Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Κυβέρνηση... «τραβεστί» στη Σερβία!

Αποθέωση του πολιτικού αμοραλισμού, της παντελούς έλλειψης πολιτικών, ιδεολογικών και ηθικών αρχών συνιστά η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης της Σερβίας.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση «Κουίσλινγκ», μοναδική αποστολή της οποίας είναι να νομιμοποιήσει από σερβικής πλευράς την απόσπαση του Κοσόβου από τη Σερβία, όπως επιθυμούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, και υπ αυτό το πρίσμα συνιστά μεγάλη επιτυχία της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.

Η σύνθεσή της αποτελεί ταυτόχρονα μνημείο πολιτικού κυνισμού, καθώς τη συναπαρτίζουν το μειοδοτικό Δημοκρατικό Κόμμα που παρέδωσε στους ξένους τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (τον οποίον «εκτέλεσαν» τελικά αυτοί διά της ιατρικής οδού, αφήνοντάς τον συνειδητά να πεθάνει στο κελί που εκρατείτο επί χρόνια, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας δίκης του που δεν τελείωσε ποτέ) και το... κόμμα του Μιλόσεβιτς!!!

Υποτίθεται ότι το πρόσχημα με το οποίο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι βομβάρδιζαν επί τρεις μήνες τη Γιουγκοσλαβία, διέλυσαν την οικονομία της και κατέλαβαν και απέσπασαν το Κόσοβο ήταν η πολιτική του κατά τη δυτική προπαγάνδα «χασάπη Μιλόσεβιτς» και του Σοσιαλιστικού Κόμματός τους.

Τώρα, όμως, που μετά τις εκλογές της 11ης Μαϊου δεν τους έβγαιναν τα κουκιά για να σχηματίσουν κυβέρνηση υποτελή στις ΗΠΑ και την ΕΕ, έκαναν τα πάντα για να σχηματίσουν κυβέρνηση με το κόμμα του «χασάπη».

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην επαίσχυντη αυτή εξέλιξη, καθώς συνέτεινε τα μέγιστα στο «πολιτικό λάδωμα» των Σέρβων θλιβερών επιγόνων του Μιλόσεβιτς, δίνοντάς τους ως «μίζα» την ένταξη του κόμματος αυτού που οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές αποκαλούσαν «χασάπη των Βαλκανίων» στη... Σοσιαλιστική Διεθνή!

Σαν σβούρα θα στριφογυρίζει στον τάφο του ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, βλέποντας τους διαδόχους του στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος να συνεργάζονται με τους δολοφόνους του, επιδιώκοντας μέσω της συνεργασίας αυτής να νομιμοποιηθούν στο φιλοδυτικό πολιτικό πλαίσιο της «νέας», υποτελούς στη Δύση, ακρωτηριασμένης Σερβίας.

Οι λιγοστοί εναπομείναντες οπαδοί των Σοσιαλιστών (το κόμμα τους πήρε το 7,6% των ψήφων) τους ψήφισαν φυσικά για να αντισταθούν στον διαμελισμό της χώρας, αλλά η ηγεσία του κόμματος προτίμησε να κάνει το εντελώς αντίθετο, με αντάλλαγμα τέσσερα υπουργεία από τα 24 και δύο από τις τέσσερις θέσεις αντιπροέδρων της κυβέρνησης του Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

Ο νέος ηγέτης των Σοσιαλιστών Ιβιτσα Ντάτσιτς πήρε το κρισιμότατο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο έχει στην αρμοδιότητά του τις δυνάμεις ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου είναι καθοριστικός μοχλός για τη σύλληψη ή όχι του στρατηγού Μπλάντιτς και του Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς, τους οποίους καταζητούν με πάθος οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι για να ολοκληρώσουν τον εξανδραποδισμό της Σερβίας που κάποτε αντιστάθηκε στα σχέδιά τους.

Μέχρι τώρα, όμως, τους προστατεύουν οι μηχανισμοί του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών θα κατορθώσει να κάνει τις εξαγορές και τους συμβιβασμούς που θα οδηγήσουν στο να παραδώσει αυτός τους Μπλάντιτς και Κάρατζιτς στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, για να τους καταδικάσουν και να τους φυλακίσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοευρωπαίοι και το Δημοκρατικό Κόμμα του Σέρβου προέδρου Τάντιτς προτίμησαν τους Σοσιαλιστές που μισούσαν από τον μέχρι τώρα συνεργάτη τους Βόιτσλαβ Κοστούνιτσα, γιατί τα... «ορφανά του Μιλόσεβιτς» τους ήρθαν πολύ πιο φτηνά: ο Κοστούνιτσα απαιτούσε να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ενώ ο Ιβιτσα Ντάτσιτς αρκέστηκε σε ένα σοβαρό υπουργείο!

Επιπλέον, ο «Κουίσλινγκ» Ντάτσιτς θα είναι υπάκουος κυβερνητικός εταίρος γιατί είναι βέβαιο πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα υποστεί δραματική συρρίκνωση της δύναμής του στις επόμενες εκλογές λόγω της προδοσίας των αισθημάτων των οπαδών του, οπότε ο Ντάτσιτς δεν θα κάνει τίποτα ικανό να προκαλέσει εκλογές, τις οποίες τις θέλει όσο το δυνατόν πιο αργά - ει δυνατόν... ποτέ!

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Τέλος η σερβική αντίσταση πλέον

Οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν ανήκει πλέον η Σερβία της αντίστασης. Εχοντας κερδίσει εκ νέου την προεδρία της χώρας τον Φεβρουάριο και παίρνοντας τώρα και την πρωθυπουργία, οι δυνάμεις υποταγής στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ έχουν πλέον στα χέρια τους όλους τους μοχλούς της πολιτικής εξουσίας. Αυτό θα επιτρέψει τον άμεσο έλεγχο της χώρας από τη Δύση και την περιθωριοποίηση των δυνάμεων της εθνικής ανεξαρτησίας, όπως και των εθνικιστών, με δέλεαρ και την υπόσχεση ένταξης της χώρας στην ΕΕ, η οποία φυσικά σημαίνει μυθώδη πλουτισμό για τις ελίτ της Σερβίας.

Γιώργος Δελαστίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες