Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Για την δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών

Χτες το βράδυ 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια (στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο μιας και είχε ανοιχτή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης μας. Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ, και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο.

Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»). Οι «άγνωστοι» που πέταξαν τη χειροβομβίδα δεν στρέφονται μόνο εναντίον μας, αλλά ενάντια συνολικά στο ανταγωνιστικό κίνημα, σε όσους και όσες εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου.

Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, είναι μάλλον περιττό να δηλώσουμε ότι το παρακράτος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2009

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

http://diktio.org/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το Στέκι Μεταναστών, ενώ διεξάγονταν εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Η επίθεση με πολεμικά μέσα (χειροβομβίδα) δεν είχε απλώς την πρόθεση να τρομοκρατήσει, αλλά να σκοτώσει.

Φαίνεται ότι η χειροβομβίδα είναι το μέσο με το οποίο το κράτος και οι αρμόδιες διαπλοκές του με την ακροδεξιά επιλέγουν να πνίξουν κάθε αντίθετη φωνή. Υπενθυμίζουμε ότι με χειροβομβίδα είτε παγιδευτεί αυτοκίνητο που θα επέβαιναν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μετά τις αποκαλύψεις τους για το ζήτημα «των Ναρκωτικών στον Ελληνικό στρατό».



Καθημερινά όμως πληθαίνουν τα στιγμιότυπα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και ενώ η καπιταλιστική κρίση εντείνεται, φαίνεται ότι κυβέρνηση και κράτος επιλέγουν την τρομοκρατία, είτε των ΜΑΤ με τα σκυλιά και τα γκλομπ, είτε του δικαστή με τον τρομονόμο, είτε όμως και τις στυγνές δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτής εναντίον της αγωνίστριας Κούνεβα. Δίπλα τους τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που επικροτούν τα μέτρα παρακολούθησης και περιστολής των ελευθεριών, που προσχηματικά θέτουν ζήτημα ασφάλειας για να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, κρύβοντας τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.-Εργοδοτών στη βίαιη κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, απαιτώντας «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» για την αντιμετώπιση αυτή τη φορά του «Εσωτερικού Εχθρού».



Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους.


Οι επιθέσεις αυτές δεν πρόκειται να πτοήσουν κανένα.


Απαιτείται τώρα η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα του κινήματος.

Απάντηση μας οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων, Ελλήνων και Μεταναστών, και της νεολαίας.

Απαίτηση των καιρών η δημιουργία ενός νέου εργατικού κινήματος που ξεπερνώντας την συνδιαλλαγή-υποταγή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την κομματική περιχαράκωση, θα παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων, για το σεβασμό και επέκταση των δημοκρατικών ελευθεριών στους τόπους δουλειάς και σε όλη την κοινωνία.

Μαζί με ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα απαιτήσει το μπλοκάρισμα των πολεμικών εξοπλισμών, θα πει όχι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στο Αιγαίο και στις αποστολές εκτός συνόρων.

Με τους αγώνες μας απαντάμε στην τρομοκρατία. Ορθώνουμε τις σημαίες της αντικαπιταλιστικής ανατροπής απέναντι στην Σιδερένια Φτέρνα του σύγχρονου Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού, που ταυτίζεται πλέον με το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

http://diktiospartakos.blogspot.com/
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Με αφορμή τη χθεσινή δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την φασιστικού τύπου δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Είναι προφανές ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν σκοπό να προκαλέσουν θύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση έγινε γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης κι ενώ το στέκι ήταν γεμάτο από κόσμο.

Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες σκορπούν τον τρόμο κι έχουν σαν σκοπό να εκφοβίσουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί, αντιστέκεται και κινητοποιείται. Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά αδύνατοι, δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω.


Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την ενότητα και την κοινή δράση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για την επίθεση στο στέκι μεταναστών

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Η δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στα Εξάρχεια στο Στέκι Μεταναστών, που δεν είχε νεκρούς από τύχη, είναι μια ενέργεια φασιστικής έμπνευσης υποκινημένη από την κυβερνητική υστερία και την κατασταλτική εξόρμηση μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Μέσα στην καπιταλιστική κρίση επιτίθενται στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στον κόσμο του αγώνα, και γι' αυτό ανοίγουν το δρόμο για τους φασίστες και τους ρατσιστές που πότε στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα παρέα με τους δολοφόνους του Νίκου Τεμπονέρα και πότε στις διαδηλώσεις μας εμφανίζονται στο πλευρό της Αστυνομίας και των ΜΑΤ να επιτίθενται και να προκαλούν.

Για να κλιμακώσουν την κυβερνητική αντιλαϊκή επίθεση, για να περάσουν τα σταθεροποιητικά τους προγράμματα, τα μέτρα υπέρ των τραπεζιτών, τα μέτρα των απολύσεων και της φτώχειας, δεν διστάζουν να καταφεύγουν σε μηχανισμούς βίας και τρομοκρατίας όπως αυτούς που έριξαν βιτριόλι στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα ανοίγουν το δρόμο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και σε κάθε λογής φασιστικές συμμορίες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό εκδηλώθηκε την ίδια μέρα που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούσαν στα δικαστήρια για να αθωωθεί ο αρχιδολοφόνος ηγέτης της συμμορίας τους Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος που είχε επιτεθεί στους Δημήτρη Κουσουρή, Ηλία Φωτιάδη και Γιάννη Καραμπατσόλη στις 16 του Ιούνη 1998.

Καλούμε σε κοινό αγώνα το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα, σε κοινή δράση της αριστεράς, για να τους φράξουμε το δρόμο, για να οικοδομηθεί ένα πολιτικό εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα που θα ανατρέψει την επίθεση της κυβέρνησης και θα τσακίσει τις φασιστικές συμμορίες.

Πρωτοβουλία για την ενότητα και την κοινή δράση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς

Α.Κ. Αθηνας για επιθεση στο Δίκτυο

Το βράδυ της 24/02 χτύπησαν το κτίριο που στεγάζονται το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Μετανάστες, ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και άλλες συλλογικότητες. Η χειροβομβίδα σκοπό είχε τη μαζική δολοφονία ανθρώπων που βρισκόταν εντός της αιθούσης και το μόνο εμπόδιο ήταν το δεύτερο τζάμι του παραθύρου που πετάχτηκε αυτός ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η δολοφονική επίθεση αυτή δεν είναι συμβολική αλλά αντίθετα απόλυτα πραγματική. Είναι το δολοφονικό χέρι της αντίδρασης που αποφάσισε να δείξει το αιματοβαμμένο πρόσωπό της. Και η αντίδραση δεν είναι μόνο το κράτος, το παρακράτος, οι φασιστικές συμμορίες αλλά και τα τσιράκια και οι οπαδοί του κρατισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας. Το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει καθένας είναι σαφές. Δολοφονική επίθεση ενάντια στα Εξάρχεια και ότι αυτό συμβολίζει. Δολοφονική επίθεση ενάντια στο κίνημα αντίστασης. Δολοφονική επίθεση ενάντια στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Δολοφονική επίθεση ενάντια στους αλληλέγγυους της Κούνεβα. Δολοφονική επίθεση ενάντια στη ζωές των ανθρώπων, που τόσο πολύ μισούν αυτές οι αντιδραστικές συμμορίες, αποδεικνύοντάς το επανειλημμένα στο παρελθόν.

Όσο αφορά εμάς, θεωρούμε ότι έπεσε στο δικό μας παράθυρο και η επαγρύπνηση όλων των δυνάμεων του επαναστατικού κινήματος πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένη. Αδέρφια επαγρυπνείτε, η αντίδραση δολοφονεί.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες