με ανηλίκους»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


«ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ τον μηνυτή της πληρωμής των δικαστικών εξόδων και τελών της προκείμενης δίκης».

Οι τεχνικοί μάρτυρες υπεράσπισης, υποστήριξαν τότε και σήμερα 17 Μαρτίου ότι η τεχνική πραγμάτωση δε στηρίζεται πουθενά, οι σελίδες δεν έχουν τίποτα επάνω στα αρχεία του υπολογιστή. Οι εικόνες δεν έχουν υπόσταση σαν αρχεία. Έπρεπε να έχουν όνομα αρχείου και ημερομηνία αλλά δεν έχουν! Έχει συμβεί οτιδήποτε άλλο εκτός από το να έχει αγγίξει το χέρι του ο συγκεκριμένος άνθρωπος. (σ.σ. Ο Παν. Βήχος).

Στην Ανάκριση που διεξήχθη στις 17 Μαρτίου 2009 ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας θεώρησαν ότι η κατηγορία εναντίον του σ. Παν. Βήχου δεν τεκμηριώνεται από πουθενά.

Ο σ. Παναγιώτης Βήχος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων. Άψογη η στάση Ανακριτή και εισαγγελέα. Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι παρευρισκόμενοι μάρτυρες και αλληλέγγυοι την απόφαση αυτή. Για μία ακόμα φορά ο σ. Βήχος απέδειξε ότι είναι Αθώος και ότι πρόκειται για σκευωρία.

Εντός των επομένων ημερών η δικογραφία (σύμφωνα με το Νόμο) θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να εισαχθεί με πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια «τυπική» διαδικασία και ουσιαστικά η υπόθεση αυτή έληξε σήμερα.

Σαν μάρτυρες υπεράσπισης εκτός των τεχνικών που ξετίναξαν το τεχνικό μέρος του κατηγορητηρίου είχαν κληθεί να καταθέσουν οι κάτωθι:

Γιάννης Μπανιάς (Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ)

Σίσσυ Βωβού (Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας)

Κώστας Αβραμίδης (κατέθεσε)

Ευτύχης Μπιτσάκης (Πανεπιστημιακός Καθηγητής)

Δημήτρης Πατέλης (Πανεπιστημιακός Καθηγητής)

Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου (Διευθυντής Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθήνας Ψ.Ν.Α.)

Βαγγέλης Σακάτος (Συγγραφέας-δημοσιογράφος, μέλος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων)

Θόδωρος Κουτσουμπός (Αρχισυντάκτης ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ – ΕΕΚ – ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ)

Δεσύλλας Δημήτρης (πρώην Ευρωβουλευτής, από το ΝΑΡ)

Γρηγόρης Λαμπριανίδης (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος)

Κώστας Γεωργόπουλος (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος)

Παναγιώτης Δημητράς (Ε.Π.Σ.Ε.)

Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου (δικηγόρος – Οικολόγοι Εναλλακτικοί)

Πέτρος Γιώτης (εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ (ΙΟΣ Ελευθεροτυπίας)

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν), κ. ά.


Ο σ. Θόδωρος Κουτσουμπός, από τη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, δήλωσε λίγο πριν την Ανάκριση: Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 1998 ο Παναγιώτης Bήχος δημοσιοποίησε στον τύπο (εφημερίδα Nέα Προοπτική) καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλώματος σωματεμπορίας στη Σαντορίνη με θύματα νεαρές αλλοδαπές γυναίκες. Kατά του κυκλώματος σωματεμπορίας η εισαγγελία Kυκλάδων άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και αστυνομικών, μεταξύ των οποίων και ο τότε διοικητής του A.T Σαντορίνης Γρηγόριος Mαντούσης. Στη δικογραφία υπάρχουν εκατοντάδες σελίδες με ένορκες καταθέσεις δεκάδων κατοίκων των Φηρών Σαντορίνης όπου καταγγέλλεται το κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών και η κάλυψή του από τους καταγγελλόμενους αστυνομικούς. Mεταξύ αυτών που καταθέτουν ήταν ένας εφημέριος και ένας αστυνομικός. Aς σημειωθεί ότι ενώ η εισαγγελία βρήκε αρκετό υλικό για να στοιχειοθετήσει την παραπομπή του κυρίου διοικητή, τριών κατώτερων αστυνομικών οργάνων και δυο ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων, η EΔE που διενήργησε το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας έκρινε τον Γρ. Mαντούση αθώο. H ειρωνεία είναι ότι η ένορκη EΔE στηρίχθηκε εν πολλοίς σε μαρτυρικές καταθέσεις ατόμων (ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων) τα οποία η εισαγγελία Kυκλάδων παρέπεμψε για συμμετοχή στο κύκλωμα σωματεμπορίας.

Kυριότερος μάρτυρας κατηγορίας κατά εμπλεκομένων στο κύκλωμα σωματεμπορίας ήταν ο Παναγιώτης Bήχος και η σύζυγός του Aθηνά Bήχου. Ύστερα από πολλά χρόνια, λόγω αλλεπάλληλων αναβολών, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το (πρωτοβάθμιο) Eφετείο Σύρου σε δίκη από την οποία απουσίαζαν πολλοί από τους προτεινόμενους, από την εισαγγελία Kυκλάδων, μάρτυρες κατηγορίας.

Tην ίδια περίοδο εκκρεμούσε μήνυση του Γρηγορίου Mαντούση κατά του Bήχου και του Θόδωρου Kουτσουμπού, εκδότη της εφημερίδας Nέα Προοπτική, για συκοφαντική δυσφήμιση. Kαι εδώ σημειώθηκαν αλλεπάλληλες αναβολές, από υπαιτιότητα του μηνυτή κ. Mαντούση, και τελικά οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν το 2005.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα (2002) αστυνομικά όργανα, προφανώς για να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του Παν. Bήχου εξύφαναν και έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσής του με μια εντελώς ανυπόστατη ιστορία συμμετοχής του σε διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Συγκεκριμένα τον κατηγόρησαν ότι διατηρούσε/δημιούργησε τρεις ιστοσελίδες στον http://www.pathfinder.gr/ στις οποίες δημοσίευσε πορνογραφικό/παιδοφιλικό υλικό. Aργότερα οργάνωσαν εισβολή στο σπίτι του, κατάσχεσαν τον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή και επί χρόνια αρνούνται να επιστρέψουν τον σκληρό δίσκο ή τουλάχιστον να δώσουν ένα αντίγραφο, ενώ δε βρήκαν το παραμικρό υλικό πορνογραφίας παρ’ ότι του κατάσχεταν δεκάδες CD ακόμα και τα προγράμματα του ps του, τα οποία ούτε αυτά του έχουν επιστρέψει ακόμα.

Στις 7 του Iανουαρίου 2008 σε δίκη με την κατηγορία της λειτουργίας παράνομου σάιτ με πορνογραφικό υλικό ο Παν. Bήχος αθωώθηκε από το πλημμελειοδικείο Aθήνας. Tώρα ο ανακριτής κρίνει ότι στον ίδιο σκληρό δίσκο που έχει στα χέρια του από το 2003 βρέθηκε νέο επιβαρυντικό υλικό. Οι τεχνικοί που διάβασαν το κατηγορητήριο βρήκαν ότι είναι γεμάτο ασάφειες ενώ κάποιες φωτογραφίες που παρουσιάζει σαν στοιχείο η δικογραφία έχουν «πειραχτεί».

Oι μεθοδεύσεις των διωκτικών μηχανισμών είναι παράλογες, παράνομες και επικίνδυνες. O σ. Παν. Bήχος είναι μουσικός, έχει ενεργή συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα των μουσικών, έχει κατά περιόδους εκλεγεί στο Δ.Σ του Πανελληνίου Mουσικού Συλλόγου και είναι ενταγμένος στον χώρο της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς. Για πολλά χρόνια ήταν τακτικός συντάκτης της Nέας Προοπτικής και τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος του πολιτικο-ενημερωτικού site Πολιτικό Kαφενείο (www.politikokafeneio.com ). O Bήχος είναι οικογενειάρχης και αγωνιστής της αριστεράς. Δεν έχει και δεν μπορούσε να έχει καμιά σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Mπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τις πολιτικές ιδέες του. Όμως, η προσπάθεια ηθικής και πολιτικής εξόντωσης ενός αθώου ανθρώπου από τους σκοτεινούς μηχανισμούς της ΓAΔA, πρέπει να συναντήσει την αντίσταση των κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς, του συνδικαλιστικού κινήματος και κάθε ελεύθερου πνεύματος.

Aπαιτούμε να πάψει κάθε δίωξη κατά του Παν. Bήχου. Aντίθετα, ζητάμε να διερευνηθεί το κύκλωμα κατασκευής ενόχων από τους σκοτεινούς μηχανισμούς της ΓAΔA. Θεωρούμε ότι τέτοιοι μηχανισμοί συνιστούν απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των ελεύθερων και αγωνιζόμενων πολιτών και των αγωνιστών του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος».

Σύντροφοι για μία ακόμα φορά νικήσαμε. Ο σ. Βήχος είναι αθώος. Απομένει μία…μικρή λεπτομέρεια. Να αποκαλυφθούν οι σκευωρεί, να τιμωρηθούν και να πάψουν να κατασκευάζουν τέτοιες αθλιότητες που στόχο έχουν έναν αγωνιστή κομμουνιστή και μία ιστοσελίδα Αντιπληροφόρησης και γνώσης, όπως το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες