Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ: ΕΝΟΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΚΟ Χαϊδαρίου-Αιγάλεω)


Η επίθεση εναντίον των Πακιστανών μεταναστών συμπολιτών μας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα στο ίδιο σπίτι, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής. Για άλλη μια φορά οπλισμένη ομάδα παρακρατικών επιτέθηκε σε μετανάστες με ρατσιστικά συνθήματα. Για άλλη μια φορά η αστυνομία αν και κλήθηκε αμέσως από γειτόνους κατέφθασε μετά από μία ώρα στον χώρο και αφού φυσικά οι θύτες είχαν εξαφανιστεί.



Αλλά ετούτη την φορά η αστυνομία προχώρησε παραπάνω καθώς επιχείρησε με παρατεταμένα όπλα να συλλάβει τους αλληλέγγυους συμπαραστάτες που είχαν προστρέξει σε βοήθεια στους μετανάστες που δέχτηκαν την επίθεση.

Αυτή η επίθεση είναι μια ακόμη σε αυτές που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε όλη την Αθήνα. Από τις 20 Δεκεμβρίου έως σήμερα επιθέσεις έγιναν εναντίον γραφείων εργατικών σωματείων (των εργαζομένων στα βιβλιοπωλεία, στα φροντιστήρια, των μισθωτών τεχνικών, των σερβιτόρων) στεκιών τοπικών κινήσεων γειτονιάς (στην Γλυφάδα και στο Ζωγράφου), στεκιών πολιτικών οργανώσεων (Λέσχη Καλλιδρομίου, Θερσίτης), φοιτητικών στεκιών (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και κατά μεμονωμένων αγωνιστών ή μεταναστών.

Ήταν επιθέσεις θρασύτατες και σοβαρές ως προς την ποσότητα και την ποιότητα τους κάτι που σημαίνει ότι η παρακρατική βία έχει εκτραχυνθεί ειδικά τον τελευταίο μήνα. Αυτή συνδυάζεται με το όργιο αστυνομικής καταστολής ενάντια στην Γενική Απεργία της 12ης Δεκεμβρίου με δακρυγόνα στην μεγάλη εργατική πορεία και με τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έξω από τα γραφεία του συνδικάτου. Συνδυάζεται με το ξύλο των ΜΑΤ και των Λιμενικών ενάντια στους απεργούς λιμενεργάτες στα λιμάνια Πειραιά και Θεσ/νίκης πριν από λίγες μέρες. Συνδυάζεται με την επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στην Πάτρα ενάντια σε Αφγανούς μετανάστες αυτές τις μέρες.

Μα πάνω από όλα συνδυάζεται με την προϊούσα σήψη της Ζαχοπουλιάδας, των ομοτράπεζων κολλητών του Καραμανλή, των ομο-μπάνιερων και ομόσταβλων δημοσιογράφων της αρπαχτής και της διαπλοκής. Αυτοί που πιστεύουν ότι πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις κρύβονται απλά και μόνο ορισμένοι γραφικοί και επικίνδυνοι ναζιστές, παραγνωρίζουν το γεγονός ότι είναι το κόμμα του ΛΑΟΣ των Καρατζαφέρη και Πλεύρη αυτό που στηρίζει την κυβέρνηση σε κρίσιμες επιλογές της (ασφαλιστικό, εκπαιδευτικό κλπ) ενώ δεν διστάζει να καλύπτει ακόμη και τα σκάνδαλα της Ζαχοπουλιάδας όπως φάνηκε πρόσφατα.

Αλλά οι Πλεύρηδες, αυτοί οι σκίνχεντς με κουστούμια, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πουλάνε εκδούλευση σε μια σαπισμένη αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία την οποία κατά τα άλλα καταγγέλλουν (έναντι ποιου αντιτίμου? Μήπως το αντίτιμο είναι να έχουν το ΟΚ της κυβέρνησης για να δράσουν στο δρόμο όπως αυτοί ξέρανε πριν βάλουν το κοινοβουλευτικό τους κουστούμι?)

Η κυβέρνηση όμως και η αστυνομία των πραιτοριανών της, έχει κάθε λόγο να χτυπήσει κάθε φωνή που αντιστέκεται, κάθε φωνή που διεκδικεί, κάθε ενοχλητική για αυτήν φωνή μετανάστη που της χαλάει το ευρωπαϊκό της κουστούμι – το βαμμένο στα αίμα και τον ιδρώτα εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.

Ειδικά τώρα που έχει ένα τεράστιο απεργιακό μέτωπο ανοιχτό. Ειδικά τώρα που το σύστημα δεν έχει και την εναλλακτική λύση ενός ανύπαρκτου και δεξιότατου ΠΑΣΟΚ, που έχει απομυθοποιηθεί ακόμη και στα μάτια των πιο πιστών οπαδών του.

Ένοχη είναι η κυβέρνηση της ρεμούλας της ΝΔ, με την ρατσιστική πολιτική της, την αστυνομική της καταστολή, την επίθεση κατά μέτωπο ενάντια σε μισθούς-συντάξεις, κράτος πρόνοιας, παιδεία και υγεία για λογαριασμό του ΣΕΒ και της ΕΕ.

Συνένοχο το ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί κατά γράμμα στην παραπάνω αντιδραστική πολιτική.

Και σε ρόλο ηθικού (ή μήπως και φυσικού) αυτουργού το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, αυτό το φασιστικό δεκανίκι της κυβέρνησης του Ζαχόπουλου.

Από αυτήν την άποψη και οι ευθύνες της αριστεράς είναι τεράστιες. Όσοι μέσα στην αριστερά, όπως το ΚΚΕ αλλά και αρκετές οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, δεν βλέπουν και δεν ασχολούνται με τις παρακρατικές επιθέσεις ενάντια σε σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μετανάστες, εθελοτυφλούν και αφήνουν το έδαφος πρόσφορο για κλιμάκωση των επιθέσεων.

Όσοι πάλι σαν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τις δορυφόρες οργανώσεις του στο Φόρουμ θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι απλά κάποιων μικρών φασιστικών ομάδων που αρκεί κανείς να τις βγάλει εκτός νόμου για να σταματήσουν, στην καλύτερη περίπτωση βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος (ενώ στην χειρότερη εξαντλούν το θέμα σε μια νομική υπόθεση από την σκοπιά της νομιμότητας της αστικής δημοκρατίας και του κράτους).

Μόνο μια διαρκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση όλων των πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της εργατικής τάξης (ντόπιας και αλλοδαπής) και της νεολαίας μπορεί να μπει φραγμός στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις φασιστο-συμμορίες, για να τσακίσουμε το φίδι που βγήκε από το αυγό του αφού πρώτα εκκολάφτηκε από τα σκοτεινά υπόγεια του κράτους και τις μπανιέρες της μηντιακής διαπλοκής που μας το σερβίρουν καθημερινά στα σπίτια μας.

· Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες. Ίσα εργασιακά, πολιτικά και νομικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως καταγωγής

· Κάτω τα χέρια από τα γραφεία των συνδικάτων και τα πολιτικά στέκια. Αλληλεγγύη σε όλους τους αγωνιστές.

· Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα. Όχι στην αστυνομική καταστολή των απεργιών.

· Να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των παρακρατικών επιθέσεων

· Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΚΟ Χαϊδαρίου-Αιγάλεω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες