Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Με προειδοποίηση για επαγρύπνηση απέρχεται ο Τάσσος

Του ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ

Με μια προειδοποίηση για επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις στο Κυπριακό δέχτηκε το τελικό αποτέλεσμα ο μεγάλος χαμένος της εκλογικής αναμέτρησης Τάσσος Παπαδόπουλος. «Στο Κυπριακό διαφαίνονται εξελίξεις. Καλώ τον λαό σε επαγρύπνηση. Προσωπικά θα είμαι πάντα παρών, δίπλα και μαζί με τον λαό. Για την Κύπρο μας», είπε, αποδεχόμενος το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θα είμαι πάντα παρών, δίπλα και μαζί με το λαό» δήλωσε ο Τ. Παπαδόπουλος μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος
Διαβάζοντας από γραπτό κείμενο και αρνούμενος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις είπε ότι στη διάρκεια της θητείας του μίλησε πάντα με ειλικρίνεια στους πολίτες. «Οι σκέψεις, οι αποφάσεις και οι ενέργειές μου καθοδηγήθηκαν πάντοτε από την αγάπη μου για τον τόπο και από την έγνοια μου για τον λαό».

Οι δύο αντίπαλοί του, Κασουλίδης και Χριστόφιας, εμφανίστηκαν ενωτικοί, αφού προσδοκούν στις ψήφους του συνασπισμού που στήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία ήρθε η ώρα να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας. Οσοι πιστεύουν πως ο μόνος δρόμος για το εθνικό μας θέμα είναι ο δρόμος της διπλωματικής επίθεσης να συμπαραταχθούν μαζί μας», είπε ο Ι. Κασουλίδης. Αναφερόμενος στον απερχόμενο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, είπε πως «είναι ένας πολιτικός με ιστορία που υπηρέτησε τον τόπο του με τον τρόπο που ο ίδιος πίστευε καλύτερα. Αυτό πρέπει ο κάθε Κύπριος πολίτης να το αναγνωρίσει και να το αντιμετωπίζει με σεβασμό».

Ο Κασουλίδης ανέδειξε στις πρώτες του δηλώσεις την ιδεολογική του ταύτιση με το ΔΗΚΟ, από το οποίο ζήτησε ήδη συνεργασία. «Με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τους πολίτες που τον στήριξαν μας ενώνουν κοινές θεμελιώδεις αντιλήψεις, η πίστη στην Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές αξίες, η προσήλωση στην ελεύθερη οικονομία, ο σεβασμός στις εθνικές και ιστορικές μας καταβολές. Η αγάπη για την πατρίδα, η πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον, όλα αυτά μας ενώνουν με τη διακυβέρνηση Παπαδόπουλου».

Τα δίχτυα του προς το ΔΗΚΟ έριξε και ο άλλος νικητής των εκλογών Δημήτρης Χριστόφιας και έκανε εύφημη αναφορά στον Τάσσο Παπαδόπουλο: «Είναι δεδομένο πως ανεξαρτήτως κάποιων επιλογών με τις οποίες διαφωνήσαμε, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπηρέτησε το συμφέρον της πατρίδας μας». Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Χριστόφιας είπε ότι ο χρόνος δουλεύει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Με βάση την πραγματικότητα αυτή την επόμενη Κυριακή οι Κύπριοι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε ένα κεντρικό δίλημμα που αφορά την κατεύθυνση και στο περιεχόμενο μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες