Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών


Το ΜΕΡΑ καλεί σε στήριξη της αυριανής κινητοποίησης των εργαζομένων στην πύλη του λιμανιού, στις 7πμ

e-mail: www.meraner.gr

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ να μη διαφωνεί επί της ουσίας, συνεχίζει ακάθεκτη τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλώντας ακόμη και τις πιο κερδοφόρες για το δημόσιο υπηρεσίες, με στόχο αυτή τη φορά τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Η διακίνηση των κοντέινερ είναι μια διαρκής πηγή ολοένα και αυξανόμενων κερδών για τους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, γεγονός που προσελκύει πληθώρα μνηστήρων: μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες έχουν εκδηλώσεις ήδη το ενδιαφέρον τους για τους διαγωνισμούς που σκοπεύει να προκηρύξει η κυβέρνηση.

Το επενδυτικό κεφάλαιο, η «αμετακίνητη» κυβέρνηση και η τοπική εξουσία, όμως, λογαριάζουν χωρίς τους εργαζόμενους στα λιμάνια, οι οποίοι δεν πέφτουν στην παγίδα της εθελουσίας εξόδου. Το παράδειγμα του ΟΤΕ είναι πολύ πρόσφατο και υπενθυμίζει συνεχώς την ανασφάλεια και τους μισθούς πείνας των νέων εργαζόμενων. Εάν το μέχρι τώρα δημόσιου χαρακτήρα λιμάνι περάσει στα χέρια ιδιώτη, ούτε οι θέσεις εργασίας ούτε τα εργασιακά δικαιώματα είναι εξασφαλισμένα.
Στον αγώνα των λιμενεργατών, η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΛΘ απαντούν με απειλές, χαρακτηρίζοντάς την απεργία παράνομη και καταχρηστική, ενώ παράλληλα χτύπησαν βάρβαρα με ΜΑΤ και χημικά την πορεία διαμαρτυρίας των λιμενεργατών Πειραιά την περασμένη Παρασκευή.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια δε θα διασπαστούν, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Εθνικής Ναυτιλίας, του ΟΛΘ, βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ και του νομάρχη.

Το ΜΕΡΑ μπροστά στη 48ωρη απεργία που ξεκινά καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να μην αφήσουν τους εργαζόμενους στα λιμάνια μόνους τους. Η απομόνωση της κινητοποίησης συμφέρει μόνο την κυβέρνηση. Η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση είναι κομμάτι της πάλης ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της επίθεσης στο ασφαλιστικό, της φτώχειας και των αντιδραστικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Μόνη διέξοδος είναι οι κινητοποιήσεις διαρκείας και οι απεργίες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής των ΝΔ-ΣΕΒ-ΕΕ.

http://merasalonica.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες