Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Δραματικές εξελίξεις

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται με κακώσεις στο κεφάλι και τα πλευρά ο Ηρακλής Κουτελίδας, ένας από τους δικηγόρους της 35χρονης συνεργάτιδας του κ. Ζαχόπουλου, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής έπεσε στις ρόδες φορτηγού που κινούταν στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του Φλοίσβου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο δικηγόρος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, εξήγησε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα πάντως με άλλες πληροφορίες, μεταξύ των εγγράφων που μετέφερε όταν έγινε το περιστατικό βρισκόταν σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές σε φιλικά του πρόσωπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγόρος αναμενόταν να κληθεί την ερχόμενη εβδομάδα στον ανακριτή για να καταθέσει για την υπόθεση του εκβιασμού του Χρ. Ζαχόπουλου.

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε ότι η νέα εξέλιξη «επιβεβαιώνει και ενισχύει την αρχική θέση του ΠΑΣΟΚ ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου δεν είναι ένα ροζ σκάνδαλο αλλά έχει σαφείς πολιτικές προεκτάσεις».

Εξάλλου, την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε και επισήμως στη Βουλή το αίτημα να κληθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όλοι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί Πολιτισμού από το 2004 και μετά, περιλαμβανομένου και του Κώστα Καραμανλή. Ζήτησε επίσης να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού


, Γιάννης Ανδριανός.

Η εισαγγελία διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα τρία κινητά τηλέφωνα του Χρ. Ζαχόπουλου και στο ένα της 35χρονης. Επίσης ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

«Σκοτεινή υπόθεση με πολλαπλές πολιτικές παραμέτρους που πρέπει να διερευνηθούν» είπε στον Flash 96 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Η ’ννα Διαμαντοπούλου, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, τόνισε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι δικαστικό, καθώς αφορά στη μηδενική αντοχή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει φαινόμενα αδιαφάνειας, διαπλοκής και συμφερόντων.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε ότι όλοι οι πρώην υπουργοί έχουν την υποχρέωση να προέλθουν στη Βουλή και έκανε λόγο για απουσία της κυβέρνησης στα ζητήματα διαφθοράς που προσβάλλουν όλους. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί και στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού. «Η κυβέρνηση λειτουργεί πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος» σχολίασε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Για μεγάλο πολιτικό μπλε σκάνδαλο Ζαχόπουλου που έχει πλήξει το σκληρό πρωθυπουργικό πυρήνα» μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα διαφάνειας και διαχείρισης δημοσίου χρήματος και πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει την προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη της υπόθεσης.

Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να γίνουν και άλλες κινήσεις σε επίπεδο Βουλής, όπως αίτημα για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής.

Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ ανέστειλε τη σχέση της με το νομικό της σύμβουλο Χρήστο Νικολιτσόπουλο μετά από δημοσιογραφικές πληροφορίες για εμπλοκή του δικηγόρου στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ο ίδιος δήλωσε ότι μόνη εμπλοκή του ήταν στην σύμβαση εργασίας της 35χρονης συνεργάτιδας του κ. Ζαχόπουλου και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της δικαστικής αρχής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία η 35χρονη προφυλακισμένη συνεργάτιδα του Χρήστου Ζαχόπουλου, η οποία προχωράει σε αλλαγή υπερασπιστικής γραμμής. Στον εισαγγελέα που ερευνά τις υποθέσεις αποχαρακτηρισμών που χειρίστηκε ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κατέθεσαν σήμερα ο διευθυντής έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου, Σεραφείμ Κοτρώτσος και ο δημοσιογράφος της ίδιας εφημερίδας, Αντώνης Καρατζαφέρης. Από τη Δευτέρα θα κληθούν να καταθέσουν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην παραδοχή της ερωτικής σχέσης που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο, θα προβεί η 34χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση της εκβίασης, σύμφωνα με το συνήγορό της Κ. Χρυσικόπουλο.

Μετά την επίσκεψή του στις φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Χρυσικόπουλος δήλωσε ότι η εντολέας του θα ζητήσει να κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή στον οποίο επιθυμεί, όπως είπε ο δικηγόρος, να εξηγήσει το λόγο που απέκρυψε τη σχέση της με τον κ. Ζαχόπουλο.

Οπως είπε ο κ. Χρυσικόπουλος η 34χρονη αρνείται οποιαδήποτε σχέση της με το επίμαχο DVD που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, αλλά και οποιοδήποτε άλλο οπτικοακουστικό υλικό που ενδεχομένως βγει στη δημοσιότητα. Επίσης, αρνείται την κατηγορία του εκβιασμού και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί κυκλώματος εκβιαστών.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες έκδοσης οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο όπου βρέθηκε τμήμα του αρχαίου τείχους της πόλης.

Τo


οικόπεδο, μέσα στο οποίο βρέθηκε το τμήμα του ανατολικού βυζαντινού τείχους της Θεσσαλονίκης, τους τελευταίους μήνες καλύφθηκε περιμετρικά με λαμαρίνες, ενώ πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες.

http://greece.flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες