Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

« Θα γίνεστε όλο και μικρότεροι, ω μικροί άνθρωποι! Γίνεστε ψίχουλα, ώ εσείς που αγαπάτε την άνεση! Θα καταστραφείτε- από τις πολλές μικρές αρετές σας, από τις πολλές μικρές παραλήψεις σας, από την πολλή εγκαρτερησούλα σας! Οι πάρα πολλές προφυλάξεις, οι πάρα πολλές προφυλάξεις, οι πάρα πολλές υποχωρήσεις : αυτή είναι η γη όπου φυτρώσατε!»
Φρ. Νίτσε

Δεν ήταν μόνος του ο “νταής” μπάτσος, όταν εκτελούσε εν ψυχρώ τον Αλέξη. Δεν ήταν μόνο το δόγμα Πολύδωρα (“εσείς είστε το κράτος”) που όπλισε το ένστολο γουρούνι. Είναι όλες αυτές οι αφοπλισμένες συνειδήσεις που οπλίζουν τους μπάτσους να εκτελούν εν ψυχρώ μαθητές, μετανάστες, τσιγγάνους, νεολαίους , παραβάτες της δολοφονικής νομιμότητας. Είναι οι “έντιμοι και φιλήσυχοι”, που με την παθητικότητα τους οικοδομούν την υπάρχουσα αθλιότητα (ναι, και η παθητικότητα είναι πράξη…).

Είναι οι αθώοι, οι τηλεθεατές, οι ψηφοφόροι, οι καταναλωτές που στεκόντουσαν δίπλα στον μπάτσο που σκότωσε τον Αλέξη.

Γι αυτό ας σταματήσουν τους θρήνους για τις καταστροφές της ιδιωτικής (δηλαδή της ατομικής τους φτώχειας). Ας σταματήσουν να θρηνούν επειδή δεν μπορούν να κατέβουν για φρέντο στα Εξάρχεια, για ψώνια στην Ερμού, για σεξουαλική κατανάλωση στον Βαρδάρη. Αδιαφορούμε για τον “θάνατο του εμποράκου“. Ίσα ίσα, πολεμάμε για το θάνατο της εμπορευματικής/ θεαματικής κοινωνίας. Ας τοποθετήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα εκεί που ξέρουν. Φέτος οι τσιμεντουπόλεις θα φωταγωγηθούν απ τις μολότοφ. Ας γίνει το κάθε σπίτι γιάφκα, η κάθε γειτονιά εμπόλεμη ζώνη. Ας τιμηθεί επαναστατικά η μνήμη του Αλέξη, μ ένα γενικευμένο μητροπολιτικό αντάρτικο ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στην χούντα της αστυνομίας και των “καταστηματαρχών”.

«Εδώ υπάρχει αρκετός κεραυνός για να μάθουν να ακούνε ακόμα και οι τάφοι»

Πολύκαρπος Γεωργιάδης
Φυλακές Κομοτηνής 7/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες