Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ- ενημέρωση από την Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου

σχετικά με την ανοιχτή σύσκεψη για τις παρακρατικές επιθέσεις
Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στην Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94, έγινε ανοιχτή συνάντηση/συζήτηση ενημέρωσης σε σχέση με τις παρακρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε διάφορα στέκια και γραφεία εργατικών σωματείων. Παραβρέθηκαν δεκάδες σύντροφοι/συντρόφισσες από διάφορες συλλογικότητες. Αναφέρω ενδεικτικά και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη αν ξεχνάω κάποιο χώρο:
Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94, ΕΕΚ, Αυτόνομο Στέκι, ΠΡΩ.ΚΑΤ. (Πρωτοβουλία Κατοίκων απο Νότια Προάστια), Κομουνιστικός Σύνδεσμος-Εργατική Εξουσία, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, Στέκι Μεταναστών, Κατάληψη Πραποπούλου-Χαλάνδρι, κλπ.
Έγινε συζήτηση ενημερωτική σχετικά με τις επιθέσεις σε ΘΕΡΣΙΤΗ, ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94, ΠΡΩΚΑΤ, ΣΤΕΚΙ ΠΑ.ΠΕΙ., και γραφεία Εργατικών σωματείων, καθώς και για τις παρακρατικές επιθέσεις σε μετανάστες (Αιγάλεω κλπ), σε μέλη τοπικών κινήσεων πόλης (Βοτανικός), κ.α.
Μια πρώτη κοινή εκτίμηση των παραβρισκόμενων ανεξαρτήτως ιδιαίτερων πολιτικών εκτιμήσεων είναι η ανάγκη να δωθεί μια μαζική και δυναμική απάντηση με την οργάνωση:
1. μιας πορείας στο κέντρο της Αθήνας που θα αναδείξει το θέμα ως κεντρικό πολιτικό
2. πολύμορφων δράσεων στις κατά τόπους γειτονιές των τοπικών κινήσεων και στεκιών με σεβασμό στην πολιτική ταυτότητα του κάθε χώρου που θα τις διεξάγει
3. έναν διαρκή συντονισμό δράσεων στο αμέσο μέλλον
4. την ανάγκη εκ νέου αφύπνισης και εγρήγορσης στην λογική της έμπρακτης περιφρούρησης του κινήματος απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις
Γιαυτόν τον λόγο προτείνεται και καλείται από τους προαναφερόμενους χώρους μια ανοιχτή δημόσια συνάντηση/συζήτηση στο ΕΜΠ (κτίριο Γκίνη) την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 8 μμ. Καλούνται όλοι οι πολιτικοί χώροι, οι οργανώσεις, τα στέκια, τα σωματεία εργαζομένων, τα σωματεία μεταναστών, οι καταλήψεις στέγης και κάθε αγωνιστής/αγωνίστρια να συμμετέχουν στο εγχείρημα με σκοπό την διοργάνωση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων δράσης το προσεχές διάστημα.
Για να δωθεί μια μαζική και δυναμική απάντηση στην κρατική και παρακρατική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες