Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Οι τρεις (4) τραγικές απώλειες φαντάρων όχι μόνο σοκάρουν με τον τρόπο που συντελέστηκαν, αλλά και απογειώνουν το νούμερο των δολοφονημένων στρατιωτών στους (42) το διάστημα 2005-2008. Το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας είναι πλέον διαδεδομένο στην λαϊκή οικογένεια, καθώς ολοένα φαντάροι επιστρέφονται νεκροί από την υποχρεωτική τους θητεία τυλιγμένοι σε μια ελληνική σημαία.

«Του παραλόγου η θητεία» αποκαλύπτεται σε μια καθημερινή γνωριμία με ότι πιο αποκρουστικό συνίσταται ο κόσμος της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ευνοιοκρατία και πελατειακές σχέσεις, ακραίες κοινωνικές ανισότητες. Ενώ οι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι καταδικάζονται σε καθεστώς ατελείωτων, βαριών φόρων, άγρια λιτότητα και πάγωμα μισθών, για να αγοραστούν τα όπλα των 25 δις ευρώ, μόλις το 1% θα δοθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στα στρατόπεδα. Μίζες, διπλωματία των εξοπλισμών, πολυεθνικές του θανάτου και INDRACOM προηγούνται.

Η υποχρεωτική θητεία που αμείβει με 8 ευρώ την ανασφάλιστη εργασία του φαντάρου αποκαλύπτεται ως ένας κλεμμένος χρόνος ατελείωτης εργασιακής εκμετάλλευσης. Στοχεύει στην εκπαίδευση μας στην πειθαρχία, υποταγή, εθνικά ιδεώδη και πολεμοκαπηλεία. Επακόλουθο τη βιολογική εξάντληση, την συναισθηματική αποψίλωση. Ότι επιτάσσει το σύγχρονο «λιγότερο κράτος» -συμπίεση κόστους, ακραία παραγωγικότητα, ελαστικά ωράρια-το εφαρμόζει πρώτα και βίαια ο στρατός. Τα «ακίνητα στρατιωτάκια» πρέπει να μετατραπούν σε αυριανούς εργαζόμενους που δε θα αντιστέκονται.

Το ΑΞΙΟΜΑΧΟ, η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ δε λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή, δεν υπολογίζουν θυσίες. Ο στρατός ωθεί στα ναρκωτικά, οπλίζει την σκέψη και το χέρι του φαντάρου που αυτοκτονεί, είναι υπεύθυνος για τα δεκάδες ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα.

O ελληνικός στρατός είναι ο κατεξοχήν μηχανισμός μαζικής βίας και καταστολής ενός κράτους που στοχοποιεί εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Στους πολέμους τρομοκράτησης των λαών και σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις η Ελλάδα, με συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλώνει παρόν: σε (14) χώρες συναντούμε Έλληνες Μισθοφόρους έτοιμους να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα ελληνικά συμφέροντα των τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων, αλλά και για να επιβεβαιώσει η Ελλάδα τον περιφερειακό της ιμπεριαλιστικό ρόλο. Οι Ταλιμπάν στοχεύουν και τις ελληνικές κατοχικές δυνάμεις, ενώ εμβρόντητα τα μέλη του 644 Μηχανοκίνητου Τάγματος στη Μιτρόβιτσα ανακαλύπτουν ότι η KFOR τους είχε εγκαταστήσει δίπλα σε χώρο αποθήκευσης τοξικών αποβλήτων. Αναλώσιμοι!!!

Η Βόρεια Ελλάδα γεμίζει από στρατόπεδα και Ταξιαρχίες γιατί πρέπει να υπερασπίσει την επιθετική πολιτική «της Ελλάδας-ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια». Οι ανάγκες φύλαξης των αγωγών στη Θράκη αυξάνουν την παρουσία του ελληνικού στρατού στα δύο Σώματα. Ο ελληνοτουρκικός αστικός ανταγωνισμός, σωστός ακήρυκτος πόλεμος με δεκάδες νεκρούς από το 1974.

Η προπαγάνδα που ασκείται στα στρατόπεδα, αλλά και οι νόμοι ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. μαζί με την νομοθεσία των Βρυξελών αναγάγουν τους εργαζόμενους και τα κινήματα τους σε «εσωτερικό εχθρό». Ο στρατός όχι μόνο δρα απεργοσπαστικά (εναντίον απεργών ναυτεργατών, εργαζομένων στην καθαριότητα και συγκοινωνίες), αλλά στο πλαίσιο των ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ εκπαιδεύεται για μάχες μέσα στις πόλεις, για την καταστολή διαδηλώσεων. Στις πρωτεύουσες χωρών της Ε.Ε. περιπολεί ο στρατός.

Για αυτό η κυβέρνηση επιμένει. Αδιαφορεί για τους νεκρούς φαντάρους, δε παίρνει κανένα μέτρο για την βελτίωση της καθημερινότητας τους. Δείχνοντας το γνωστό αυταρχικό της πρόσωπο, προχωρά στην εφαρμογή της συντηρητικής της πολιτικής. Μετά την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την επιβολή των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την εμπορευματοποίηση των δημοσίων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έρχεται η ώρα της αντιδραστικού εκσυγχρονισμού του στρατού. Βασική επιδίωξη η Στράτευση στα 19 ή στα 21 (αν έχεις περάσει σε κάποια σχολή). Ακολουθεί η στράτευση των γυναικών και η γενικευμένη εφαρμογή της Παλλαϊκής Άμυνας.

Η Ελλάδα-Ισραήλ των Βαλκανίων είναι προ των πυλών. Με πανίσχυρο στρατό και εφέδρους «όλους μας δια βίου». «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια» στην εκδοχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού. Ένας τεράστιος στρατός 40000 Μισθοφόρων και 160000 εφέδρων θα είναι ο πανίσχυρος αυταρχικός βραχίονας της σιδερένιας φτέρνας της εποχής μας.

Και η αντιπολίτευση…

Οι ανάγκες αντιπολιτευτικού προφίλ του ΠΑΣΟΚ το ωθούν να ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τη θητεία. Θέλει να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι ότι τα προβλήματα των στρατευμένων οξύνθηκαν στα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης. Ότι μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφισαν το νόμο για το μισθοφορικό στρατό-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ όπου «το εργατικό κίνημα καταγράφεται ως ασύμμετρη απειλή, ενώ οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων χαρακτηρίζονται παράνομες». Ο πρόεδρος του Γ.Παπανδρέου ξεχνά την συμφωνία του ως υπουργό εξωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και στην παράνομη, βάρβαρη αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ.

Ξανά το ΠΑΣΟΚ θέλει να φαίνεται ότι είναι και με το θύμα και με το θύτη. Και «να νοιάζεται τους φαντάρους» (τους άλλους, γιατί Π.Ν-Π.Α-Επιτελεία είναι γεμάτα από πράσινα και γαλάζια βύσματα) και να συμφωνεί με την στρατιωτική πολιτική της ΝΔ. και τον αντιδραστικό ρόλο του ελληνικού στρατού.

Οι πρωτόγνωρες όμως αντιδράσεις των στρατευμένων που ωθούν την κυβέρνηση να απαγορέψει τα κινητά στα στρατόπεδα, οι αντιστάσεις που αναπτύσσουν και το γενικευμένο κλίμα αγανάκτησης απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενσωματωθεί, αφοπλιστεί και χειραγωγηθεί. Για αυτό το λόγο Νεολαία ΠΑΣΟΚ και Νεολαία Συνασπισμού προτείνουν «Συνήγορο του Στρατιώτη». Όχι μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με στολή, αλλά θεσμική, αστική προστασία!!!

Η ρεφορμιστική αριστερά θυσιάζει την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων για τη βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων-νέων στην επιθυμία κυβερνητισμού. Θερμός προπαγανδιστής της ανάγκης στρατιωτικής υπεράσπισης των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου απαιτεί τη δημιουργία ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Η προσχηματική προβολή ριζοσπαστικού λόγου την ωθεί να προτείνει «προαιρετική θητεία», που επί της ουσίας σημαίνει τη Μισθοφορική κατάταξη της άνεργης, εργασιακά περιπλανώμενης νεολαίας. Μιας αριστεράς που μέσω του νέου αρχηγού της Τσίπρα αποδέχεται το βύσμα, βολεύεται η ίδια και μιλά εκ του ασφαλούς «για την καταπίεση της γενιάς των 700 ευρώ».

Η πατριωτική αριστερά κηδεμονευόμενη από τα δόγματα της εξάρτησης αρνείται να δει την αντεργατική πολιτική που χαράζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να υπερασπίσουν τις ανάγκες του ελληνικού κεφαλαίου. Φταίει μόνο το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και όχι οι βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου, οικονομικού γίγαντα στα Βαλκάνια, που δεν έλειψε από κανένα πόλεμο, καμιά επέμβαση. Μιλούν για μια ακόμη φορά για εθνικά συμφέροντα, υποτάσσοντας τις εργατικές ανάγκες στους αστικούς σχεδιασμούς. Μιλά για υπεράσπιση της θητείας, εξασφάλιση του ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ του στρατού και δεν συνειδητοποιεί ότι αυτές τις ανάγκες ικανοποιούν ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και αυτές τις ανάγκες πληρώνει με ιδρώτα και αίμα η νεολαία.

Αρνούνται τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού μεταξύ δύο επιθετικών, αδίστακτων κρατών και αρχουσών τάξεων. Το ΛΑΟΣ στηρίζει τις πιο αντιδραστικές επιλογές.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Το ζήτημα της θητείας και του στρατού είναι ζήτημα Πολιτικό, Ταξικό. Ανάγκη η ανάπτυξη ενωτικών αγώνων μέσα και έξω από τον στρατό. Ενισχύοντας το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που στήριξαν και στηρίζουν ανεξάρτητοι αγωνιστές και η ΕΑΑΚ, τις μαχητικές πρωτοβουλίες των φαντάρων που υπερασπίζουν τα δικαιώματα τους. Μπλοκάροντας τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και την συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

  • Mείωση της θητείας στους 6 μήνες. Βελτίωση των συνθηκών. Όχι στράτευση στα 19 ή 21.
  • Ελεύθερος Συνδικαλισμός των Φαντάρων. Κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων.
  • Να καταργηθεί η απλήρωτη εργασία. Αύξηση του μισθού των στρατιωτών, αναγνώριση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Δωρεά παροχές –μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμός.
  • Κανένας νέος Μισθοφόρος ( ΕΠ.ΟΠ.-ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ). Καμιά συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων. ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ να διαλυθούν. Να κλείσουν οι βάσεις. Καμιά αγορά όπλων.

Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός νέου Αντιμιλιταριστικού κινήματος συμμετέχουμε και εμείς στο κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για τη δημιουργία Κίνησης για την Ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Θεωρούμε ότι η ουσιαστική αντιμιλιταριστική πάλη απαιτεί μέτωπο στον εθνικισμό και τα εθνικά ιδεώδη. Ότι η πάλη ενάντια στον στρατό, η πάλη ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση και τους Μισθοφόρους απαιτεί συνολικό αντικαπιταλιστικό αγώνα. Η πάλη για την ανατροπή της αστικής κυριαρχίας, της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι αλληλένδετη με την κατάργηση του ίδιου του αστικού στρατού.

Μόνο η δημιουργία ενός νέου εργατικού, διεθνιστικού κινήματος, από εργάτες και για εργάτες, που ενωμένοι ανεξάρτητα το χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα θα αγωνίζονται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μπορεί να μπει φραγμός στον πόλεμο και στις επεκτατικές βλέψεις, στην ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων και στο ξαναμοίρασμα του κόσμου.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες