Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008

3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΝΑ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΦΟΙ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ &ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ &ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
vΆΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
vΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.
ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΝΑ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :
1. ΠΛΗΡΗ -ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
O ΆΜΕΣΕΣ-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ.Α. ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.
O ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
O ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
O ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.
O ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
O ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙ ʽΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 4050 ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
O ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ.
O ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ (Ν.2112 ) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
O «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ.
O ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
O 7ΩΡΟ -5ΝΘΗΜΕΡΟ-35ΩΡΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
O 6ΩΡΟ -30ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ -ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.
O 6ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
O ΤΡΙΑΝΤΑ(30) ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
2. ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 1.400 ΕΥΡΩ. ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 56 ΕΥΡΩ. ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 1.120 ΕΥΡΩ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
O ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΠΡΩΤΑ ΑΠʼ ΟΛΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΕΝΔΥΣΗΣ - ΥΠΟΔΗΣΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.
O ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ.
O ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΑΓΑΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΑ 15.000 ΕΥΡΩ. ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 30.000 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ ΜΕ 5.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ. ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΥ.
O ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
3. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΝΙΑΙΟΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
O ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
O ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΟΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΑΣΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ.
O ΆΜΕΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ –ΔΑΣΟΛΟΓΙΟΥ , ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ,ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
4. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΥΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΝΟΙΑ) ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ.
O ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 55 ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΤΑ 60 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ - 50 ΚΑΙ 55 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ. Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.
O ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ 4050 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
O ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
O ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.
O ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ -ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.
O ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ . ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
O ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ,ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ).
O ΆΔΕΙΕΣ ΚΥΗΣΕΩΝ, ΤΟΚΕΤΟΥ, ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ (ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ) ΜΕ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
O ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ -ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ.
O ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ,ΤΑ ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.
O ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΤΗΝΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
O ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ.
O ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ , ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ (Π.Χ ΟΤΑ, ΥΓΕΙΑ ) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ -ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
O ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ (ΕΞΥΠΠ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ. ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
O ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
5. ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
O ΌΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ -ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ.
O ΕΝΙΑΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ - ΔΩΡΕΑΝ, ΒΑΣΙΚΟ , ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 12ΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
O ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ -ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
O ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΛΥΚΕΙΟ - ΤΕΧΝΙΚΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ.
O ΕΝΙΑΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ -ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕ ΕΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
O ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ,ΒΙΒΛΙΑ ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
O ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
O ΔΗΜΟΣΙΑ -ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΕΚ -ΚΕΚ, ΕΠΑΛ –ΕΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ.
O ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
O ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ,ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ -ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
O ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Κ.Α.)
6. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ, ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.
7. ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ ,ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ «ΣΚΛΗΡΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΩΝ». ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. ΕΠΑΡΚΗ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ.
8. ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ, ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.
O ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.
9. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ. ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ.
O ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ -ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ.
O ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
O ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ, ΚΑΘΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.
O ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΟ-ΚΑΜΕΡΩΝ, ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕΔΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.
10. ΦΤΗΝΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΟΕΚ) ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ» ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
11. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ, ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
O ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ.
O ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες