Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

H ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Καταστροφολογώντας ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ «επιφυλάσσονται σοβαροί κίνδυνοι», προσπαθεί ο Καραμανλής να μας πείσει να συναινέσουμε στις τέσσερις βασικές αντεργατικές τομές στο ασφαλιστικό:
1) Ενοποίηση και ομαδοποίηση ταμείων= ισοπέδωση δικαιωμάτων προς τα κάτω με τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών προς τα πάνω!
2) Αναμόρφωση του Ασφαλιστικού με βάση τους τρεις πυλώνες: α) μια κύρια ασφάλιση πείνας (βλ. εγγυημένη κατώτατη εθνική σύνταξη), β) μια επικουρική ασφάλιση (κάτι ψιλά επιπλέον) και γ) ιδιωτική ασφάλιση (για όσους βέβαια μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να «ακριβο»πληρώνουν από την τσέπη τους!
3) «Τα γενικά όρια δεν αυξάνονται», λέει ο Πρωθυπουργός, αλλά με τις συντάξεις- φιλοδώρημα, τα «κίνητρα εθελούσιας παραμονής στην εργασία» και τα «αντικίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης», ούτε τον εαυτό του δεν μπορεί να πείσει.
4) Η δημιουργία του «κουμπαρά αλληλεγγύης», μια κατάπτυστη πρόταση (το ΠΑΣΟΚ νιώθει υπερήφανο που την πρωτοσκέφτηκε ενώ τη δέχεται και η ΓΣΕΕ!) με έσοδα 10% από τις ιδιωτικοποιήσεις, από το 4% των εσόδων του ΦΠΑ και από ένα 10% που θα πληρώνουν τα ίδια τα ταμεία!!!
Στο μοναδικό ερώτημα που δεν απάντησε ο Καραμανλής είναι «ποιος καρπώνεται τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι», αλλά τα υπερκέρδη των τραπεζών και του κεφαλαίου έρχονται από μόνα τους να δώσουν την απάντηση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση με τις αντεργατικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να φανεί διαφορετικό, υποστηρίζοντας το έργο Σημίτη- Ρέππα προτείνοντας τα ίδια. Η επίσημη αριστερά άτολμη να αμφισβητήσει έμπρακτα το κανιβαλικό καθεστώς εργασίας που τείνει να διαμορφωθεί στους χώρους εργασίας αναλώνει τις δυνάμεις της στο να αποδείξει ποια είναι πιο αγωνιστική για να την ψηφίσουμε και να εκφραστεί η δυσαρέσκεια για μια φορά ακόμη μόνο κοινοβουλευτικά. Τέλος η συνδικαλιστική γραφειοκρατία απέχει έτη φωτός από τις ανάγκες των εργαζομένων και τα σύγχρονα αιτήματα που πρέπει τώρα να προταχθούν δυναμικά.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΜΕ ΕΚΛΟΓΉ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Με αυτή τη λογική προτείνουμε τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία όταν κατατεθεί ο νόμος στην επιτροπή της βουλής και νέα 48ωρη με πανελλαδικό αποκλεισμό της βουλής όταν θα πάνε να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες