Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ



Πρεβεζάνες, Πρεβεζάνοι,

Το τελευταίο διάστημα γίνεται συχνά λόγος για την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας και μάλιστα δίπλα σε σχολεία, νοσοκομεία κτλ. Η δικαιολογημένη ανησυχία έχει ήδη οδηγήσει στη συγκρότηση επιτροπής αγώνα.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας φανερές αλλά τις περισσότερες φορές κρυμμένες μέσα σε θερμοσίφωνες, καμινάδες, μεταλλικές πινακίδες ή ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί κανείς, κάνουν την εμφάνισή τους σε ταράτσες σπιτιών, ανθρώπων που μπροστά στο κέρδος που θα αποκομίσουν από την εταιρία που τους προμηθεύει την κεραία αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στους συνανθρώπους τους.
Μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει από διάφορα ερευνητικά κέντρα τόσο του εξωτερικού όσο και από Έλληνες επιστήμονες μας προειδοποιούν για τις βλαπτικές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις κεραίες αυτές στους ζωντανούς οργανισμούς: Διαταραχές ύπνου, καρδιακά και κυκλοφορικά προβλήματα, απορρύθμιση ορμονικού συστήματος, αλλοιώσεις της σύνθεσης του αίματος, αύξηση καρκίνων, κυρίως λευχαιμίας και εγκεφάλου, πονοκεφάλους κτλ.

Είτε παράνομα τοποθετημένες είτε «νόμιμα» (αν η ύπαρξη της απαραίτητης άδειας νομιμοποιεί και το να βάζεις σε κίνδυνο την υγεία των γύρω σου) το σίγουρο είναι ότι πρέπει να απομακρυνθούν εδώ και τώρα.
Και αυτό είναι ένα αίτημα που αφορά τον κάθε εργαζόμενο-η, τον κάθε Πρεβεζάνο, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Ξέρουμε καλά ότι οι εταιρίες τις ανθρώπινες ανάγκες και την υγεία μας τα έχουν στην καλύτερη των περιπτώσεων γραμμένα στα παπούτσια τους. Τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενώ έχουν στηρίξει με κάθε μέσο την ασύδωτη ανάπτυξη των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας,σκούζουν με όσους συνεργάζονται μαζί τους για τις «παράνομες» κεραίες.
Πρεβεζάνες,Πρεβεζάνοι
Λύση δεν αποτελούν οι δικαστικοί αγώνες απέναντι στις πανίσχυρες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τεράστιο χρηματικό κόστος και ταλαιπωρούν τους κατοίκους σε μια άνιση έτσι κι αλλιώς μάχη με αβέβαιο και αρνητικό πολλές φορές αποτέλεσμα.
ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ.
Το δρόμο μας τον δείχνουν οι κάτοικοι των περιοχών σε Περιστέρι, Γαλάτσι κτλ, όπου μέσα από επιτροπές αγώνα κατάφεραν με μαζικούς όρους και ανάγκασαν τους δήμους να ξηλώσουν τις παράνομες κεραίες.

Πρεβεζάνες Πρεβεζάνοι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η υποταγή της ανθρώπινης ζωής και της ποιότητας της στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου γίνεται στον κάθε εργασιακό χώρο, αλλά την ίδια στιγμή γίνεται με διάφορες μορφές και τρόπους σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα της ζωής μας.

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ΑΠΟ ΠΑΡΚΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΡΚΑ ΚΕΡΑΙΩΝ!

Πρεβεζανες Πρεβεζανοι,
Να συμμετάσχουμε ενεργά στις επιτροπές αγώνα που συγκροτούνται. Μοναδικό μας όπλο η αυτοοργάνωση, η δράση, η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η δυναμική μας αντίδραση
.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ(παράνομες ή «νόμιμες») ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.


Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες