Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.
Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ

Αυτή ήταν η φυσική κατάληξη της απάθειάς μας εδώ και χρόνια.
Ανεχτήκαμε όλες τις εισοδηματικές πολιτικές της λιτότητας.
Ανεχτήκαμε τους διαχωρισμούς προ ΄83, προ ’93.
Ανεχτήκαμε τον κατακερματισμό σε μόνιμους, συμβασιούχους, ωρομίσθιους.
Ανεχτήκαμε για τους νέους εργαζόμενους μισθούς 600 €.
Κι όλα αυτά με την ψευδαίσθηση ότι τους παλιούς δεν θα τους αγγίξουν.

Αλλά το κεφάλαιο είναι αδηφάγο. Όσο περισσότερο αυξάνουν τα κέρδη του και νιώθει ασφαλές, τόσο περισσότερα απαιτεί από τους πολιτικούς εντολοδόχους του.
«Δεν κάνουμε πίσω» δηλώνει η κ. Πετραλιά κι από κοντά, κυβερνητικοί βολεμένοι συνδικαλιστές, γαλάζιοι και πράσινοι δήμαρχοι, παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν για το αδιέξοδο των κινητοποιήσεων, να συκοφαντήσουν τους απεργούς για αναλγησία, να διασπάσουν τις απεργίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος: τα ΜΑΤ εν δράσει. Η «αξιοσέβαστη» και «αμερόληπτη» δικαιοσύνη επί τω έργω: να βγάλει τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ με μυνήσεις όπως αυτή του κ. Μίχαλου προέδρου της ΕΒΕΑ και μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ και της κ. Πάλλη κόρης της υπουργού και μέλους της ΚΕ της ΝΔ προσπαθεί να εκφοβίσει τους απεργούς της ΔΕΗ απαιτώντας χρηματικές αποζημιώσεις. Ο κ. Καραμανλής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.

Όλοι μαζί προσπαθούν με εκφοβισμό να μας πείσουν, ότι έχουμε δικαίωμα να απεργούμε, χωρίς όμως να δημιουργούμε κοινωνικό πρόβλημα:
Ας απεργεί η ΔΕΗ αλλά να υπάρχει επάρκεια ρεύματος.
Ας απεργoύν οι ΟΤΑ αλλά να είναι καθαρές οι πόλεις.
Ας απεργούν οι υπάλληλοι των τραπεζών αλλά όχι και να κλείνει ο ναός του τζόγου το χρηματιστήριο.
Ας γίνονται πορείες αλλά όχι και να νεκρώνει το κέντρο των πόλεων!
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!

Εμμέσως πλην σαφώς όλοι αυτοί αμφισβητούν το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις.
Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους είναι γενικευμένη. Μας κλέβουν τη ζωή, δε μας αφήνουν χώρο να αναπνεύσουμε και χρόνο για να σκεφτούμε. Και έχουν το θράσος να μας παροτρύνουν να κάνουμε light απεργίες και διαδηλώσεις.
Δεν κατανοούν δήθεν ότι η απεργία είναι οικονομικός και πολιτικός εκβιασμός προς την εξουσία και αλλοίμονο αν δεν ήταν έτσι.
Δεν κατανοούν δήθεν ότι για τις όποιες «κοινωνικές επιπτώσεις» δεν ευθύνονται οι απεργοί εργαζόμενοι αλλά το ίδιο το σύστημα και οι κυβερνητικές πολιτικές που διασφαλίζουν τεράστια κέρδη για μια μικρή μειοψηφία, και φτώχεια και αβεβαιότητα για την τεράστια πλειοψηφία.
Αλλά αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς όμως οι εργαζόμενοι τι κάνουμε; Θα αφήσουμε πρώτα να περάσουν τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα λες και δεν θα ακολουθήσει ο δημόσιος; Θα αφήσουμε να συνθλίψουν τους απεργούς της ΔΕΗ και των ΟΤΑ λες και δεν θα ‘ρθει σταδιακά η σειρά όλων μας;
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, χωρίς να ντρέπονται και μη τολμώντας να έρθουν σε μετωπική ρήξη διαρκείας για την απόκρουση των αντιασφαλιστικών μέτρων κηρύσουν στάση εργασίας και 24ωρη απεργία. Έτσι στηρίζονται οι απεργοί των κλάδων που έχουν ήδη ξεκινήσει;
Πριν μείνουν λίγα αποκαΐδια για τους μεγαλύτερους και στάχτες μόνο για τους νέους ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 19 και 20 του Μάρτη στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις, να κάνουμε φανερό προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα υποταχθούμε ούτε στον αυταρχισμό της εξουσίας ούτε στους εκβιασμούς των φερέφωνών της.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ απ’ τους απεργούς της ΔΕΗ και των ΟΤΑ.
ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ τα ψίχουλα που ίσως περισσέψουν.
· Το κόστος να το πληρώσουν εργοδοσία και κράτος.
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
· Μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης
· Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

TA ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !! ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΠΕΤΑΧΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι αυτη η ριζοσπαστικη πρωτοβουλια? καταγομαι απο μεσσηνια... και μου εκανε εντυπωση....

(stardust)

sufired είπε...

οπως είναι φανερό πρόκειται για πρωτοβουλια της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικης αριστερας


Αναγνώστες