Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Άδωνη τι πήρες;


Σκέφτηκα πολύ, πριν σχολιάσω το μπουμπούκο. Να του τα ψάλλω ένα χεράκι, ή να αγνοήσω τις γελοιότητες; Ιδού το δίλλημα μου. Είπα μέσα μου, θα μου την πουν και με το δίκιο τους οι αναγνώστες, που του δίνω σημασία, είναι όμως πειρασμός. Ακούστε δηλώσεις:
"Τώρα, που είναι το Ιερό Δικαίωμα στην Απολογία του Κατηγορουμένου, πριν από την καταδίκη του;"
Ρε Άδωνη τι πήρες πάλι; Σου είπα, μη σε ξεγελά, που πήγε στο Master Sef. Μη σαβουρώνεις τα πειράματα της Ευγενίας στη κουζίνα. Ορίστε τώρα. Πάλι παραισθήσεις έχεις.
Που πήγε το ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου, να απολογηθεί. Εκεί που το βάλατε, καλέ μου. Δεν ξέρω που ακριβώς, αλλά για ρώτα τα κανάλια, όταν ξεφτιλίζουν φτωχούς εργαζόμενους και τους κατηγορούν ομαδικά για πράξεις ελαχίστων, που το έχουν το δικαίωμα αυτό; Όταν κατηγορούν για τρομοκράτες, ανθρώπους που στο τέλος αθωώνονται; Όταν χωρίς ντροπή περιφέρουν στα κανάλια φωτογραφίες ανθρώπων, που απλά κατηγορούνται; Μήπως είναι εκεί; Μήπως  το βάλατε, μαζί με όσους σπιλώσατε, χτυπήσατε, πνίξατε στα χημικά, υβρίσατε, εξευτελίσατε και στο τέλος κατακλέψατε; Για ψάξε, μπορεί να είναι κάτω από τα φίμωτρα της εξουσίας.  
Και εγώ αυτό ψάχνω. Αλλά το ψάχνω για ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο για μια όμορφη αθλήτρια.
 Όχι μάτια μου γλυκά. Τώρα είσαι στο άλλο διαμέρισμα, αυτό της ΝΔ. Δεν είσαι εσύ ρατσιστής καθόλου. Είσαι υπέρμαχος των δικαιωμάτων μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, όπως τον Καημένο, τον Πανίκα, το Μιχαλολιάκο, τον Κασσιδιάρη και τα άλλα καλόπαιδα. Ειδικά, ο Κασιδιάρης ξέρουμε πόσο ιππότης είναι με τις κυρίες… Η dream team του ουμανισμού. Φτάνει να είναι κάποιοι ακροδεξιοί και σκοτώνεστε, για να προφυλάξετε το δικαίωμα τους, να προσβάλουν ελεύθερα.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, έβγαλες τον άντρα της Ντόρας αριστερό! Να βγάλεις και την κόρη κομμουνίστρια, να ανεβάσεις μετά επιθεώρηση. Μην το μάθει όμως ο μπαμπάς, γιατί σε βλέπω με ένα μάτι. Αλλά εδώ, είπες αριστερό τον Κουβέλη! Αυτό μάλιστα, είναι ανέκδοτο.Άδωνη, το ξέρεις και το ξέρω, ότι με Αριστερό δεν θα έκανες χωριό ποτέ. Αν ο Κουβέλης ήταν Αριστερός, εσύ θα ήσουν εκτός ΝΔ και εντός χρυσής αυγής.Ο Φώτης με την Αριστερά δεν έχει καμιά σχέση. Ένα γεια της είπε κάποτε κι αυτό ήταν όλο.
Λες: κουράστηκε το κοριτσάκι να φτάσει ως εδώ. Συμφωνώ, σέβομαι τον κόπο του άλλου. Αλλά δεν είναι η μόνη. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας, πεθαίνουν κάθε μέρα στη δουλειά, όσοι έχουν ακόμα, για να σας πληρώσουν τα παρανοϊκά χαράτσια που βάζετε. Όλοι εμείς σε πηγάδι κατουρήσαμε; Τους δικούς μας κόπους ποιος θα τους σεβαστεί, ρε συ Άδωνη; Τα λιγοστά που μας έμειναν και θέλετε να μας τα κλέψετε, τα σεβάστηκες εσύ και οι υπόλοιποι;  
Σεβάστηκες την κούραση του εργάτη στη χαλυβουργία ρε Άδωνη; Σεβαστήκατε τον κόπο που έκανε ο εργαζόμενος στην Ακρόπολη μέσα σε 45ο, ή τον βρίσατε, όταν είπε να κλείσει το μνημείο λόγω καύσωνα, όπως γίνεται άλλωστε παντού (πχ στις κομμουνιστικές ΗΠΑ), σε ακραίες θερμοκρασίες;Μήπως κόπιασες για το αυτοκίνητο, που σε πάει βόλτα, όταν εμείς περιμένουμε στη στάση το λεωφορείο, για να πάμε όρθιοι στη δουλειά και μας λοιδορείς κι από πάνω; Μήπως σεβάστηκες την κούραση στις ουρές των υπηρεσιών; Όχι. Τους κόπους σαν τα αρχαία, τους θυμάσαι όποτε σε συμφέρουν.
Κατηγορείς πάλι την Αριστερά. Εμείς οι  άκαρδοι Αριστεροί. Που θέλουμε το κακό μιας κορασίδας. Α στο καλό, συγκινήθηκα. Όχι δεν κλαίω, είναι από τα δακρυγόνα που ρίξατε, για το καλό μας.Ευτυχώς που εσείς οι δεξιοί, φροντίζετε τον κοσμάκη. Τους μισθούς μας, τις συντάξεις, την υγεία μας, τα ταμεία… Μας στέλνετε μια ώρα αρχύτερα στον παράδεισο. Τι θα κάναμε χωρίς εσάς; Θα ζούσαμε περισσότερο και καλύτερα.
Όχι ευχαριστούμε. Δεν θέλουμε να φάμε την αθλήτρια, όπως διακηρύττεις. Κάνουμε τη δίαιτα του Μνημονίου άλλωστε. Τρώμε κάθε μέρα και λιγότερο.  
Αλλά το καλό ανέκδοτο είναι αυτό, ω μεγάλε δάσκαλε της πλάκας. Έμαθα, ρώτησες γιατί δεν πάτησε πόδι η Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή στη ΔΟΕ, η οποία έβγαλε εγκύκλιο που απαγορεύει τα ρατσιστικά σχόλια.
Με άλλα λόγια, γιατί δεν είπαμε τίποτα στους ξένους! Αυτή την ερώτηση, σε παρακαλώ πολύ, μπορείς να την κάνεις στον νυν αρχηγό σου, για την Τρόικα; Έτσι για να δω, να γουρλώνει το μάτι του Σαμαρά.  
Η Τρόικα διατάζει να σφάξετε μισθούς, δικαιώματα, να ξεπουλήσετε μια χώρα, εσείς υπακούτε με χαρά, κι από πάνω λες, γιατί δεν είπε μια Ελληνική οργάνωση τίποτα σε μια Διεθνή;! Όταν μάλιστα η ΔΟΕ έχει δίκιο, όχι εντελώς άδικο όπως έχει η συμμορία των τοκογλύφων! Εσείς θα πείτε τίποτα στους ξένους προϊστάμενους σας; Εκτός από «διατάξτε», «μάλιστα», και «ναι αμέσως»…
Τι να σου πω. Τηλεφώνα επειγόντως σ ένα τηλέφωνο, που θα σου στείλω. Τι είναι εκεί; Κάτι πολύ καλοί κύριοι με άσπρες μπλούζες, ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις. Θα σε προσέξουν πολύ. Σε ένα ωραιότατο μέρος, ότι πρέπει για να χαλαρώσεις. Όχι καρδιά μου, δε σε λέω τρελό. Βουλευτή της ΝΔ σε λέω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες