Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Σπάνια περίπτωση: Τετραπληγική έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι


Μια σπάνια περίπτωση για τα ιατρικά δεδομένα έλαβε χώρα στη Κύπρο: μια παραπληγική γυναίκα έγινε μητέρα και μάλιστα για δεύτερη φορά.

"Η ζωή δεν σταματά μπροστά σε τίποτα, ακόμα κι αν το εμπόδιο είναι ένα αναπηρικό κάθισμα. Και η μικρούλα Ντάλια που γεννήθηκε την Τετάρτη στις 8:22 το πρωί στο νοσοκομείο Λεμεσού με καισαρική τομή, είναι η απόδειξη της δύναμης που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος", αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.
Πρόκειται για την Ελένη Κουδουνάρη, η οποία είναι τετραπληγική εδώ και 23 χρόνια, γέννησε και τα δύο της παιδιά (το πρώτο στη Νότια Αφρική όπου ζούσε εκείνο το διάστημα) χωρίς να πτοηθεί από την κατάσταση της υγείας της και χωρίς να υπολογίσει τις όποιες δυσκολίες θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.
Για τα δεδομένα της Κύπρου, η γέννηση παιδιού από τετραπληγική μητέρα, είναι ίσως η μοναδική περίπτωση. Πρόκειται για ένα σπάνιο γεγονός, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο διευθυντής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Λεμεσού, δρ Ανδρέας Χαραλάμπους και η πρώτη περίπτωση την οποία αντιμετωπίζει ο ίδιος στη σταδιοδρομία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες