Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής και πανεργατικής απεργίας στις 19 Μάρτη μπορεί και πρέπει να είναι μήνυμα αγώνα, αυτοπεποίθησης και κλιμάκωσης της πάλης για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής ΝΔ-ΕΕ-ΣΕΒ, για το ξήλωμα των νόμων Σιούφα και Ρέππα.


Ένα μήνυμα αλληλεγγύης πρώτα απ’ όλα στους κλάδους που ήδη αγωνίζονται, που αντιμετωπίζουν την καταστολή και τη συκοφαντία του αστικού συνασπισμού εξουσίας κυβέρνησης-κεφαλαίου-δικαστών-αστυνομίας-ΜΜΕ.

Ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι κοινωνικοί αγώνες αντίστασης και ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής που διαμόρφωσαν και στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΕΒ στα πλαίσια των επιλογών της ΕΕ θα συνεχιστούν και θα οξύνουν την περίφημη πολιτική κρίση.

Ένα μήνυμα προς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστική γραφειοκρατία που επιδιώκουν η απεργία στις 19 Μάρτη να είναι «τελετή λήξης» των αγώνων μετά από μια περίοδο που σφραγίστηκε από τις 24ωρες απεργίες που ακολουθούνταν από αδράνεια, από την ξεφτίλα της 3ωρης στάσης εργασίας, από την άρνηση κάθε προσπάθειας για ένα σχέδιο συνέχισης, κλιμάκωσης και νίκης, από την άρνηση να συντονιστούν οι αγώνες που ήδη γίνονται, από την άρνηση να διαμορφωθεί πλαίσιο αιτημάτων που να καλύπτει τη νέα γενιά των εργαζόμενων και των μεταναστών, των 600 ευρώ και της μαύρης εργασίας.

Ένα μήνυμα προς την επίσημη Αριστερά, το ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει και ταυτίζεται την πολιτική ήττας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που επιχειρεί να μετατρέψει την κοινωνική απελπισία σε ψήφους. Το ΚΚΕ που αρκείται στην έκφραση διαμαρτυρίας και κριτικής σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και αντί μιας λογικής κλιμάκωσης προτείνει το ψηφοδέλτιό του για μια ψήφο-τιμωρία.

Tο ΜΕΡΑ με την πεποίθηση ότι η ελπίδα για κλιμάκωση-αντίσταση-ανατροπή βρίσκεται στην προσπάθεια των ίδιων των εργαζόμενων και των πρωτοβάθμιων σωματείων που κάνουν σημαία τους τις ανάγκες του συνόλου των εργαζομένων καλεί στην προσυγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα στις 10πμ.

www.meranet.gr
Ÿ www.merasalonica.wordpress.com
mera_thes@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες