Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Το γάλα έγινε… πανελλαδικό

Κινητοποίηση μεθαύριο στη «Δωδώνη-τον Φεβρουάριο στην Agrotica

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008




Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα, στο κάλεσμα της Συντονιστικής Ιωαννίνων για σύσκεψη το περασμένο Σάββατο. Η αίθουσα στα Λιθαρίτσια γέμισε με αντιπροσώπους ενώσεων, αλλά κυρίως απλούς κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα (μέχρι και από την Κρήτη), οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τα ίδια περίπου προβλήματα με τους γιαννιώτες συναδέλφους τους: Χαμηλές τιμές στο γάλα, μεγάλο κόστος παραγωγής.

Από τη μαζική και πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου, προέκυψε βασικά ένα ψήφισμα, αλλά και κάποιες πρώτες αποφάσεις για γενίκευση των αντιδράσεων και την «εξαγωγή» των κινητοποιήσεων από τα Γιάννενα και την Ήπειρο, σε όλη τη χώρα. Μεθαύριο Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, έχει οριστεί συλλαλητήριο έξω από τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», η διοίκηση της οποίας θα συνεδριάζει εντός του κτηρίου. Επίδικο είναι φυσικά οι τιμές για το γάλα που έδωσε λίγο πριν τις γιορτές η επιχείρηση, τιμές που εξόργισαν τους παραγωγούς καθώς οι αυξήσεις ήταν επί της ουσίας μηδενικές. Οι παραγωγοί της Ηπείρου έχουν κάνει ήδη δύο συλλαλητήρια, τα μαζικότερα εδώ και χρόνια, καταδεικνύοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει και είναι ιδιαίτερα φλέγον.

Εκτός όμως από την κινητοποίηση στη «Δωδώνη» την Πέμπτη, η σύσκεψη προσανατολίζεται στη διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκινάει στις 6 Φεβρουαρίου.


Αρθρογράφοι : ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ (gtsantikos@agon.gr)

Copyright "Ηπειρωτικός Αγώνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες