Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Μήπως έρχεται εξέγερση στις φυλακές;;;


Ετοιμότητα για τις φυλακές ζήτησε ο Καστανίδης

Οπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται κινητοποιήσεις κατόπιν συνεννοήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ ομάδων κρατουμένων.

Αυξημένη ετοιμότητα στις φυλακές της χώρας ζήτησε από τους εισαγγελείς, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην 26η Τακτική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο υπουργός Δικαιοσύνης,. Χ. Καστανίδης.
Οπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται κινητοποιήσεις κατόπιν συνεννοήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ ομάδων κρατουμένων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις πιθανώς να αρχίσουν και σήμερα, και αρχικά θα περιλαμβάνουν αποχή των κρατουμένων από το συσσίτιο. Εν συνεχεία ,η αποχή θα εξελιχθή σε απεργία πείνας. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Όπως έγινε γνωστό, οι κρατούμενοι των φυλακών έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους ένα δίκτυο τηλεφωνικής επικοινωνίας και παράλληλα έχουν οργανώσει συντονιστικές ομάδες για την οργάνωση των κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Τα αιτήματα των κρατουμένων είναι αυτά που έχουν διατυπώσει και κατά το παρελθόν σε διάφορα μεγάλες ή μικρότερες κινητοποιήσεις τους και αφορούν στην αποσυμφόρηση των φυλακών, αφού ,όπως λένε, έχουν γεμίσει με άτομα. Ζητούν επίσης την βελτίωση των συνθηκών κρατήσεώς τους, την βελτίωση της περιθάλψεως ,την μείωση των ποινών και τους εναλλακτικούς θεσμούς εκτίσεώς τους.
Όσον αφορά στο θέμα του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων, αναφέρουν ότι οι φυλακές έχουν δυναμικότητα 9.700 θέσεων, ενώ ο συνολικός αριθμός τους είναι 12.600 (7.300 αλλοδαποί, 5.100 Έλληνες και 180 αλλοδαποί κρατούμενοι προς απέλαση).
Παράλληλα οι κρατούμενοι χαρακτηρίζουν ημίμετρα τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου 3811/2009, καθώς από το νομοθέτημα αυτό θετική θεωρούν μόνο την ρύθμιση για την κατάργηση της εκτίσεως των 4/5 της ποινής, έτσι ώστε καταδικασμένος για αδικήματα του νόμου περί ναρκωτικών να δύναται να τύχη των ευεργετικών μέτρων.
Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι γνώστης των θέσεων των προθέσεων των κρατουμένων και είναι σε επιφυλακή, αναμένοντας τις εξελίξεις, ενώ έχει ενημερώσει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται έξω από τις φυλακές βρίσκονται σε ετοιμότητα ,προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν απόπειρα αποδράσεως και να επιβάλλουν την τάξη σε περίπτωση που εκδηλωθούν επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες