Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

"ΝΕΑ" ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ (!), ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

 Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ "ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ" ΤΗ ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!

Τεχνογνωσία από το εξωτερικό εισάγει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την πάταξη της εγκληματικότητας, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργούΝίκου Δένδια.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ο υπουργός δηλώνει ότι θα συσταθεί μονάδα με βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, στα πρότυπα της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Με το όπλο των 9mm είναι εξαιρετικά δυσχερής η αντιμετώπιση των κακοποιών με τα καλάσνικοφ» λέει χαρακτηριστικά.
Ο Ν.Δένδιας προαναγγέλλει και νομοθέτημα για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση των "επεισοδίων".

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα ελαχιστοποιηθεί η χρήση χημικών με μια νέου τύπου διαχείριση με τη χρήση αντλιών νερού!
Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» επαναλαμβάνει ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, οπότε θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση.
Αναγνωρίζει ότι «έχουμε πνιγεί» από τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που κρατούνται, ωστόσο, έχει ήδη γίνει προγραμματισμός για την καταρχήν παραχώρηση άλλων δύο στρατοπέδων. Κατά τον υπουργό το ένα θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Για τον κίνδυνο μετατόπισης των μεταναστευτικών ροών από τον Έβρο στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, ο κ. Δένδιας επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Λιμενικού Σώματος και Πολεμικού Ναυτικού.
«Εάν αυτό δεν γίνει, η ΕΛ.ΑΣ. θα βρεθεί πάλι να διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό μεταναστών και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο» προειδοποιεί.
Τέλος, επισημαίνει ότι απαιτείται αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με μείωση κατά σχεδόν 50% του συνόλου των οργανικών μονάδων.
«Μια ορθά οργανωμένη και εφοδιασμένη με τα κατάλληλα μέσα Αστυνομία 40.000 έως 42.000 ατόμων είναι απολύτως επαρκής. Η Αστυνομία των 55.000 είναι πολυτέλεια» καταλήγει.
Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες