Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Δεν πάει άλλο !

Πέμπτη, 7 Φλεβάρη 2008 στη 1μμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

έξω από το Υπουργείο Υγείας και «Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Για να αναλάβει επιτέλους το κράτος τις ευθύνες του!

Να σταματήσουμε τώρα να πληρώνουμε για θεραπείες φάρμακα, αναλώσιμα, τεχνικά βοηθήματα, και τροφεία για τα σχολεία των παιδιών μας.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας υγεία πρόνοια ειδική αγωγή.

Εξυγίανση και εκδημοκρατισμό των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΑΜΕΑ, και γονιών και κηδεμόνων.

Όχι στο νέο πραξικόπημα της ηγετικής ομάδας της λεγόμενης ΕΣΑΜΕΑ.

Σάββατο, 2 Φλεβάρη 2008 συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονιών και κηδεμόνων έξω από το ξενοδοχείο ΙΜΠΕΡΙΑ που θα πραγματοποιηθεί το φερόμενο ως καταστατικό συνέδριο της λεγόμενης {ΕΣΑΜΕΑ}

Σήμερα 27 Γενάρη 2008, συνεδρίασε στα γραφεία της η επιτροπή αγώνα γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ, και αποφάσισε τα παρακάτω.

1. Την μεταφορά της ημερομηνίας της μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας των γονιών και κηδεμόνων από την Πέμπτη 31 Γενάρη για την Πέμπτη 7 Φλεβάρη 1.μ.μ. έξω από το υπουργείο υγείας και «κοινωνικής αλληλεγγύης.»

Η μεταφορά της ημερομηνίας κρίθηκε απαραίτητη για την ανάγκη απάντησης με τον καλύτερο τρόπο στη νέα πρόκληση της ηγετικής ομάδας της λεγόμενης ΕΣΑΜΕΑ, για την παραπέρα αντιδραστηκοποιηση του καταστατικού της οργάνωσης για την παραπέρα χειραγώγηση και νόθευση της θέλησης αναπήρων και γονιών και κηδεμόνων.

2. Την διοργάνωση μαζί με την συντονιστική επιτροπή αγώνα αναπήρων {Σ.Ε.Α.Αν.} συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Ιμπέρια στην Πλ. Καραϊσκάκη το Σάββατο 2 Φλεβάρη και ώρα 8.30πμ ενάντια στο νέο πραξικόπημα που ετοιμάζει η ηγετική ομάδα της ΕΣαΜΕΑ, σημειώνετε ότι εκείνη την ώρα θα αρχίζει σε αίθουσα του εν λόγω ξενοδοχείου το φερόμενο ως καταστατικό συνέδριο

της λεγόμενης ΕΣΑΜΕΑ.

Για την αποθράσυνση της ηγεσίας της παραπάνω οργάνωση έχει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση της Ν.Δ, που όπως και οι προηγούμενες του ΠΑ.ΣΟ.Κ, χρόνια τώρα ενώ χρηματοδοτούν την ΕΣΑμΕΑ,μ με δισεκατομμύρια κυριολεκτικά αρνούνται συνειδητά να διαμορφώσουν ένα στοιχειώδη θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των αναπηρικών οργανώσεων και των γονιών και κηδεμόνων, για να μπορούν να διασφαλίζουν:

- τη χειραγώγηση του χώρου,

- την στήριξη της εν λόγω οργάνωσης στην κυβερνητική πολιτική,

- την συγκάλυψη των τραγικών προβλημάτων που βιώνουν οι ανάπηροι και οι γονείς και κηδεμόνες σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά και τον εξοβελισμό κάθε φωνής διεκδίκησης και αξιοπρέπειας από της αναπηρικές οργανώσεις ουτοσώστε «καθαρές», να προχωρήσουν σε συμπράξεις με επιχειρήσεις στα πλαίσια του λεγόμενου κοινωνικού εταιρισμού που στο όνομα της ευαισθησίας του κόσμου μέσω κάποιων επίπλαστων κοινωνικών προγραμμάτων των επιχειρηματιών θα γιγαντώνεται η κερδοφορία τους,.

Σημειώνουμε ότι η μοναδική κοινωνική ομάδα που συνδικαλιστικές της οργανώσεις δεν διέπονται από κανένα νόμο είναι οι οργανώσεις των αναπήρων και των γονιών και κηδεμόνων.

3. Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα των γονιών και κηδεμόνων το επόμενο διάστημα αποφασιστικές η σύγκληση Πανελλαδικής σύσκεψης για την Κυριακή, 24 Φλεβάρη και ώρα 10.π.μ. σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας.

Για την καλύτερη οργάνωση της Πανελλαδικής σύσκεψης αποφασίστηκε η έκδοση υλικού ανακοίνωσης αφίσας αποστολή πρόσκλησης στις οικογένειες των αμεα, διοργάνωση περιοδειών και συσκέψεων στα διάφορα κέντρα των αναπήρων.

Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας τα χέρια.

Η μοιρολατρία η απόγνωση απλώς αναπαράγει την βαρβαρότητα που βιώνουμε.

Εχουμε δικαίωμα να ζούμε σαν άνθρωποι,

Μόνη λύση ο ενωμένος ασυμβίβαστος αγώνας.

Για την Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες