Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑμεΑ....


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.11.10


Σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με εκπροσώπους των κεντρικών φορέων – μελών της, με κεντρικό στόχο τον συντονισμό της δράσης για την καλύτερη οργάνωση του μεγάλου πανελλαδικού παν-αναπηρικού συλλαλητηρίου του εθνικού αναπηρικού κινήματος την 3η Δεκέμβρη – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ώρα 10.00 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι φορείς που εκπροσωπήθηκαν στη σύσκεψη εξέφρασαν ομόφωνα τη στήριξή τους στο σημαντικό αυτό γεγονός και δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά, προκειμένου τα αιτήματά τους να φτάσουν ηχηρά και ισχυρά στα αυτιά των ιθυνόντων και να λάβουν σάρκα και οστά οι υποσχέσεις και οι υποχρεώσεις της Πολιτείας για προστασία των ατόμων με αναπηρία από την κρίση.

Κεντρική διεκδίκηση του συλλαλητηρίου δεν είναι άλλη από την θέσπιση και θέση σε εφαρμογή ενός εθνικού προγράμματος δημοσίων πολιτικών και ενός πλέγματος θεσμικών παρεμβάσεων, ώστε τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους να σταματήσουν να υφίστανται τις συνέπειες μιας κρίσης την οποία δεν δημιούργησαν, αλλά καλούνται να πληρώσουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες και Ελληνίδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.11.10


Επιστολή στον Υπ. Εσωτερικών απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εν όψει της 3ης Δεκέμβρη Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, παραδοσιακά η 3η Δεκέμβρη αποτελούσε και αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου κοινωνικής διαμαρτυρίας και κοινωνικής διεκδίκησης. Η φετινή 3η Δεκέμβρη βρίσκει την πολιτεία και την κοινωνία της χώρας μας αντιμέτωπη με μία βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, της οποίας τα σημάδια έχουν γίνει ήδη εμφανή στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η Ε.Σ.Α.μεΑ., αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των καιρών και την επώδυνη θέση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία, δε μπορεί παρά να εκφράσει -αυτή τη φετινή 3η Δεκέμβρη- τα αιτήματα του 10% του ελληνικού πληθυσμού συμπυκνωμένα σε μία μόνο φράση «Το αναπηρικό κίνημα απαιτεί και διεκδικεί το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός Εθνικού Προγράμματος για την αναπηρία σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας». Το αίτημα αυτό θα προβάλλει με τη διοργάνωση Πανελλήνιου-Παναναπηρικού Συλλαλητηρίου ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2010, ώρα 10:00 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο πλαίσιο της φετινής 3ης Δεκέμβρη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, ζητά από τον Υπουργό και κάθε οργανωμένο φορέα της Πολιτείας που ανήκει στο δημόσιο τομέα, κάθε Υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του να μην προχωρήσουν σε καμία εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα θέματα αναπηρίας. Η Συνομοσπονδία ζητά να γίνει σεβαστή η απόφαση του αναπηρικού κινήματος να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την οργανωμένη πολιτεία, κάθε οργανωμένο φορέα της Κοινωνίας και κάθε Έλληνα πολίτη ότι η φετινή 3η Δεκέμβρη δεν είναι μέρα γιορτής αλλά ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας και κοινωνικής διεκδίκησης.

Επιπλέον, ζητεί η κοινωνικοπολιτική διάσταση αυτή να συμπεριληφθεί σε εγκύκλιο προς τα Υπουργεία, τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους φορείς Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, όπως και σε όλα τα Υπουργεία, ζητώντας να μην προχωρήσουν σε καμία εορταστική εκδήλωση, καθώς είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την αναπηρία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157193.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες