Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Αγριο ξύλο στην Θεσπρωτία

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση χωματερής στο Καρβουνάρι. Έγιναν συλλήψεις. Ο κόσμος πηγαίνει για Ηγουμενίτσα.

Εκτεταμμένη χρήση χημικών, άγριο ξύλο αδιακρίτως
και συλλήψεις από τα ΜΑΤ στο χωριό Καρβουνάρι της Θεσπρωτίας,
στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης 
χωματερής. 
Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στην Ηγουμενίτσα,
όπου πιθανότατα θε περάσουν αυτόφωρο. 
Ο κόσμος πηγαίνει επίσης εκεί, για νέα διαδήλωση. 
Αμεση είναι η ανάγκη κινητοποίησης και συμπαράστασης. 





Πέτρες, δακρυγόνα και συλλήψεις στο Καρβουνάρι! Και η συνέχεια στην Ηγουμενίτσα

Γράφει ο/η Άγγελος Αλεξίου
30.01.08
p7250186
Εκτός ελέγχου θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση στο Καρβουνάρι ορισμένοι θερμόαιμοι πολιτικοί παράγοντες της Παραμυθιάς. Αρνούμενοι να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα εγείρουν πλέον πολύ σοβαρά ερωτήματα για την σκοπιμότητα των κινητοποιήσεων στις οποίες παρασύρουν και μερικές δεκάδες κατοίκων.

Φαεινή ιδέα κάποιων ήταν να εκμεταλλευτούν την ημέρα των τριών Ιεραρχών, όπου τα σχολεία ήταν κλειστά ώστε να βάλουν λουκέτο στα καταστήματα της Παραμυθιάς και στο Δημαρχείο και να προχωρήσουν σε κινητοποίηση.

Έτσι οδήγησαν στον χώρο του εργοταξίου ομάδες κατοίκων οι οποίοι επιχείρησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Εφοδιασμένοι με πέτρες και ξύλα επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με την χρήση δακρυγόνων. Στις μικροσυμπλοκές που ακολούθησαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Η χρήση δακρυγόνων πάντως αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική, αφού στα επόμενα λεπτά οι κάτοικοι του Καρβουναρίου αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο και να μην υπάρξουν γενικευμένα επεισόδια.

Φυσικά η παρουσία και η επέμβαση της Αστυνομίας τους κράτησε μακριά από το εργοτάξιο.

Η συνέχεια δόθηκε στην Ηγουμενίτσα, όπου το μεσημέρι μία ομάδα εκατόν πενήντα κατοίκων περίου έκανε πορεία και κατέληξε στη Νομαρχία. Πρόθεσή τους ήταν να καταλάβουν το κτίριο, όμως την βρήκαν κλειδωμένη. Νωρίτερα βέβαια προχώρησαν σε μία ακόμη απρέπεια, καθώς ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο της εφημερίδας "Θεσπρωτική" η οποία έχει πα΄ρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της κατασκευής του έργου!
Αυτά που ωστόσο συμβαίνουν εκθέτουν βαθιά τον Δήμο Παραμυθιάς και άλλους θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Ο Δήμος λειτουργεί εδώ και καιρό ως Επιτροπή Αγώνα και συναγωνίζεται ακόμη και τους πιο ακραίους κύκλους της Θεσπρωτίας στην επαναστατικότητα! Ο Δήμαρχος είναι πολιτικά απών και την κατάσταση φαίνεται ότι χειρίζεται εξ ολοκλήρου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άλκης Χατζάρας. Κατάγεται από το Καρβουνάρι, προέρχεται πολιτικά από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας -ήταν από τους ανθρώπους του Αντώνη Μπέζα στην περιοχή- έχει εκλεγεί όμως με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ!

Λένε ότι ως ένα βαθμό ελέγχει τους κατοίκους. Και τους κρατά σε εγρήγορση επιδιώκοντας την προσωπική του ανέλιξη μέσα από έναν αγώνα επιζήμιο για τον τόπο του. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Χατζάρας κινείται και αποφασίζει μόνος του αλλά και ποιος είναι ο ρόλος διάφορων άλλων παραγόντων που μέσω του Καρβουναρίου βρήκαν λόγους ύπαρξης, πολιτικής ή και προσωπικής.
Μέσα σε όλα αυτά κάποιοι διατυπώνουν την πρόταση να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Παραμυθιάς, πιστεύοντας ότι έτσι θα ασκήσουν πίεση προς την Περιφέρεια Ηπείρου για να σταματήσει το έργο. Ακόμη και οι αστειότητες έχουν όρια!

Μετά και τα σημερινά συμβάντα, κάποιοι στην Θεσπρωτία πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και να πράξουν το καθήκον τους.

Δεν μπορεί οι κάτοικοι να μετατρέπονται σε όργανα μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων! Είναι αδιανόητη η εικόνα να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς. Όπως ήταν απαράδεκτες και πολλές άλλες που προηγήθηκαν!

Σήμερα κανένας δεν μπορεί να κρύβεται στην Θεσπρωτία. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να σταθούν ώστε και τώρα στο ύψος των περιστάσεων. Το ερώτημα είναι αν θα το κάνουν ή αν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος!

http://www.epirusgate.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κ Αλεξίου ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω όσον αφορά τον κ.Χατζάρα να σας αναφέρω ότι ουδέποτε σκέφτηκε να επωφεληθεί από αυτή την κατάσταση όπως αναφέρετε ή μάλλον "θέτετε ως ερώτημα". Και επιδή κάποιοι ανέφεραν ότι τα κάνει όλα αυτά γιατί θέλει να κατεβει σαν Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, σας λέω λοιπόν ότι εάν το επιθυμούσε θα είχε γίνει πραγματικότητα όταν δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ο Δήμαρχος Παραμυθιάς ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΩΛΟΣ. Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ο κ.Χατζάρας δεν έβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου όχι επειδή δεν θα κέρδιζε αλλά επειδή δεν τον ενδιαφέρει η θέση αυτή. Νομίζω πως αυτό κάτι λέει.Έτσι δεν είναι;;;;;;;;;;;;


Αναγνώστες