Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πότε θα κάνει ξαστεριά !!!!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω.

Πότε θα κάνει ξαστεριά !!!!!!

Στις 11 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας «Συμπληρωματική Πρόσκληση για πρόσληψη υποψηφίων εκπαιδευτικών … ειδικών κατηγοριών … με ποσοστό μόνιμης αναπη-ρίας 67% και άνω … για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις …»

Με βάση αυτή την πρόσκληση εκπαιδευτικοί στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση που πλη-ρούν τους όρους της εγκυκλίου έπρεπε να έχουν διοριστεί.

Όμως, παρά το ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Απρίλη , οι συνάδελφοι όχι μόνο δεν έχουν διοριστεί αλλά ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας πως ο διορισμός τους καθυστερεί επειδή προσκρούει στην κυβερνητική απόφαση, με βάση τις δεσμεύσεις του Μνημο-νίου, για 1 διορισμό ανά 5 αποχωρήσεις. Οι εκπαιδευτικοί με σoβαρές αναπηρίες 67% και άνω για άλλη μια φορά γίνονται θεατές παρωδίας – εμπαιγμού του Υπουργείου.

Όπως ακριβώς την προηγούμενη χρονιά έτσι ακριβώς και τώρα!!!! Καλέσανε δηλαδή αρχικά τους συναδέλφους να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα πιστοποιητικά από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, να δηλώσουν τις περιοχές με τη σειρά που επιθυμούν από πίνακες περιοχών κενών οργανικών θέσεων και τελικά τους ανακοίνωσαν πως δε θα υλοποιηθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψή τους.

Προφανώς παίζουν, με το χειρότερο τρόπο, με τους ανθρώπους.

Ο εμπαιγμός του ΥΠΔΒΜΘ προς τους συναδέλφους μας αποτελεί μέρος της ασκούμενης αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης που βάζει μπροστά τις δεσμεύσεις σε Μνημόνιο – Ε.Ε και ΔΝΤ από τις ανάγκες των ανθρώπων της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της ελαστικής εργασίας. Η ανθρωπιά δεν περισσεύει στα στελέχη του «Νέου Σχολείου» της αγοράς, όταν κοροϊδεύουν ανθρώπους που, παρά τα όποια προβλήματά τους, έχουν προσφέρει στο παρελθόν τουλάχιστον 12 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, όταν οργανώνουν τη ζωή τους με τρομερές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, όταν οι ανάγκες των σχολείων με τις εκατοντάδες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων τούς χρειάζεται, όταν το επίσημο κράτος τους καλεί να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για διορισμό!!

Και φυσικά, μετά τις συμπτύξεις – καταργήσεις – υποβιβασμούς σχολείων και τις καταργήσεις χιλιάδων οργανικών θέσεων μηδενίζονται, από τη νέα σχολική χρονιά, οι δυνατότητες διορισμών εκπαιδευτικών με πρώτα θύματα τους εκπαιδευτικούς των ειδικών κατηγοριών.

Για την κυβέρνηση και για το υπουργείο Παιδείας είναι «Πρώτα το Μνημόνιο», ούτε ο μαθητής ούτε η εκπαίδευση ούτε οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε:

Να διοριστούν ΤΩΡΑ οι συνάδελφοι των ειδικών κατηγοριών βάσει του άρθρου 9 παρ.10 του Ν.3848/2010(ΦΕΚ 71 Α’) βάσει της Συμπληρωματικής Πρόσκλησης της 11/01/11.

• Να διοριστούν ΤΩΡΑ οι εκπαιδευτικοί με σοβαρές αναπηρίες 67% και άνω που λουστήκαν πρώτοι από όλους τον εμπαιγμό του Υπουργείου βάσει του νόμου 3794/2009 – ΦΕΚ 156/Α’/4.9.2009 , άρθρο 39 παρ.4 ο οποίος και ουδέποτε εφαρ-μόστηκε !!!

• Να διοριστούν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι των ειδικών κατηγοριών βάσει του άρθρου 9 παρ.10 του Ν.3848/2010(ΦΕΚ 71 Α’) για να μην μείνει στα λόγια και μονό η χιλιοειπω-μένη “μεταβατική περίοδος“.

Καλούμε:

• Τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Οικονομικών να αναλογιστούν το μέγεθος της αναλγησίας και να διορίσουν ΤΩΡΑ τους συναδέλφους μας.

• Τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ- ΟΛΜΕ, τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε και Δ.Ε. και τις ΕΛΜΕ να απαντήσουν αποφασιστικά στην κυβερνητική κοροϊδία.

Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Μπίτης Αθανάσιος                Ταμπάκου Δέσποινα

Τηλ. Επικοινωνίας 6934-777316

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : sakisbitis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες