Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Στα προθυρα παγκοσμιου οικονομικου κραχ .Update 20

Στα προθυρα παγκοσμιου οικονομικου κραχ .Update 19

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=811829

Χρηματιστηριακή «11η Σεπτεμβρίου»
Ενα ελληνικό ΑΕΠ (208 δισ. ευρώ ) χάθηκε στην Ευρώπη χθες
Το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκλεισε με πτώση 7,54%, καθώς η Ισπανία θεωρείται ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της διεθνούς πιστωτικής κρίσης που θα σπάσει, λόγω της εκεί «φούσκας» στην αγορά των ακινήτων.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=80612256



Weber: Πιθανές περαιτέρω απομειώσεις το 2008
ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Ο Alex Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα οι τράπεζες να καταγράψουν μεγαλύτερες απώλειες το 2008, αναφέρει σήμερα το περιοδικό Focus Money.
“Νομίζω ότι έχουμε δει το μεγαλύτερο μέρος της απότομης αύξησής τους στις καταστάσεις του 2007, αλλά σίγουρα όχι το σύνολό τους”, ανέφερε στη συνέντευξή του στο περιοδικό.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=428312


Σόρος: Βρισκόμαστε σε πολύ σοβαρή κρίση!

O κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη χειρότερη κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με την ύφεση, υποστηρίζει ο διεσκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Standard.

"Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από κάθε άλλη χρηματοοικονομική κρίση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου" υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Βρισκόμαστε σε πραγματική κρίση τώρα".

Ερωτηθείς για το αν οι ΗΠΑ οδεύουν προς ύφεση ο γκουρού των επενδύσεων επεσήμανε ότι αυτό το ενδεχόμενο πραγματικά απειλεί την αμερικανική οικονομία.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι του προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ουδείς έχει αντιληφθεί ότι η ύφεση αποτελεί απειλεί και για την Ευρώπη.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4671&subid=2&tag=4414&pubid=719144





Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες