Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ

Συντονισμος ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 13/2/08

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑ

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

Η μάχη της προηγούμενης απεργίας (12 Δεκέμβρη) κερδίθηκε με το ποτάμι της λαϊκής εργατικής οργής να ξεχειλίζει και να παρασέρνει στο διάβα του τον πρώην υπουργό Απασχόλησης.
Η αποπομπή Μανγίνα αποτέλεσε αναγκαστική αναδίπλωση της κυβέρνησης κάτω από το βάρος της παλλαϊκής κινητοποίησης, που εκφράστηκε με κινήσεις τακτικής της νέας Υπουργού για προσωρινή εκτόνωση της κατάστασης. Επιμένει όμως η κυβέρνηση στο να επιβάλλει το βασικό πυρήνα της αντιασφαλιστικής της μεταρρύθμισης, γιατί γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ότι το Ασφαλιστικό είναι κατ’ εξοχήν πρόβλημα ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Αυτό ακριβώς υπογραμμίζει η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη βουλή για το Ασφαλιστικό, προκειμένου να ξεφύγει από το βούρκο της Ζαχοπουλειάδας. Θέλει να αναδείξει ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική όπως εκφράζεται με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την εισοδηματική λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις(λιμάνια, Ολυμπιακή, κλπ) είναι μονόδρομος.
Απέναντι στο νεοφιλελεύθερο μέτωπο οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιτάξουν συντεταγμένα και ενιαία το δικό τους ταξικό μέτωπο με άμεσες διεκδικήσεις που θα απαντούν όχι στη βάση διάσωσης κάποιων κεκτημένων δικαιωμάτων, και τη λογική του μικρότερου κακού που προωθεί η συνδικαλιστική ηγεσία, αλλά πρωτίστως στη διεύρυνσή τους.
Σύνθημα μας είναι:ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ -ΑΥΞΗΣΕΙΣ -ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Τα σωματεία διεκδικούν:
· πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική, κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εργασία στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, από την μορφή των εργασιακών σχέσεων (συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι, δελτία παροχής υπηρεσιών, κ.λ.π.), από το χρόνο ασφάλισης, από την εθνικότητα. Καμιά διάκριση ανάμεσα σε «νέους» και «παλιούς» εργαζόμενους.
· Καθολικό βασικό μισθό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, ως σίγουρη και αποτελεσματική χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού. Ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις.
· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και μη εφαρμογή των αντεργατικών οδηγιών της Ε.Ε.
· Κατάργηση κάθε μορφής χρηματιστηριακής τοποθέτησης των αποθεματικών των ταμείων.
· Τριάντα χρόνια εργασίας χωρίς νεκρούς εργασιακούς χρόνους (απόλυση, ανεργία, μαθητεία). Η εργασία τις Κυριακές και οι υπερωρίες να προσθέτουν ασφαλιστικό χρόνο.
· Πλαφόν στην κατώτερη σύνταξη αλλά και στην ανώτερη. Καμιά σύνταξη κάτω από 1.000€.
· Άμεση αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας. Κατάργηση όλων των μορφών «νόμιμης» ανασφάλιστης εργασίας (ΣTΑΓΕ, κλπ.) και ποινικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας.
· Καμιά αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών, έμπρακτη προστασία της μητρότητας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Επέκταση των Β.Α.Ε.
· Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
· Δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους (Έλληνες και μετανάστες).

Πάνω σ’ αφτή την αγωνιστική πλατφόρμα μπορεί να αναπτυχθεί και να συγκροτηθεί το ταξικό μέτωπο της εργατικής τάξης με πρωταγωνιστικό το ρόλο των εργαζομένων της νέας εργατικής βάρδιας, της γενιάς των 700€, της νεολαίας των μεταναστών, των συνταξιούχων, των νεόπτωχων κοινωνικών στρωμάτων. Σ’ αφτή την κατεύθυνση η οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων με συνέχεια και συνέπεια από τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) μαζί και σε συντονισμό με ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία και ενώσεις συμβασιούχων, είναι μονόδρομος για να αποκρουστεί η κυβερνητική επίθεση.
Τα σωματεία απαιτούν:
Να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με συμμετοχή εκπροσώπων από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ενώσεις συμβασιούχων ώστε να καθοριστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στο Ασφαλιστικό, την εισοδηματική λιτότητα, το ξεπούλημα και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ενόψει της Γενικής Απεργίας στις 13 Φλεβάρη καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη με συμμετοχή εργατικών κέντρων της Περιφέρειας και σωματείων, ώστε να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή και η επιτυχία της απεργίας και η συνέχιση του απεργιακού αγώνα.


Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 13 Φλεβάρη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ
ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.



1. Σύλλογος προσωπικού Δ.Ε.Υ.Α.Π.
2. Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πάτρας.
3. Σωματείο εργαζομ. στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου.
4. Σύλλογος εργαζόμενων στο ΥΕΘΑ-ΓΕΣ Ν. Αχαΐας,
5. Σωματείο καθαριότητας Δήμου Πάτρας
6. Σωματείο Οδηγών,
7. Σωματείο εργαζομένων στην ΕΛΒΙΣΚΟ,


8. Σωματείο εργαζ. στην ΜΙΣΚΟ
9. Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αχαΐας,
10. Σωματείο Μαγείρων
11. Σωματείο Σερβιτόρων
12. Σωματείο οδηγών τουριστ. λεωφορείων Ν. Αχαΐας -Ηλείας
13 Σωματείο εργαζομένων στη φύλαξη Πελοποννήσου –Ηπείρου -Στερεάς-Ιονίων νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες