Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Φταίει ο κακός καιρός ή ο κακός μας ο καιρός....


Kατολισθήσεις και καθιζήσεις στο χωριό Μουζακαίοι Ιωαννίνων

Τις τελευταίες 5 μέρες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί και ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ


Κατολισθήσεις, καθιζήσεις και πλημμύρες συνθέτουν το σκηνικό στο χωριό Μουζακαίοι Ιωαννίνων.
Ένα μεγάλο κομμάτι γης στο χωριό υποχώρησε και προκάλεσε βαθιά ρήγματα. Το πνευματικό κέντρο που βρισκόταν στο σημείο ισοπεδώθηκε, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν και 3 αποθήκες. Οι κάτοικοι 15 σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλέιψουν, ενώ δύο κολώνες της ΔΕΗ έπεσαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Τις τελευταίες 5 μέρες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί και ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ. Η πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 90 κλήσεις για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα.
Καθίζηση υπέστη το πρωί του Σαββάτου και η επαρχιακή οδός Μουζακαίων Κυπαρισσίας Ιωαννίνων λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συγκοινωνίες.


Δύο σπίτια κινδυνεύουν να πέσουν στο Ανήλιο

Δύο σπίτια κινδυνεύουν  με κατάρρευση άμεσαστο Ανήλιο Μετσόβου, λόγω καθίζησης του εδάφους,εξαιτίας των έντονων
βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Τα σπίτια βέβαια έχουν εκκενωθεί, ενώ μηχανικοί της Νομαρχίας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.




Πλημμύρισε και η Εγνατια!

Με πάνω από 15 εκατοστά νερό έχει πλημμυρίσει το οδόστρωμα της Εγνατίας στο ύψος του κόμβου της Πεδινής.
Η ροή της κυκλοφορίας στο σημείο ρυθμίζεται από την Τροχαία και υπαλλήλους της Εγνατία Οδός Α.Ε.
Την ίδια στιγμή στην γύρω περιοχή εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και χωράφια έχουν πλημμυρίσει με πανω από ένα μέτρο νερό.Πλημμυρικά προβληματα υπάρχουν και σε πολλά άλλα σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.



http://www.epirusonline.gr/
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=43966948

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες